fbpx

ΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ... HULK

ΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ... HULKΤη φήμη της ως «παλαιού τύπου» βιβλιοθήκη φιλοδοξεί να καταρρίψει η δημόσια βιβλιοθήκη του Νόρθλεϊκ, κοντά στο Σικάγο, αναζητώντας μέσω διαδικτύου χρηματοδότες για να ανεγείρει ένα μεγάλο άγαλμα του υπερήρωα Hulk, καθώς και graphic novels, αλλά και έναν «δημιουργικό σταθμό», όπου τα μέλη της βιβλιοθήκης θα μπορούν να δημιουργούν τα δικά τους κόμικς και ταινίες.

«Οι βιβλιοθήκες διαρκώς αλλάζουν και εξελίσσονται πέρα από ένα μέρος για να κάνεις, απλώς έρευνα για το σχολείο και να χρησιμοποιήσεις το διαδίκτυο. Οι σημερινές βιβλιοθήκες χαιρετίζουν τη δημιουργικότητα, τη διασκέδαση και τη δια βίου μάθηση, και το κάνουν με την τεχνολογία και με δημοφιλή υλικά όπως τα graphic novels», υποστηρίζει η ομάδα του Νόρθλεϊκ, προσθέτοντας: «Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί άνθρωποι ακόμα έχουν στο μυαλό τους τις βιβλιοθήκες με τον παλιό τρόπο. Θέλουμε να διαλύσουμε αυτή την μπαγιάτικη φήμη με ένα άγαλμα του Hulk, ύψους 9 ποδιών (σ.σ. περίπου 2,75 μέτρα)».

Γιατί διάλεξαν όμως τον Hulk; «Όπως ο Μπρους Μπάνερ μεταμορφώνεται σε Hulk, έτσι θέλουμε τα μέλη της βιβλιοθήκης μας να κάνουν τις δικές τους προσωπικές μεταμορφώσεις μέσα από βιβλία, προγράμματα και φανταστικό νέο εξοπλισμό», εξηγούν.

Το ποσό που θέλει να συγκεντρώσει η ομάδα του Νόρθλεϊκ ανέρχεται στα 30.000 δολάρια, ενώ για τους δωρητές προβλέπονται ενδιαφέροντα δώρα, αν συγκεντρωθεί το ποσό: Με 5 δολάρια, για παράδειγμα, θα δικαιούνται μια κάρτα με την οποία θα γλιτώνουν από τα πρόστιμα καθυστέρησης, ενώ όποιος προτιμήσει να δώσει 1.000 δολάρια θα δει το πρόσωπό του αναρτημένο στη βιβλιοθήκη σε τιμητική πλακέτα και θα αποκτήσει μία κάρτα της βιβλιοθήκης με τον Hulk.

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.