ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΗΝ Α. Μ. ΧΟΜΣ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΗΝ Α. Μ. ΧΟΜΣΜε ένα από τα πιο σημαντικά βρετανικά λογοτεχνικά βραβεία, το Βραβείο Γυναικείας Λογοτεχνίας, τιμήθηκε η Αμερικανίδα συγγραφέας Α. Μ. Χομς, για το βιβλίο της May We Be Forgiven, διαψεύδοντας τα προγνωστικά που προέβλεπαν επικράτηση της Χίλαρι Μάντελ για το ήδη βραβευμένο Γεράκια (εκδόσεις Πάπυρος).

Το βραβείο αυτό, που μέχρι πρότινος ήταν γνωστό ως Orange Prize, απονέμεται κάθε χρόνο σε μία συγγραφέα, ανεξαρτήτως εθνικότητας, για το καλύτερο μυθιστόρημα γραμμένο στα αγγλικά, που κυκλοφόρησε στη Μεγάλη Βρετανία το προηγούμενο έτος.

Η ίδια η Χομς δήλωσε έκπληκτη για την επιτυχία αυτή. «Περίμενα ότι η Χίλαρι Μάντελ θα κέρδιζε, γιατί έχει κερδίσει τα πάντα και είναι υπέροχη συγγραφέας. Το βιβλίο μου δεν είναι συμβατικό και μιλά για δύσκολες ιδέες», τόνισε.

Η Μιράντα Ρίτσαρντσον, επικεφαλής της κριτικής επιτροπής, παραδέχθηκε πως η απόφαση ήταν δύσκολη και με έντονες διαφωνίες, όμως τελικά η επιτροπή κατέληξε στο βιβλίο της Χομς, χαρακτηρίζοντάς το «μία θαυμάσια, πρωτότυπη, εσωτερικά αστεία μαύρη κωμωδία, μία ανατροπή του Αμερικανικού Ονείρου».

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: