ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΜΠΛΟ ΝΕΡΟΥΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΜΠΛΟ ΝΕΡΟΥΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΜΠΛΟ ΝΕΡΟΥΔΑΣαράντα χρόνια μετά το θάνατο του συγγραφέα Πάμπλο Νερούδα, ένας Χιλιανός δικαστής έδωσε εντολή στην αστυνομία να φτιάξει το σκίτσο του ανθρώπου που πιστεύεται ότι δηλητηρίασε το συγγραφέα και να τον εντοπίσει.

Ο θάνατος του Νερούδα είχε αρχικά αποδοθεί στον καρκίνο του προστάτη από τον οποίο είχε προσβληθεί, όμως νέα στοιχεία που προέκυψαν τους τελευταίους μήνες δείχνουν ότι είναι πιθανό ο συγγραφέας να δολοφονήθηκε από πράκτορες του καθεστώτος Πινοσέτ.

Ο γιατρός Σέρτζιο Ντρέιπερ, που αρχικά είχε καταθέσει πως ήταν παρών την ώρα του θανάτου του Νερούδα, πλέον υποστηρίζει ότι μαζί του ήταν και ένας ακόμα γιατρός, ονόματι Πράις. Ωστόσο, το όνομα αυτό δεν υπάρχει σε κανένα από τα αρχεία του νοσοκομείου, ενώ η περιγραφή του «Πράις» ως ψηλού, ξανθού, με γαλάζια μάτια, ταιριάζει στον Μάικλ Τάουνλι, έναν διπλό πράκτορα που συνεργάστηκε με τη μυστική αστυνομία της Χιλής επί Πινοσέτ.
Οι Αρχές της Χιλής προχώρησαν στις 8 Απριλίου στην εκταφή της σορού του Νερούδα, η οποία μελετάται από ειδικούς για να βρεθούν στοιχεία που να υποδεικνύουν το πώς πέθανε ο Νερούδα.

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: