fbpx
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Rankin, Lapidus, Bartlett, Neville, Axat

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Rankin, Lapidus, Bartlett, Neville, Axat

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!

Τα ονόματα των νικητών που κερδίσουν από ένα αντίτυπο είναι:

Για το «Ακόμα και τα άγρια σκυλιά» του Ian Rankin
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΥ

Για το «Στοκχόλμη» του Jens Lapidus
ΕΙΡΗΝΗ ΣΙΔΕΡΗ
ΜΑΡΙΑ ΧΑΛΟΦΤΗ

Για το «Η σκοτεινή καρδιά της Βαρκελώνης» της Alicia Giménez Bartlett
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΛΑΓΚΟΣ
ΒΟΡΡΙΑ ΠΕΤΡΟΥΛΑ

Για το «Πέπλο σιωπής» του Stuart Neville
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Για το «Τελευταία έξοδος» του Federico Axat
ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΟΠΕΛΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΡΑΣ

Στους νικητές έχει σταλεί email ή προσωπικό μήνυμα* στο facebook για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.

*Σε περίπτωση που οι νικητές δεν έχετε λάβει μήνυμα, παρακαλούμε ελέγξτε στον φάκελο περισσότερα/φιλτραρισμένα του fb σας ή το email σας, αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την διαδικασία παραλαβής.
Η παραλαβή του δώρου μπορεί να γίνει μέχρι 31/10/2017.
--------------------------------

Το diastixo.gr, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο, προσφέρει στους αναγνώστες του 10 βιβλία του Ian Rankin, του Jens Lapidus, της Alicia Giménez Bartlett,
του Stuart Neville και του Federico Axat.

2 αντίτυπα από το βιβλίο του Ian Rankin «Ακόμα και τα άγρια σκυλιά»
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Jens Lapidus «Στοκχόλμη»
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Alicia Giménez Bartlett «Η σκοτεινή καρδιά της Βαρκελώνης»
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Stuart Neville «Πέπλο σιωπής» και
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Federico Axat «Τελευταία έξοδος».

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:
1) κάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα του diastixo.gr
https://www.facebook.com/diastixo.gr/
2) κάντε Like και Share (κοινοποίηση) στην ανάρτηση του διαγωνισμού https://www.facebook.com/diastixo.gr/posts/1208397555932947

Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω 2 βήματα.
Αν έχετε twitter, ακολουθήστε μας και κάντε retweet τον διαγωνισμό https://twitter.com/diastixogr/status/900285775316692993
Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, τότε απλά συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

Ο διαγωνισμός λήγει τη Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου στις 23:59. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί θα ενημερωθούν την Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν την ίδια μέρα στο diastixo.gr και στο facebook αντίστοιχα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας άνω των 18 ετών.
Καλή επιτυχία!

 

Follow us on Facebook!

Λίγα λόγια για τα βιβλία

«Ακόμα και τα άγρια σκυλιά» του Ian Rankin

Με τα χέρια στις τσέπες, ο Ρέμπους γύρισε για να αντικρίσει τον Κάφερτι. Ήταν γέροι πια, παρόμοια κοψιά, παρόμοια καταγωγή. Εάν κάθονταν μαζί σε μια παμπ, μπορεί κάποιος τυχαίος παρατηρητής να τους περνούσε για φίλους που γνωρίζονταν από το σχολείο.
Το παρελθόν τους, όμως, έλεγε μια διαφορετική ιστορία.

Η αποστρατεία δεν ταιριάζει στον Τζον Ρέμπους. Δεν είναι φτιαγμένος για χόμπι και διακοπές. Η δουλειά του αστυνομικού κυλάει στις φλέβες του.

Έτσι, όταν η επιθεωρήτρια Σιβόν Κλαρκ ζητά τη βοήθειά του σε μια υπόθεση, δεν του παίρνει πολύ χρόνο να αποφασίσει.

Η Κλαρκ ερευνά τον θάνατο ενός μεγαλοδικηγόρου, το πτώμα του οποίου βρέθηκε μαζί με ένα απειλητικό σημείωμα. Στην άλλη πλευρά του Εδιμβούργου, ο Μπιγκ Τζερ Κάφερτι –η νέμεση του Ρέμπους από τα παλιά– έχει λάβει ένα πανομοιότυπο σημείωμα και μία σφαίρα μέσα από το τζάμι του παραθύρου του.

Τώρα, εξαρτάται από την Κλαρκ και τον Ρέμπους να ενώσουν τις κουκκίδες και να σταματήσουν τον δολοφόνο.

Στο μεταξύ, ο επιθεωρητής Μάλκολμ Φοξ ενώνει τις δυνάμεις του με μια μυστική ομάδα από τη Γλασκώβη που παρακολουθεί μια διαβόητη φαμίλια του υποκόσμου. Κάτι θέλουν και δεν θα σταματήσουν πουθενά μέχρι να το αποκτήσουν...

Ο Ian Rankin επαναφέρει τους σπουδαιότερους χαρακτήρες του σε μια ιστορία που διερευνά τις πιο σκοτεινές γωνιές των ενστίκτων και των επιθυμιών μας.

 

«Στοκχόλμη» του Jens Lapidus

Ένα παράξενο ζευγάρι νέων ανθρώπων, ο αποφυλακισμένος πρώην γκάνγκστερ Τέντι Μάκσουμιτς και η ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη δικηγόρος της Έμελι Γιάνσον, μπλέκονται σε μια απρόβλεπτη περιπέτεια στην προσπάθειά τους να σβήσουν το παρελθόν τους και να εγκαταλείψουν τον παλιό τους εαυτό.

Όλα ξεκινούν όταν ένας σεκιουριτάς καταφθάνει σε ένα σπίτι σ’ ένα από τα νησιά στο αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης ύστερα από την ενεργοποίηση του συναγερμού. Αυτό που βρίσκει μπροστά του όμως δεν είναι μια συνηθισμένη διάρρηξη, αλλά ένα πτώμα. Ένας σοβαρά τραυματισμένος νεαρός βρίσκεται κοντά στον τόπο του εγκλήματος, και συλλαμβάνεται ως ύποπτος για τον φόνο. Η Έμελι αναλαμβάνει κρυφά την υπεράσπισή του, παρά την αποδοκιμασία του εργοδότη της. Ποιο είναι όμως το θύμα του φόνου; Και γιατί όλα τα ίχνη οδηγούν στον Ματς Εμάνουελσον, τον άνδρα που είχε κάποτε απαγάγει ο Τέντι; Καθώς η Έμελι αρχίζει να ερευνά την υπόθεση, ο Τέντι υποχρεώνεται να αντιμετωπίσει το παρελθόν του, ενώ την ίδια ώρα ο ανιψιός του, ο Νίκολα, διατρέχει τον κίνδυνο να κάνει ακριβώς τα ίδια λάθη που έκανε κι εκείνος. Σύντομα, οι τρεις τους είναι μπλεγμένοι σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι που σίγουρα θα έχει φρικτές συνέπειες για όλους...

 

«Η σκοτεινή καρδιά της Βαρκελώνης» της Alicia Giménez Bartlett

Ένας άντρας βρίσκεται νεκρός σε ένα παγκάκι του πάρκου της Σιουδαδέλα, στη Βαρκελώνη. Κανένα στοιχείο πάνω του δεν είναι δυνατό να προσδιορίσει την ταυτότητά του. Οι ενδείξεις που έχουν στα χέρια τους η επιθεωρήτρια Πέτρα Ντελικάδο και ο πιστός της βοηθός Φερμίν Γκαρθόν «δείχνουν» τις συμμορίες των σκίνχεντ: Αυτόπτης μάρτυρας τους είδε να ξυλοκοπούν ανελέητα το θύμα. Η ιατροδικαστίνα όμως διαφωνεί: Κανένας ξυλοδαρμός· το θύμα φέρει τραύμα από σφαίρα. Και αυτή είναι η αρχή του μυστηρίου...

Η διασημότερη επιθεωρήτρια της Ισπανίας, Πέτρα Ντελικάδο, σε ένα διαφορετικό βιβλίο, μια αγωνιώδη περιήγηση στον σκοτεινό κόσμο των ανέργων, των αστέγων και των χωρίς χαρτιά μεταναστών, μας ξεναγεί σε έναν κόσμο όπου τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται, κι ο φόβος βρίσκει τον δρόμο να τρυπώσει στην καρδιά.

Βραβείο Καλύτερου Ξένου Μυθιστορήματος Μαύρης Λογοτεχνίας, Grinzane Cavour Noir 2006

 

«Πέπλο σιωπής» του Stuart Neville

ΜΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
Όταν η Ρία Καρλάιλ κληρονοµεί το σπίτι του αποξενωµένου αδελφού της µητέρας της, δεν είναι καθόλου προετοιµασµένη γι’ αυτό που πρόκειται να ανακαλύψει στο ερµητικά κλειστό πίσω υπνοδωµάτιο. Ένα δερµατόδετο βιβλίο τής τραβά την προσοχή. Το περιεχόµενό του θα τη σοκάρει: ένα γυναικείο νύχι, µια µπούκλα και µια λίστα θυµάτων δολοφονίας. 

ΕΝΑ ΦΡΙΚΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ 
Τροµοκρατηµένη η Ρία, απευθύνεται στο µοναδικό πρόσωπο που πιστεύει ότι µπορεί να τη βοηθήσει: τον παλιό της εραστή, τον επιθεωρητή Τζακ Λένον. Ο Λένον όµως αντιµετωπίζει µια από τις σοβαρότερες κρίσεις στη ζωή του: είναι σε διαθεσιµότητα και περιµένει να περάσει από πειθαρχικό γιατί σκότωσε σε αυτοάµυνα έναν συνάδελφό του. Η θέση του θα γίνει ακόµα δυσκολότερη καθώς η Ρία βρίσκεται δολοφονηµένη και το βιβλίο µε τα στοιχεία για τους φόνους εξαφανίζεται. 

ΕΝΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ
Ενώ η αστυνοµία τον καταδιώκει ως ύποπτο για τον φόνο της Ρία, ο Λένον θα πρέπει να ξετυλίξει το κουβάρι των ένοχων µυστικών στο ηµερολόγιο του νεκρού και να φέρει στο φως µια συνωµοσία που έµενε θαµµένη εδώ και πολλές δεκαετίες.

 

«Τελευταία έξοδος» του Federico Axat

Ο Τεντ Μακέι είναι έτοιμος να αυτοπυροβοληθεί, όταν κάποιος χτυπά το κουδούνι της πόρτας, επίμονα...

Ο Τεντ είναι πλούσιος και έχει την τέλεια οικογένεια: μια σύζυγο και δύο αξιολάτρευτες κόρες. Κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι θα έπαιρνε την απόφαση να αυτοκτονήσει. Όταν αρχίζει να χτυπάει το κουδούνι της πόρτας, ασταμάτητα, αρχικά θέλει να το αγνοήσει και να τραβήξει τη σκανδάλη μια και καλή. Ωστόσο, τότε βλέπει ένα σημείωμα στα χαρτιά του, ένα σημείωμα με τα δικά του γράμματα, το οποίο αναγνωρίζει ως δικό του, μα δεν θυμάται να έχει γράψει:

ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΞΟΔΟΣ

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.