«Ο Παντελής»
«Ο Παντελής

«Ο Παντελής»

Είχε τα χέρια ιδρωμένα. Η πρώτη χειραψία υπονοεί πάντα τα πάντα όλα. Ο Ψυχίατρος βγάζει διάγνωση κι από τη χειραψία. Χτύπησε το κουδούνι μου, μεγαλοδικηγόρος (ένας δικηγοράκος που κληρονόμησε το γραφείο εξ ημισείας, από τον πατέρα του και τον πεθερό του, ειδικευμένος στην εξαγωγή χρήματος σε τράπεζες της Αγγλίας), που ζητά το ινκόγκνιτο σε συνοικιακούς ψυχιάτρους σαν και μένα. Το ιδρωμένο του χέρι μαρτυρούσε τη γαλάζια τε-τε που πάσχισε να βρει πάρκιν στη Νέα Σμύρνη, και όλα όσα δεν θα μου έλεγε στη συνέχεια. Συνηθίζεται οι πλούσιοι να τρέχουν σε συνοικιακά ιατρεία προς επίλυση των ψυχολογικών τους, με ιδρωμένα χέρια και ακριβά αυτοκίνητα, να αποφύγουν τα κουτσομπολιά με τους ψυχιάτρους που συναντούν σε κοινωνικά κοκτέιλ πάρτι. 

Κάθισε στην μπερζέρα των ασθενών και μου έθεσε το πρόβλημά του, «την πρόωρη εκσπερμάτωση». Σαν πεπειραμένος Ψυχίατρος, είπα πως ναι… «ειδικός είναι αυτός που έχει κάνει όλα τα πιθανά λάθη πάνω στον τομέα με τον οποίο ασχολείται». Σε μισή ώρα περιέκλεινε όλη τη ζωή του, την παράνομη κατ’ αυτόν, γιατί μου πρόβαλε το ζήτημα της πρόωρης εκσπερμάτωσης. Στην ψυχιατρική μπορούμε να λύσουμε ορισμένα ζητήματα. Τα αιτήματα του Παντελή ήταν πολλαπλά και ποικιλότροπα… λοιπόν: ιδρωμένη χειραψία, κοντοτσούτσουνος, πρόωρη εκσπερμάτωση, και μισάωρο.
Αντικειμενικώς μπορούσα να δώσω λύση στην ιδρωμένη χειραψία και την πρόωρη εκσπερμάτωση. Το κοντοτσούτσουνος δεν επιδέχεται λύσης, γιατί έτσι κι αλλιώς το 80 τοις εκατό των ανδρών κυμαίνεται σε μέγεθος πουλιού ανάμεσα στους 13 και τους 16 πόντους…


Γαμούσε μόνον πελάτισσες… στα μισάωρα διαλείμματα του δικηγορικού του γραφείου. Διατηρούσε και μια γαμιστρώνα στο Λυκαβηττό, εξ ημισείας με το συνεργάτη του. Ως πρωταρχικό πρόβλημα έθεσε την «πρόωρη εκσπερμάτωση», αυτό το μισάωρο που του έτρωγε τη ζωή, και τον βασάνιζε ακόμη κι όταν ασκούνταν στη σκοποβολή με τους δυο γιους του. Στο μισάωρο απάνω, λοιπόν, άρχισα κι εγώ να χασμουριέμαι. Ο Ψυχίατρος μυρίζεται πάντα το περιστατικό, ό,τι προκαλεί στον ίδιο ο άρρωστος πελατάκος αυτή είναι και η πιο ασφαλής διάγνωση. Βαρεμάρα.
Ως νέος Ψυχίατρος πίστευα πως θα τους έκανα όλους καλά… στην πορεία έμαθα πως ορισμένα πράγματα δεν μπορείς να τα γιάνεις!
Θα μπορούσα να διορθώσω τις ιδρωμένες του παλάμες, την πρόωρη εκσπερμάτωση, αλλά αυτό το αυθόρμητο χασμουρητό που μου δημιουργήθηκε πριν ολοκληρωθεί το «μισάωρο» της ζωής του παραδέχομαι, πλέον, με την πείρα τόσων ετών άσκησης του επαγγέλματός μου πως είναι ακατανίκητο.
Τον συνόδεψα στην πόρτα. Του έσφιξα το χέρι, γυρίζοντάς το ανάστροφα: η δικιά μου παλάμη από πάνω. Αυτή τη λαβή την κρατάω πάντα για τους καλούς πελάτες. Να τους δέσω. Μικρά ψυχιατρικά κόλπα για μεγαλοδικηγόρους.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: