fbpx

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΜΠΛΟ ΝΕΡΟΥΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΜΠΛΟ ΝΕΡΟΥΔΑΣαράντα χρόνια μετά το θάνατο του συγγραφέα Πάμπλο Νερούδα, ένας Χιλιανός δικαστής έδωσε εντολή στην αστυνομία να φτιάξει το σκίτσο του ανθρώπου που πιστεύεται ότι δηλητηρίασε το συγγραφέα και να τον εντοπίσει.

Ο θάνατος του Νερούδα είχε αρχικά αποδοθεί στον καρκίνο του προστάτη από τον οποίο είχε προσβληθεί, όμως νέα στοιχεία που προέκυψαν τους τελευταίους μήνες δείχνουν ότι είναι πιθανό ο συγγραφέας να δολοφονήθηκε από πράκτορες του καθεστώτος Πινοσέτ.

Ο γιατρός Σέρτζιο Ντρέιπερ, που αρχικά είχε καταθέσει πως ήταν παρών την ώρα του θανάτου του Νερούδα, πλέον υποστηρίζει ότι μαζί του ήταν και ένας ακόμα γιατρός, ονόματι Πράις. Ωστόσο, το όνομα αυτό δεν υπάρχει σε κανένα από τα αρχεία του νοσοκομείου, ενώ η περιγραφή του «Πράις» ως ψηλού, ξανθού, με γαλάζια μάτια, ταιριάζει στον Μάικλ Τάουνλι, έναν διπλό πράκτορα που συνεργάστηκε με τη μυστική αστυνομία της Χιλής επί Πινοσέτ.
Οι Αρχές της Χιλής προχώρησαν στις 8 Απριλίου στην εκταφή της σορού του Νερούδα, η οποία μελετάται από ειδικούς για να βρεθούν στοιχεία που να υποδεικνύουν το πώς πέθανε ο Νερούδα.

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.