fbpx

ΗΤΑΝ Η ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΓΟΥΛΦ ΑΝΟΡΕΞΙΚΗ;

ΗΤΑΝ Η ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΓΟΥΛΦ ΑΝΟΡΕΞΙΚΗ;Από νευρική ανορεξία έπασχε η διάσημη συγγραφέας Βιρτζίνια Γουλφ, σύμφωνα με την Έμμα Γουλφ, απόγονό της, που μάλιστα υπέφερε και η ίδια απ’ την αρρώστια αυτή και έχει γράψει ένα βιβλίο για τη μάχη της με την κατάσταση αυτή.

Η Έμμα Γουλφ ανέτρεξε στα ημερολόγια και τις επιστολές της Βιρτζίνια Γουλφ και ανακάλυψε ότι το 1913 τα σημάδια της ανορεξίας ήταν πλέον εμφανή στο σώμα της, ενώ σημειώνει πως ένιωσε «μία οδυνηρή στιγμή αναγνώρισης» όταν είδε μία φωτογραφία της τραβηγμένη το 1932 μαζί με τον Τ.Σ. Έλιοτ και τη σύζυγό του. «Η εικόνα της Βιρτζίνια είναι αυτή κάποιου που πάσχει από ανορεξία», υποστηρίζει.

Μάλιστα, ο σύζυγος της Βιρτζίνια Γουλφ, Λέοναρντ, έγραφε το 1913 ότι «το πιο δύσκολο και ανησυχητικό πρόβλημα είναι να πείσω τη Βιρτζίνια να φάει», αναφέροντας πως «αν μείνει μόνη της, σταδιακά θα πεθάνει από ασιτία».

Ο Λέοναρντ Γουλφ αναφέρει ακόμα, σύμφωνα με την Έμμα: «Συνήθως κατάφερνα να την πείσω να φάει μία συγκεκριμένη ποσότητα, αλλά ήταν μία φρικτή διαδικασία. Κάθε γεύμα κρατούσε μία ή δύο ώρες. Καθόμουν δίπλα της, έβαζα ένα κουτάλι ή ένα πιρούνι στο χέρι της και κάθε τόσο της ζητούσα πολύ ήρεμα να φάει».
Η Έμμα Γουλφ υποστηρίζει ότι η ανορεξία είναι 12 φορές πιθανότερο να εμφανιστεί σε άτομα που είχαν συγγενή με ανορεξία, και πλέον πιστεύει ότι η κατάσταση αυτή είναι «οικογενειακή υπόθεση».

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.