Η ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΝΤΑΝ ΜΠΡΑΟΥΝ, ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ;

Η ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΝΤΑΝ ΜΠΡΑΟΥΝ, ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ;

Η ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΝΤΑΝ ΜΠΡΑΟΥΝ, ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ;Με αγωνία περιμένουν στη Φλωρεντία την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του Νταν Μπράουν, Κόλαση (Inferno). Όχι τόσο επειδή ανυπομονούν να το διαβάσουν, αλλά επειδή ελπίζουν πως η κυκλοφορία του θα προσελκύσει τουρίστες στην ιστορική πόλη της Ιταλίας, στην οποία διαδραματίζεται το μυθιστόρημα.

«Ο τουρισμός στη Φλωρεντία έχει μειωθεί κατά 10%, και αν αυτό το νέο βιβλίο πάει καλά, θα πάρουμε αυτό το 10% πίσω», δηλώνει ο επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, Εουτζένιο Τζιάνι.
Το βιβλίο του Μπράουν έχει σαν θέμα τον Ντάντε Αλιγκιέρι, και μπορεί ο συγγραφέας να αμφισβητείται συχνά για την ακρίβεια των ιστορικών στοιχείων που συμπεριλαμβάνει στα έργα του, αλλά ο Τζιάνι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα γιʼ αυτό. «Οι ειδικοί του Δάντη με έχουν προειδοποιήσει να προσέχω τον Μπράουν, αλλά δε φοβάμαι. Είναι σημαντικό ο κόσμος να ενδιαφερθεί για τον Δάντη, και μετά μπορούν να ανακαλύψουν μόνοι τους τι είναι αλήθεια και τι ψέμα», σχολιάζει.

Αισιόδοξος για την αύξηση του τουρισμού εμφανίζεται και ο Στέφανο Όμπε, που έχει ένα μαγαζί με σουβενίρ στη Φλωρεντία. «Τώρα με την κρίση, οι τουρίστες συνεχίζουν να έρχονται, αλλά ξοδεύουν όλο και λιγότερα. Αυτό το βιβλίο φαίνεται να είναι καλό νέο», σημειώνει.

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: