fbpx

ΣΟΚ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΛΟΓΟΚΛΟΠΟ ΠΟΙΗΤΗ

ΣΟΚ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΛΟΓΟΚΛΟΠΟ ΠΟΙΗΤΗΜία υπόθεση κατά συρροή λογοκλοπής συγκλονίζει την ποιητική κοινότητα στη Μεγάλη Βρετανία, με πρωταγωνιστή τον δάσκαλο και ποιητή Ντέιβιντ Ρ. Μόργκαν.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αμερικανός ποιητής Τσαρλς Χάρτμαν συνειδητοποίησε ότι ένα ποίημα του Μόργκαν ήταν σχεδόν πανομοιότυπο με ένα δικό του, που είχε γράψει τρεις δεκαετίες νωρίτερα.

Η αποκάλυψη αυτή πυροδότησε μία εκτεταμένη έρευνα στα ποιήματα του Μόργκαν, η οποία αποκάλυψε πως τα περισσότερα ποιήματα που έχει γράψει τα τελευταία χρόνια περιέχουν αυτούσιους στίχους άλλων ποιητών.

Ο ποιητής παραδέχθηκε πλήρως την κατηγορία της λογοκλοπής, δηλώνοντας ότι «ντρέπομαι και λυπάμαι που πλήγωσα ανθρώπους με την ηλιθιότητά μου» και δεσμεύτηκε να μην το κάνει ποτέ ξανά.

Πάντως ήδη εκδότες και λογοτεχνικά περιοδικά έχουν αποσύρει τα ποιήματά του και τις συλλογές του, αντιδρώντας στην αποκάλυψη.

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.