fbpx
«Το μακρύ καλοκαίρι με τα συνοδά μέλη» του Dr. Πινόκιο

«Το μακρύ καλοκαίρι με τα συνοδά μέλη»

Τσιπούρα και Χατζημιχάλη. Οι κυρίες των Ιατρών που συνόδευαν τους συζύγους τους στα πρώτα τραπέζια που άρχισαν να παραθέτουν ευπροσήγορα οι φαρμακευτικές εταιρείες, εκεί τέλη '80, αρχές '90, αναγνώριζαν μόνο δύο «ακριβά» πράγματα στο μενού: τις τσιπούρες ιχθυοτροφείου, που μόλις είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν την αγορά, και το εμφιαλωμένο κρασί Χατζημιχάλη, που εκείνη την εποχή προσπαθούσε να ξεπεράσει τον προκάτοχό του Δεμέστιχα και να καταλαμβάνει επίσης δειλά δειλά την πρώτη θέση στην αγορά. Δεν γνώριζαν το φρέσκο ψάρι, δεν γνώριζαν καν πώς τρώγεται το ψάρι κι από κρασιά είχαν περάσει από το Απέλια στο Δεμέστιχα και μόλις είχαν ανακαλύψει τις ποικιλίες Χατζημιχάλη.

 Οι κυρίες των Ιατρών από τα τραπέζια των φαρμακευτικών εταιρειών πέρασαν και στο μπουφέ σε εξωτικές για την εποχή τοποθεσίες, Ναύπλιο, Αιδηψό, Λαγονήσι, Πόρτο Χέλι και Σπέτσες: έχετε δει ποτέ μπουφέ για Ψυχιάτρους; Εδώ την παράσταση δεν έκλεβαν τόσο οι κυρίες τους, όσο οι ίδιοι εξέχοντες κι επιφανείς συνάδελφοι. Πενήντα κι εκατό Ψυχίατροι όρθιοι στον μπουφέ! Να σπρώχνει ο ένας τον άλλο, με αγκωνιές και λακτίσματα στα καλάμια, να μπαίνουν και να σερβίρονται από την αντίθετη πλευρά για να προλάβουν τα σουβλάκια μην τυχόν και τελειώσουν. Να φορτώνουν στο ίδιο πιάτο ζυμαρικά, σαλάτες, χοιρινό ρολό με τηγανητές πατάτες και τιραμισού! Να έχουν στο μάτι κάποιο συνάδελφο από προηγούμενο μπουφέ και να παίρνουν τη ρεβάνς στον επόμενο: να σερβίρονται πρώτοι, να κάθονται στο καλύτερο τραπέζι, να είναι κοντά στους καθηγητάδες. Αθώες εποχές, όταν ακόμη πηγαίναμε στα δείπνα και στα γκαλά αυστηρώς συνοδευόμενοι από τις νόμιμες (που δεν αποδείχθηκαν στην πορεία και μόνιμες, οϊμέ) συζύγους.

Ήδη, φτάσαμε στην εποχή που απαγορευόταν να ρωτήσεις «τι κάνει η γυναίκα σου;» γιατί δεν ήξερες πια από ποια τρυφερή ύπαρξη συνοδευόταν ο συνάδελφος. Απαγορευόταν να φωνάξεις «Κατερίνα» την κυρία που τον συνόδευε, γιατί η Κατερίνα ήταν συνοδός του σε κάποιο προηγούμενο δείπνο, και παρ' όλη τη φαινομενική ομοιότητα ήταν η Φένια. Συνάδελφος που άλλαζε γυναίκες αλλά όχι γούστο εμφανιζόταν με μια πανομοιότυπη Κατερίνα από συνέδριο σε συνέδριο: ξανθιά, ξεπλυμένη, ανορεκτική και εικοσάχρονη. Τελικά, παντρεύτηκε μια από αυτές και γλιτώσαμε τις ψευδείς αναγνωρίσεις. Περάσαμε στο μακρύ καλοκαίρι των συνοδών μελών. Η πολίτικαλ κορέκτ άποψη που υιοθέτησαν στο μάνι μάνι οι φαρμακευτικές εταιρείες ήταν να καλούν τον γιατρό με το συνοδό μέλος του: αρσενικό, θηλυκό δεν προσδιοριζόταν πλέον, ούτε η οικογενειακή κατάσταση. Έτυχε να φάω μαζί με μπετατζήδες κι αγόρια του λαού που τρανσέξουαλ συνάδελφος κουβαλούσε από τραπέζι σε τραπέζι. Έτυχε να συμφάγω με συνάδελφο που είχε στο τραπέζι την πρώην και τη νυν επίσημο σύζυγο. Να τρώω με έναν, που τον ζηλεύαμε όλοι γιατί συνόδευε μια ωραία ψηλή και γεμάτη φυσική ξανθιά ειδικευόμενη από το Κρατικό Νικαίας, που δεν την είχε φάει κανένας μας, αμέσως μόλις χώρισε από την πολύ μεγαλύτερή του Ιταλίδα σύζυγο. Να ξαναφάω μαζί του στην Αρεόπολη μέσα σε έναν μήνα και να συνοδεύεται από νοσοκόμα ακόμη μικρότερη σε ηλικία, νεαρά, αιθέρια ύπαρξη, με μια διάφανη τουαλέτα που κέρδισε τον θαυμασμό και του Ψυχιάτρου της Αστυνομίας που παρευρισκόταν στο ίδιο τραπέζι.

Καλό καλοκαίρι σε εσάς και στα συνοδά σας μέλη, αγαπητοί μου συνάδελφοι!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.