Ο ΣΤΙΒΕΝ ΧΟΚΙΝΓΚ ΣΕ ΚΟΜΙΚ

Ο ΣΤΙΒΕΝ ΧΟΚΙΝΓΚ ΣΕ ΚΟΜΙΚΗ πολυτάραχη ζωή του επιστήμονα Στίβεν Χόκινγκ, από τις πρώτες μέρες του στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ μέχρι τη σημερινή του μάχη με τη νόσο Λου Γκέριγκ, παρουσιάζεται σε μορφή κόμικ, σε ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Βέβαια, όπως παραδέχεται ο σκιτσογράφος Ζακ Μπάσετ, αυτό δεν ήταν και τόσο απλό. «Και μόνο η ιδέα του να κάνεις ένα ενδιαφέρον κόμικ όπου ο πρωταγωνιστής είναι ουσιαστικά ακίνητος είναι αρκετά δύσκολη, όμως νομίζω πως το σημαντικό για να το διατηρήσουμε ενδιαφέρον  ήταν ότι μπορέσαμε να μπούμε μέσα στο μυαλό του (ένα από τα μεγαλύτερα της εποχής μας) και να δείξουμε κάποιες από τις πιο αφηρημένες έννοιες με οπτικοποιημένο και δυναμικό τρόπο», σημειώνει.
Σε μία σελίδα του κόμικ, ο Στίβεν Χόκινγκ εμφανίζεται να «συζητά» για τις μαύρες τρύπες με τον Αϊνστάιν, σε μία παραλλαγή του πασίγνωστου σχεδίου του Μιχαήλ Άγγελου με τον Αδάμ να αγγίζει το Θεό, με τον Χόκινγκ στη θέση του Αδάμ και τον Αϊνστάιν στη θέση του Θεού.

Οι συγγραφείς του βιβλίου, Μάικλ Λεντ και Μπράιαν Μακ Κάρθι, δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από το πνεύμα και το «αιχμηρό» χιούμορ του Χόκινγκ. Μάλιστα, η αγαπημένη τους ατάκα του 71χρονου Χόκινγκ είναι η εξής: «Έχω παρατηρήσει ότι ακόμα και οι άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι όλα είναι προαποφασισμένα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τα αλλάξουμε, κοιτάζουν πριν διασχίσουν το δρόμο».

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER