fbpx

ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ Η 36Η ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ Η 36Η ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥΣτο Πεδίον του Άρεως θα πραγματοποιηθεί και φέτος η 36η Γιορτή Βιβλίου, από τις 24 Μαΐου μέχρι και τις 9 Ιουνίου.

Στόχος της Γιορτής Βιβλίου είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες και, γι’ αυτό, θα συνεχιστεί για τρίτη χρονιά η προσπάθεια ενίσχυσης των βιβλιοθηκών της χώρας μας, με τη μεγάλη κοινωνική καμπάνια: «Με διάβασες; Χάρισέ με! Χαρίστε ένα βιβλίο, σώστε μια βιβλιοθήκη». Φέτος θα συγκεντρωθούν βιβλία για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στη Φολέγανδρο, καθώς και για την ενίσχυση των βιβλιοθηκών των Γυναικείων Φυλακών Θήβας και του Τμήματος Νέων της Κεντρικής Φυλακής Γυναικών Κορυδαλλού.

Ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών, στην προσπάθεια αναβάθμισης της Γιορτής, προγραμματίζει πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας, σε συνεργασία με τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, έκθεση φωτορεπορτάζ, σε συνεργασία με την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, παρουσιάσεις βιβλίων, εκδηλώσεις για παιδιά, σεμινάρια αυτοματικής γραφής, προβολή ντοκιμαντέρ (ευγενική προσφορά του Αρχείου της ΕΡΤ) και ταινιών, στα πλαίσια του αφιερώματος «Bιβλία που έγιναν ταινίες» (ευγενική προσφορά του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Feelgood Entertainment A.E.), θεατρικές παραστάσεις- αναλόγια, κ.λπ. Για το σκοπό αυτό, θα υπάρχει ειδικός χώρος που θα φιλοξενεί τις δράσεις αυτές. Οι θεματικές ενότητες της φετινής Γιορτής είναι τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Καβάφη και τα 50 χρόνια από την απονομή του Βραβείου Νόμπελ στο Γιώργο Σεφέρη (θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και προβολή ντοκιμαντέρ).

Η Γιορτή Βιβλίου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ.Τ., θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.