fbpx

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΑΘΕΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΒΙΒΛΟΥΣ;

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΑΘΕΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΒΙΒΛΟΥΣ;Όταν ένας Αμερικανός άθεος βρήκε τον περασμένο μήνα στο δωμάτιο που είχε νοικιάσει με την οικογένειά του για ολιγοήμερες διακοπές σε ένα πάρκο της Τζόρτζια, στις ΗΠΑ, εννέα Βίβλους, διαμαρτυρήθηκε έντονα στους υπευθύνους του πάρκου, που έσπευσαν να αποσύρουν τις Βίβλους, ζητώντας παράλληλα τη γνωμοδότηση του τοπικού εισαγγελέα.
Ο εισαγγελέας όμως υποστήριξε ότι δεν υπήρχε κάποιο νομικό κώλυμα στην παροχή βιβλίων θρησκευτικού περιεχομένου σε δημόσια σημεία, εφόσον αυτά παραχωρήθηκαν δωρεάν, με αποτέλεσμα οι Βίβλοι να επιστρέψουν στο δωμάτιο λίγο καιρό αργότερα.

Η απόφαση αυτή, ωστόσο, όχι μόνο δεν πτόησε μία αθεϊστική οργάνωση των ΗΠΑ, αλλά αντίθετα την ενέπνευσε να καταθέσει επίσημο αίτημα στην πολιτεία της Τζόρτζια ώστε να προσφέρει και αυτή βιβλία για τον αθεϊσμό δωρεάν, που θα παρέχονται σε όλα τα πολιτειακά πάρκα της Τζόρτζια.

«Ζητάμε δίκαια μεταχείριση, περιμένουμε δίκαια μεταχείριση και ελπίζουμε σε δίκαια μεταχείριση», δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης, Ντέιβιντ Σίλβερμαν, προσθέτοντας: «Αν η πολιτεία πρόκειται να βάλει Βίβλους στα δωμάτια, πρέπει να επιτρέψουν και εναλλακτικές προοπτικές, όλες τις εναλλακτικές προοπτικές, χωρίς να μεροληπτεί».

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.