fbpx
Πλησιάζει η 1Οη  Δ. Ε. Β. Θ.

Πλησιάζει η 1Οη Δ. Ε. Β. Θ.

Στις 16 Μαΐου ανοίγει τις πύλες της η 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης, στις εγκαταστάσεις της HELEXPO και θα διαρκέσει μέχρι και τις 19 Μαΐου.

Λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 200 εκδοτικοί οίκοι, από την Ελλάδα και 18 άλλες χώρες, πολιτιστικοί οργανισμοί και πνευματικοί φορείς. Θα πραγματοποιηθούν 170 εκδηλώσεις με τη συμμετοχή περίπου 100 Ελλήνων και 30 ξένων συγγραφέων αλλά και παράλληλα δρώμενα σ’ όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης όπου θ’ αναδειχθεί η σχέση του βιβλίου με τις άλλες τέχνες.

Τιμώμενη χώρα φέτος είναι η Μεγάλη Βρετανία γι’ αυτό κι έχουν προσκληθεί εννέα σύγχρονοι σημαντικοί Βρετανοί συγγραφείς (Jonathan Coe, Celia Ress, David Nicholls, Andrew Crumey , David Harsent, Susanne Joinson, Michael Arditti, Rachel Cusk, Victoria Hislop) καθώς και επαγγελματίες του βιβλίου για να παρουσιάσουν εκδοτικές τάσεις αλλά και τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις στον κλάδο της παραγωγής και διακίνησης του βιβλίου.

Ειδικό αφιέρωμα και θεματικό περίπτερο στον χώρο της Έκθεσης έχει σχεδιαστεί για τον Κ. Π. Καβάφη, εξ αφορμής της επετείου των 150 χρόνων από τη γέννησή του. Ο κύκλος εκδηλώσεων και δράσεων πραγματοποιείται στο εορταστικό πλαίσιο του «Έτους Κ. Π. Καβάφη 2013». Περιλαμβάνονται συζητήσεις, παρουσιάσεις, στρογγυλά τραπέζια, στο αμφιθέατρο εκδηλώσεων.

Η ΔΕΒΘ φιλοξενεί και φέτος το Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Ποίησης που διοργανώνει για 2η χρονιά η Εταιρεία Συγγραφέων. Συμμετέχουν ποιητές από εννέα βαλκανικές χώρες: Ranko Risojecić (Βοσνία), Radu Vancu (Ρουμανία), Patricia Nikolova (Βουλγαρία), Zoran Anchevski (ΠΓΔΜ), Ana Pepelnik (Σλοβενία), Jasmina Topic (Σερβία), Milos Djurdjevic (Κροατία), Metin Cengiz (Τουρκία), Afroviti Gusho (Αλβανία), ενώ από την Ελλάδα συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι ποιητές: Σπύρος Βρεττός, Διονύσης Καρατζάς,  Ηρώ Νικοπούλου,  Μανόλης Πρατικάκης,  Κλαίτη Σωτηριάδου.

Η επίσημη τελετή εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Έκθεσης την Πέμπτη 16 Μαΐου, στις 19:30.

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.