fbpx
Οι Δηλώσεις της Δημούλα περι Μεταναστών

Οι Δηλώσεις της Δημούλα περι Μεταναστών

Σάλο προκάλεσε δημοσίευμα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», το οποίο αναφερόταν σε ομιλία που απηύθυνε η ποιήτρια Κική Δημουλά στην Κυψέλη, σε εκδήλωση των Atenistas και στο οποίο της αποδιδόταν μεταξύ άλλων η φράση «δεν αντέχω τους μετανάστες, είναι τόσοι πολλοί που πιάνουν και τα παγκάκια και δεν μπορεί να κάτσει κανείς στην πλατεία».

Όπως ήταν φυσικό, το δημοσίευμα αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα, με τους περισσότερους να κατακρίνουν τη γνωστή ποιήτρια για τις αναφορές αυτές.

Ωστόσο, η εφημερίδα «Τα Νέα» δημοσίευσε κατόπιν στην ιστοσελίδα της την πλήρη απομαγνητοφώνηση της επίμαχης ομιλίας της ποιήτριας στην Κυψέλη, στην οποία επιβεβαιώνονται μεν οι αναφορές που προκάλεσαν αντιδράσεις, όμως αμβλύνονται αισθητά οι αρνητικές εντυπώσεις.

«Μην ξεχνάμε πως οι ξένοι που βρέθηκαν εδώ ήταν λόγω της φτώχειας των χωρών εκείνων. Ήλθαν να ζήσουν εδώ πέρα. Οι ξένοι (οι Αλβανοί τουλάχιστον) επιστρέφουν βέβαια στις πατρίδες τους. Το μόνο που κάνω για την Κυψέλη είναι να ζω ακόμη εκεί», ανέφερε η Κική Δημουλά, προσθέτοντας: «Θα πρέπει να το πούμε πάντως και αυτό, πρέπει να πω όμως ότι είναι και ένας συνεχής κίνδυνος, κινδυνεύουν οι ντόπιοι από κλοπές φοβερές ακόμη και στον δρόμο».

Αργότερα η ποιήτρια ξεκαθάρισε πως «δεν θέλω να πω ότι οι ξένοι της Κυψέλης είναι και ληστές», συνεχίζοντας με τον εξής τρόπο: «Πάντως εάν πάει κανείς στην πλατεία της Κυψέλης, δεν έχει χώρο να πατήσει. Στα δε παγκάκια κάθονται άνθρωποι ξένοι - πολύ φυσικό βέβαια πώς να περάσουν την ώρα τους - και παίζουν κάτι δικά τους χαρτιά και με χαρτάκια γεμίζει ο τόπος. Βεβαίως, οι Κυψελιώτες έχουν εκτοπιστεί, αυτό είναι μια πραγματικότητα, βεβαίως τους αγαπάμε τους ξένους αφού φύγαν από εκεί για έλθουν και να ζήσουν να δουλέψουν αλλά κάπως πρέπει να μοιραστούν οι χώροι».

«Εγώ συνήθισα με τους ξένους, να ξυπνώ και να τους βλέπω. Έχω συναντήσει πολλούς μαύρους με καρότσια του σούπερ μάρκετ… έχει όμως κι έναν μόδιστρο πακιστανό η γειτονιά μου που δεν τον φτάνει κανείς στο διόρθωμα, Φαέθοντος βρίσκεται… και ανδρικά και γυναικεία», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας της η ποιήτρια.

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.