fbpx

ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΑ 96 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΖΑΚ ΒΑΝΣ

ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΑ 96 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΖΑΚ ΒΑΝΣΤην τελευταία του πνοή άφησε την περασμένη Κυριακή, στο σπίτι του στην Καλιφόρνια, ο γνωστός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Τζακ Βανς, σε ηλικία 96 ετών, όπως ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η οικογένειά του.

Ο Βανς άφησε πίσω του πάνω από 50 μυθιστορήματα και πάνω από 100 διηγήματα και είναι ο συγγραφέας που ενέπνευσε πολλούς άλλους γνωστούς συγγραφείς του είδους, με πιο επιφανή τον Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν.

Ο Μάρτιν μάλιστα απέτισε το δικό του φόρο τιμής προς τον Τζακ Βανς μέσω του ιστολογίου του. «Είχε μία τεράστια επιρροή στο έργο μου και τα τελευταία 50 και παραπάνω χρόνια είναι ανάμεσα στους πολύ αγαπημένους μου συγγραφείς. Κάθε φορά που ένα νέο βιβλίο του Τζακ Βανς κυκλοφορούσε, παρατούσα οτιδήποτε έκανα και το διάβαζα. Κάποιες φορές δεν το σχεδίαζα, αλλά μόλις άνοιγες ένα βιβλίο του Βανς χανόσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι ο Βανς «άφησε τον κόσμο πιο πλούσιο απʼ όσο τον βρήκε».

Το δικό του μήνυμα έστειλε μέσω Twitter ο Νιλ Γκέιμαν, που έγραψε: «Σε ευχαριστούμε για τα όνειρα και τη μαγεία, Τζακ Βανς», ενώ συγκινητικό ήταν και το μήνυμα του Σκοτ Λιντς, που έλεγε: «Κάθε φορά που νομίζω ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι ο Τζακ Βανς ουσιαστικά τυφλώθηκε στα 70 και συνέχισε να γράφει για δύο δεκαετίες ακόμα».

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.