fbpx
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Camilleri, Simpson, Harris Cline, Fusco και Gratz

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Camilleri, Simpson, Harris Cline, Fusco και Gratz

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!

Τα ονόματα των νικητών που κερδίσουν από ένα αντίτυπο είναι:

Για το βιβλίο του Andrea Camilleri «Η εξαφάνιση της Λάουρα»
Γιώργος Ματζουράνης
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΓΑΚΟΥ

Για το βιβλίο του Phillip W. Simpson «Μινώταυρος»
ΑΓΑΘΗ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΔΗ

Για το βιβλίο της Diane Harris Cline «Οι αρχαίοι Έλληνες»
ΙΩΑΝΝΑ ΧΑΜΟΥ
Αγγελική Ανδριοπούλου

Για το βιβλίο του Antonio Fusco «Πέντε μικρές αδικίες»
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Γιώργος Σωτηράκος

Για το βιβλίο του Alan Gratz «Πρόσφυγας»
Κατερίνα Ζουγανέλη
Ντάφλου Θεοφανώ

 

Στους νικητές έχει σταλεί email ή προσωπικό μήνυμα* στο facebook για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.

*Σε περίπτωση που οι νικητές δεν έχετε λάβει μήνυμα, παρακαλούμε ελέγξτε στον φάκελο περισσότερα/φιλτραρισμένα του fb σας ή το email σας, αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την διαδικασία παραλαβής.
Η παραλαβή του δώρου μπορεί να γίνει μέχρι 28/02/2018.
--------------------------------

 

Το Diastixo.gr, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, προσφέρει στους αναγνώστες του 10 βιβλία των Andrea Camilleri, Phillip W. Simpson, Diane Harris Cline, Antonio Fusco και Alan Gratz.

2 αντίτυπα από το βιβλίο του Andrea Camilleri «Η εξαφάνιση της Λάουρα»
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Phillip W. Simpson «Μινώταυρος»
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Diane Harris Cline «Οι αρχαίοι Έλληνες»
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Antonio Fusco «Πέντε μικρές αδικίες»
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Alan Gratz «Πρόσφυγας»

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:
1) κάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα του diastixo.gr
https://www.facebook.com/diastixo.gr/
2) κάντε Like και Share (κοινοποίηση) στην ανάρτηση του διαγωνισμού https://www.facebook.com/diastixo.gr/posts/1306427872796581
Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω 2 βήματα.
Αν έχετε twitter, ακολουθήστε μας και κάντε retweet τον διαγωνισμό https://twitter.com/diastixogr/status/943090530849886208
Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, τότε απλά συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

Follow us on Facebook!

Ο διαγωνισμός λήγει την Τρίτη, 2 Ιανουαρίου στις 23:59. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί θα ενημερωθούν την Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν την ίδια μέρα στο diastixo.gr και στο facebook αντίστοιχα.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας άνω των 18 ετών.
Καλή επιτυχία!

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία

«Η εξαφάνιση της Λάουρα» του Andrea Camilleri

Η Λάουρα είναι νέα, όμορφη και δημοφιλής. Παντρεμένη με έναν διάσημο συγγραφέα που τη λατρεύει, γράφει και η ίδια, πηγαίνει στο θέατρο, είναι ειδική στην Ιστορία της Τέχνης. Όταν το επιθυμεί, έχει την ικανότητα να προκαλεί έντονα συναισθήματα στους άντρες χωρίς την παραμικρή ενοχή. Προσφέρει γενναιόδωρα τον εαυτό της και τα πλούτη της. Κάποιες στιγμές, ωστόσο, βαραίνει πάνω της μια σκιά. «Με έπιασε ο Λίβας», λέει, γιατί πράγματι είναι σαν να φυσάει μέσα στην καρδιά της ο τρομερός άνεμος της ερήμου, που την εξουθενώνει και την κάνει να απομονώνεται για μέρες. Έπειτα ξαναβρίσκει τη γαλήνη της και γίνεται πάλι η άστατη αλλά λαμπερή γυναίκα που θαυμάζουν όλοι. Μέχρι που μια νύχτα η Λάουρα εξαφανίζεται.

Μιλώντας με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους που τη γνώριζαν, ο επιθεωρητής Μαουρίτσι –καλλιεργημένος και διεισδυτικός ερευνητής της ανθρώπινης ψυχής– αντιλαμβάνεται ότι ο καθένας θυμάται ένα διαφορετικό πρόσωπο αυτής της γυναίκας. Τα ίχνη που τον οδηγούν σ’ αυτήν είναι αόρατα, σημαδεμένα από τα ερωτήματα που η ίδια έθετε αδιάκοπα στον εαυτό της, από την καυτή ένταση που έκρυβε η κάθε της κίνηση... σαν την κίνηση των σωμάτων στο κέντρο μιας τοιχογραφίας του Φρα Αντζέλικο, που η ίδια η Λάουρα είχε ερμηνεύσει με μοναδική διαίσθηση.

 

«Μινώταυρος» του Phillip W. Simpson

Αναπλάθοντας τον ελληνικό μύθο του περιβόητου Μινώταυρου, το μυθιστόρημα αφηγείται την ιστορία του Αστερίωνα, όπως την έχει καταγράψει ο περίφημος Ρωμαίος ποιητής Οβίδιος.
« “Από πού ν’ αρχίσω;" ρώτησε ο Μινώταυρος.
Ο Οβίδιος άνοιξε τα χέρια σε μια κίνηση ανυπομονησίας:
"Μα από την αρχή, φυσικά".

Ο Μινώταυρος κούνησε το τεράστιο κεφάλι του και τα μάτια του έγιναν σαν γυάλινα κάτω από το βάρος χιλιόχρονων αναμνήσεων».

Έτσι αρχίζει η ιστορία του Αστερίωνα, που περιγράφει τα παιδικά του χρόνια στην Κρήτη, την κακομεταχείριση από τον θετό πατέρα του, βασιλιά Μίνωα, τις περιπέτειες με τον φίλο του Θησέα, τον έρωτά του για την πανέμορφη Φαίδρα και όσα συνέβησαν πραγματικά στον λαβύρινθο.

Ο Φίλιπ Σίμσον δίνει μια άλλη εκδοχή του μύθου του Μινώταυρου η οποία υποστηρίζει ότι δεν ήταν το φοβερό, ανθρωποφάγο τέρας που περιγράφεται στις ιστορίες.

Με τη νέα αυτή εκδοχή του μύθου του Μινώταυρου οι αναγνώστες ταξιδεύουν στην ελληνική και στη ρωμαϊκή μυθολογία. Ο Οβίδιος μόλις έχει ολοκληρώσει τις Μεταμορφώσεις του. Αποφασίζει, λοιπόν, να ταξιδέψει και να δει από κοντά κάποια μέρη για τα οποία έχει γράψει στα βιβλία του. Αρχίζει από την Κρήτη και το ανάκτορο της Κνωσού, όπου συναντά τον Αστερίωνα.

Oι φανατικοί αναγνώστες της σειράς «Πέρσι Τζάκσον», που αναζητούν ακόμη μεγαλύτερες συγκινήσεις, θα απολαύσουν αυτή τη συναρπαστική ιστορία που μιλάει για θεούς, θεές και για έναν νέο που έρχεται αντιμέτωπος με επικίνδυνες επιλογές κάθε στιγμή της ζωής του.
Με γλώσσα γλαφυρή, το βιβλίο θα γοητεύσει μικρούς και μεγάλους· ειδικά τους νεαρούς αναγνώστες, που θα εκτιμήσουν την ειλικρίνεια και τη σχέση του Αστερίωνα με τα πολλά αδέλφια του.

 

«Οι αρχαίοι Έλληνες» της Diane Harris Cline

Σε αυτόν τον τόµο µε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό παρουσιάζεται ο λαός που πρόσφερε στην ανθρωπότητα τη δηµοκρατία, τους Ολυµπιακούς Αγώνες, τον Σωκράτη και τον Μέγα Αλέξανδρο.
Ανακαλύψτε την αρχαία Ελλάδα, µέσα από ολοζώντανες ιστορίες και τα πιο πρόσφατα αρχαιολογικά ευρήµατα.

Μάθετε για τα πολιτιστικά, πολιτικά και επιστηµονικά επιτεύγµατα που αποτελούν τα θεµέλια της σηµερινής µας κοινωνίας.

 

«Πέντε μικρές αδικίες» του Antonio Fusco

Η ήσυχη επαρχία της Βαλντέντσα στην Τοσκάνη συνταράσσεται ξαφνικά από τη δολοφονία μιας γυναίκας, η οποία βρέθηκε στο σπίτι της σε αφύσικη στάση, με ένα καλώδιο τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό της. Εκ πρώτης όψεως δείχνει για έγκλημα πάθους, αλλά το έμπειρο μάτι του Τομάζο Καζαμπόνα, του αστυνόμου που αναλαμβάνει την υπόθεση, διακρίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Πολλά τα ασύμμετρα στοιχεία στη σκηνή του εγκλήματος, πολλές οι αντιφατικές λεπτομέρειες.

Αυστηρός, αλλά με βαθιά ανθρώπινο χαρακτήρα, κυνικός μετά από τόσα χρόνια στο επάγγελμα, ο Καζαμπόνα καταλαβαίνει πολύ γρήγορα ότι ο φόνος είναι μόνο η αρχή μιας θανατηφόρας περιδίνησης. Ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι με τους καταναγκαστικούς και σχιζοφρενικούς κανόνες ενός σίριαλ κίλερ. Ο Καζαμπόνα δέχεται την πρόκληση. Με σύνθημα τη φράση "Ρώτα το γιατί και θα βρεις το κίνητρο· κι αν βρεις το κίνητρο, θα είσαι κοντά στον δολοφόνο", και με τη βοήθεια της γοητευτικής συναδέλφου του, Κριστίνα Μπελισάριο, ο Καζαμπόνα είναι αποφασισμένος να φτάσει στη λύση του μυστηρίου. Πρώτα όμως θα χρειαστεί να στοχαστεί πολύ σοβαρά τις συνέπειες κάθε ανθρώπινης πράξης.

Γεμάτο ρυθμό και σασπένς, και βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το βιβλίο διακρίνεται για τους αληθινούς χαρακτήρες, τις συναρπαστικές περιγραφές και μια διεισδυτική ματιά στον τρόπο λειτουργίας της ιταλικής αστυνομίας.

 

«Πρόσφυγας» του Alan Gratz

Ο Γιόζεφ είναι ένα Εβραιόπουλο που ζει στη ναζιστική Γερμανία, τη δεκαετία του 1930. Με τον φόβο των στρατοπέδων συγκέντρωσης να παραμονεύει, αυτός και η οικογένειά του επιβιβάζονται σε ένα πλοίο που θα τους μεταφέρει στην άλλη άκρη του κόσμου...

Η Ιζαμπέλ είναι ένα κορίτσι από την Κούβα, το 1994. Λόγω των εξεγέρσεων και των αναταραχών που πλήττουν τη χώρα της, αυτή και η οικογένειά της φεύγουν με μια αυτοσχέδια βάρκα ελπίζοντας να βρουν ασφάλεια και μια καλύτερη ζωή στην Αμερική...

Ο Μαχμούντ είναι ένα αγόρι από τη Συρία, το 2015. Με την πατρίδα του διαλυμένη από τη βία και την καταστροφή, αυτός και η οικογένειά του ξεκινούν ένα μακρύ ταξίδι προς την Ευρώπη...

Και τα τρία παιδιά αρχίζουν βασανιστικά ταξίδια αναζητώντας καταφύγιο. Θα αντιμετωπίσουν απίστευτους κινδύνους, αλλά υπάρχει πάντα η ελπίδα για το αύριο. Και παρά τις ηπείρους και τις δεκαετίες που χωρίζουν τον Γιόζεφ, την Ιζαμπέλ και τον Μαχμούντ, οι ιστορίες τους στο τέλος θα συνδεθούν.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.