fbpx
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Δανέλλη, Μήτσου, Κρουν, Γουόλιτζερ και Γκόμεθ Μπάρθενα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Δανέλλη, Μήτσου, Κρουν, Γουόλιτζερ και Γκόμεθ Μπάρθενα

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!

Τα ονόματα των νικητών που κερδίσουν από ένα αντίτυπο είναι:

Για το βιβλίο του Βασίλη Δανέλλη «Νεκρές ώρες»
ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΟΠΕΛΑ
ΕΛΕΝΗ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Για το βιβλίο του Ανδρέα Μήτσου «Γκαλίνα»
ΦΑΙΗ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ ΙΑΚΟΥΜΙΔΗΣ

Για το βιβλίο της Λέενα Κρουν «Ταίναρον»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
ΣΟΥΖΑΝΑ ΦΡΟΥΜΚΙΝ

Για το βιβλίο της Μεγκ Γουόλιτζερ «Μια ξεχωριστή παρέα»
ΑΝΝΑ ΣΚΟΥΡΑ
ΑΜΑΛΙΑ ΧΑΝΝΑ

Για το βιβλίο του Χουάν Γκόμεθ Μπάρθενα «Γυναίκα από μελάνι»
ΔΑΝΔΡΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Στους νικητές έχει σταλεί email ή προσωπικό μήνυμα* στο facebook για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.

*Σε περίπτωση που οι νικητές δεν έχετε λάβει μήνυμα, παρακαλούμε ελέγξτε στον φάκελο περισσότερα/φιλτραρισμένα του fb σας ή το email σας, αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την διαδικασία παραλαβής.
Η παραλαβή του δώρου μπορεί να γίνει μέχρι 31/05/2018.
--------------------------------

Το Diastixo.gr, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καστανιώτη, προσφέρει στους αναγνώστες του 10 βιβλία των Βασίλη Δανέλλη, Ανδρέα Μήτσου, Λέενα Κρουν, Μεγκ Γουόλιτζερ και Χουάν Γκόμεθ Μπάρθενα.

2 αντίτυπα από το βιβλίο του Βασίλη Δανέλλη «Νεκρές ώρες»
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Ανδρέα Μήτσου «Γκαλίνα»
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Λέενα Κρουν «Ταίναρον»
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Μεγκ Γουόλιτζερ «Μια ξεχωριστή παρέα»
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Χουάν Γκόμεθ Μπάρθενα «Γυναίκα από μελάνι»

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:
1) κάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα του diastixo.gr
https://www.facebook.com/diastixo.gr/
2) κάντε Like και Share (κοινοποίηση) στην ανάρτηση του διαγωνισμού https://www.facebook.com/diastixo.gr/posts/1407674269338607

Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω 2 βήματα.

 

Αν έχετε twitter, ακολουθήστε μας και κάντε retweet τον διαγωνισμό https://twitter.com/diastixogr/status/981247487569784832

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, τότε απλά συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

Follow us on Facebook!

Ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή, 15 Απριλίου στις 23:59. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί θα ενημερωθούν τη Δευτέρα, 16 Απριλίου με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν την ίδια μέρα στο diastixo.gr και στο facebook αντίστοιχα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας άνω των 18 ετών.
Καλή επιτυχία!

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία

«Νεκρές ώρες» του Βασίλη Δανέλλη

Παίζουμε τον Θεό. Είμαστε άγρια ζώα. Το μόνο που έχει σημασία είναι να βγάλουμε τη μέρα. Αυτή είναι η ιστορία μου. Γεμάτη μέρες που χρειάστηκε να δείξω τα νύχια μου. Κι άλλες τόσο αδιάφορες, που θα ήταν σπατάλη χαρτιού.

Ένας εκτελεστής που γερνάει. Ο βίαιος θάνατος δεν τον φοβίζει, η φυσική φθορά όμως είναι άλλη υπόθεση. Πιο τρομακτική. Γύρω του παίζεται μια σκοτεινή παρτίδα σκάκι. Η σκακιέρα είναι μεγάλη κι εκείνος δεν καταλαβαίνει από ελιγμούς και τακτικές. Κινείται μόνο μπροστά, ένα τετράγωνο τη φορά, κι όσο φτάσει. Δεν τον ενδιαφέρει ποιος κερδίζει, σημασία έχει εκείνος να κάνει σωστά τη δουλειά του. Να εκτελεί τους στόχους του.

Ένα υπαρξιακό νουάρ, ένας σκοτεινός εσωτερικός μονόλογος, ένα οδοιπορικό στις νεκρές ώρες της νύχτας.

 

«Γκαλίνα» του Ανδρέα Μήτσου

Η Γκαλίνα, μια ηλικιωμένη οικιακή βοηθός, βρίσκεται σε ερωτική σχέση με τη νεαρή κυρία της. Το νεογέννητο παιδί της συντρόφου της έρχεται να μοιραστεί την αγάπη τους. 

Η Γκαλίνα το μισεί και επιχειρεί τη φυσική του εξόντωση με τρόπο αδιανόητο.

Απρόβλεπτα εμπλέκεται στην υπόθεση περίεργος αστυνομικός της Ασφάλειας. Αυτός θα σώσει, εν τέλει, το βρέφος από τα νύχια της μοχθηρής γυναίκας και θα αποβεί ο φύλακας άγγελός του.

Για ετούτη την εμπλοκή του θα πληρώσει τίμημα ακριβό. Η εκδίκηση της οικιακής βοηθού θα του καταλύσει τη ζωή. 

Την ίδια εκδίκηση θα υποστεί και κάποιος τυχαίος μάρτυρας της υπόθεσης. Παρόμοια τιμωρία επαπειλεί όμως και κάθε άλλον ωτακουστή αυτής της ιστορίας.

 

«Ταίναρον» της Λέενα Κρουν

Η Λέενα Κρουν είναι η επιφανέστερη συγγραφέας της Φινλανδίας και μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά. Ο τόμος περιλαμβάνει δύο σύντομα έργα της, το εμβληματικό «Ταίναρον» (1985), που την έκανε ευρύτερα γνωστή, και το πιο πρόσφατο «Hotel Sapiens» (2013). Η πρώτη ιστορία είναι γραμμένη σε επιστολική μορφή και ισορροπεί μεταξύ πεζογραφίας και ποίησης, πραγματικότητας και ονειροφαντασίας.

Ο παραλήπτης των επιστολών παραμένει ανώνυμος και δεν απαντά ποτέ. Η συντάκτριά τους βρίσκεται σε μια πόλη που δεν σταματά να μεταμορφώνεται. Έφτασε εκεί για κάποιον λόγο που δεν θυμάται. Νοσταλγεί το σπίτι της, παράλληλα όμως γοητεύεται από τα παράξενα πλάσματα που την περιτριγυρίζουν. Με ξεναγό της το υπομονετικό Σκαθάρι προσπαθεί να καταλάβει τον τρόπο ζωής τους. Η δεύτερη ιστορία διαδραματίζεται σ’ έναν περίκλειστο χώρο, ασαφή και ακαθόριστο, τον οποίο κατοικούν οι φορείς μιας σπάνιας ασθένειας που ονομάζεται ανθρωπιά. Κανένας απ’ αυτούς δεν είναι εντελώς στα καλά του τη στιγμή που ο γύρω κόσμος φαίνεται να οδεύει προς το τέλος του. Το ετερόκλητο αυτό πλήθος το φυλάσσουν μηχανές των οποίων η νοημοσύνη και η ηθική έχουν ξεπεράσει το επίπεδο των δημιουργών τους, των ανθρώπων.

 

«Μια ξεχωριστή παρέα» της Μεγκ Γουόλιτζερ

Το καλοκαίρι που παραιτήθηκε ο Ρίτσαρντ Νίξον, έξι έφηβοι γίνονται αχώριστοι σε μια καλλιτεχνική θερινή κατασκήνωση. Δεκαετίες αργότερα, ο δεσμός τους παραμένει ισχυρός αλλά πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Ό,τι μας δίνει ώθηση στην εφηβεία δεν είναι πάντα αρκετό για να αντιμετωπίσουμε τον κόσμο στα τριάντα ή τα πενήντα. Η Μεγκ Γουόλιτζερ παρακολουθεί τους ήρωές της από το απόγειο της νεότητάς τους ως τη μέση ηλικία, καθώς ταλέντο, τύχη και συγκυρίες διαφοροποιούν τα όνειρα και τις επιθυμίες τους. Η Τζουλς Τζέικομπσον, μια επίδοξη κωμική ηθοποιός, παραιτείται από τις φιλοδοξίες της και ακολουθεί ένα πιο πρακτικό επάγγελμα. Ο φίλος της ο Τζόνα, χαρισματικός μουσικός, σταματάει να παίζει κιθάρα και γίνεται μηχανικός. Όμως ο Ίθαν και η Ας, οι καλύτεροι φίλοι της Τζουλς και πλέον παντρεμένοι, όχι μόνο παραμένουν συνεπείς στους αρχικούς τους στόχους αλλά αποδεικνύονται ιδιαίτερα επιτυχημένοι. Το Μια ξεχωριστή παρέα είναι ένα γλυκόπικρο μυθιστόρημα με σύνθετες προσωπικότητες που χαρακτηρίζουν την εποχή τους, τη δεκαετία του 1970. Η Αμερικανίδα συγγραφέας διερευνά τους τρόπους με τους οποίους η τέχνη, το χρήμα και η ζήλια μπορούν να δοκιμάσουν ακόμα και τις πιο στενές φιλίες.

 

«Γυναίκα από μελάνι» του Χουάν Γκόμεθ Μπάρθενα

Το 1904 δύο νεαροί από τη Λίμα, ο Χοσέ Γκάλβες και ο Κάρλος Ροδρίγες, θέλοντας να αποκτήσουν υπογεγραμμένες ποιητικές συλλογές του αγαπημένου τους ποιητή, του Χουάν Ραμόν Χιμένεθ, αποφάσισαν να του γράψουν παριστάνοντας μια νεαρή θαυμάστριά του, τη Χεορχίνα Ούμπνερ. Το αποτέλεσμα αυτής της καλοστημένης λογοτεχνικής φάρσας ήταν μια μακροχρόνια αλληλογραφία που θα οδηγούσε τελικά τον νομπελίστα ποιητή να ερωτευτεί την κοπέλα-φάντασμα. Βασιζόμενος σε μια πραγματική ιστορία, ο Χουάν Γκόμεθ Μπάρθενα επιχειρεί μια ευφάνταστη ανάπλαση των γεγονότων. Γινόμαστε μάρτυρες του αθώου πείσματος των μαθητευόμενων ποιητών οι οποίοι, έχοντας συνείδηση της μετριότητας των πρώτων πονημάτων τους, αποφασίζουν να δημιουργήσουν την τέλεια μούσα για το είδωλό τους, εκείνη που θα του εμπνεύσει τους καλύτερους στίχους. Μεταφερόμαστε στο Περού των αρχών του περασμένου αιώνα, από τις σοφίτες της επίπλαστης μποέμικης ζωής των αριστοκρατών του ως τα πορνεία των φτωχών ή την προβλήτα όπου έπεσαν νεκροί οι πρώτοι εργάτες-αγωνιστές. Και σιγά σιγά παρακολουθούμε επίσης τη γέννηση μιας ηρωίδας που θα ξυπνήσει τα πάθη και στις δύο όχθες του Ατλαντικού, μέχρι να γίνει, αυτή η Γυναίκα από μελάνι, η αληθινή πρωταγωνίστρια αυτού του υπέροχου μυθιστορήματος.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.