fbpx
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Γουόλτερ, Ντατσιέρι, Ουμίτ, Κέπλερ και Μπάρτον

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Γουόλτερ, Ντατσιέρι, Ουμίτ, Κέπλερ και Μπάρτον

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!

Τα ονόματα των νικητών που κερδίσουν από ένα αντίτυπο είναι:

Για το «Όμορφα ερείπια» του Τζες Γουόλτερ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΙΤΑΛΑΚΗ
ΤΑΚΗΣ ΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Για το «Σκότωσε τον πατέρα» του Σαντρόνε Ντατσιέρι
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΟΦΡΑ
ΑΓΝΗ ΑΠΕΡΓΗ

Για το «Αντίο, γλυκιά πατρίδα» του Αχμέτ Ουμίτ
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΤΣΙΔΑΚΗ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΟΥΡΙΚΗ

Για το «Άμμος στα μάτια» του Λαρς Κέπλερ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΤΣΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Για το «Η μούσα» της Τζέσι Μπάρτον
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΑΚΑΚΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ

Στους νικητές έχει σταλεί email ή προσωπικό μήνυμα* στο facebook για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.

*Σε περίπτωση που οι νικητές δεν έχετε λάβει μήνυμα, παρακαλούμε ελέγξτε στον φάκελο περισσότερα/φιλτραρισμένα του fb σας ή το email σας, αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την διαδικασία παραλαβής.
Η παραλαβή του δώρου μπορεί να γίνει μέχρι 31/10/2017.
--------------------------------

Το diastixo.gr, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη, προσφέρει στους αναγνώστες του 10 βιβλία του Τζες Γουόλτερ, του Σαντρόνε Ντατσιέρι, του Αχμέτ Ουμίτ, του Λαρς Κέπλερ και της Τζέσι Μπάρτον.

2 αντίτυπα από το βιβλίο του Τζες Γουόλτερ «Όμορφα ερείπια»
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Σαντρόνε Ντατσιέρι «Σκότωσε τον πατέρα»
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Αχμέτ Ουμίτ «Αντίο, γλυκιά πατρίδα»
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Λαρς Κέπλερ «Άμμος στα μάτια» και
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Τζέσι Μπάρτον «Η μούσα».

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:
1) κάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα του diastixo.gr
https://www.facebook.com/diastixo.gr/
2) κάντε Like και Share (κοινοποίηση) στην ανάρτηση του διαγωνισμού https://www.facebook.com/diastixo.gr/posts/1202874033151966

 

Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω 2 βήματα.
Αν έχετε twitter, ακολουθήστε μας και κάντε retweet τον διαγωνισμό https://twitter.com/diastixogr/status/897760857031155712

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, τότε απλά συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

Ο διαγωνισμός λήγει τη Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου στις 23:59. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί θα ενημερωθούν την Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν την ίδια μέρα στο diastixo.gr και στο facebook αντίστοιχα.

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας άνω των 18 ετών.
Καλή επιτυχία!

Follow us on Facebook!

Λίγα λόγια για τα βιβλία

«Όμορφα ερείπια» του Τζες Γουόλτερ

Σε μια βραχώδη γωνιά της ιταλικής ακτογραμμής, κάπου το 1962, ένας ονειροπόλος νεαρός ξενοδόχος κοιτάζει στα ανοιχτά και διακρίνει μέσα σε μια βάρκα που πλησιάζει στην ακτή μια μυστηριώδη γυναίκα. Έτσι ξεκινάει η ιστορία αυτού του μυθιστορήματος, που κερδίζει από την πρώτη στιγμή τον αναγνώστη με έναν συνδυασμό τρυφερότητας και μιας εντυπωσιακής πλοκής με αλλεπάλληλες ανατροπές. Από τα πολυτελή σκηνικά της Κλεοπάτρας στην αντεργκράουντ σκηνή του Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου του Εδιμβούργου και τα σημερινά στούντιο του Χόλλυγουντ, παρακολουθούμε τις περιπέτειες ενός συνόλου αξέχαστων ηρώων, καθώς κυνηγούν τα απίθανα όνειρά τους αρμενίζοντας στις ταραχώδεις θάλασσες της ζωής τους.

 

«Σκότωσε τον πατέρα» του Σαντρόνε Ντατσιέρι

Ένα παιδί εξαφανίζεται σ’ ένα πάρκο έξω από τη Ρώµη. Λίγο πιο µακριά από το σηµείο όπου το είδαν για τελευταία φορά, βρίσκεται νεκρή η µητέρα του, αποκεφαλισµένη. Ο εισαγγελέας και οι αστυνοµικές αρχές πιστεύουν ότι δράστης είναι ο σύζυγος της γυναίκας, ο οποίος, τελώντας σε κατάσταση παροξυσµού, σκότωσε και τον γιο του, κρύβοντας το πτώµα. Αλλά, όταν η Κολόµπα Καζέλλι φτάνει στον τόπο του εγκλήµατος, καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Η Κολόµπα είναι τριάντα χρόνων, όµορφη, αθλητική, σκληρή. Αλλά δεν είναι πια στην υπηρεσία εξαιτίας ενός τραγικού συµβάντος στο οποίο δεν µπόρεσε να αντιδράσει. Κι όµως, εξακολουθεί να είναι αστυνοµικός, και µάλιστα από τις καλύτερες. Το παλιό της αφεντικό το ξέρει και της ζητά να δουλέψει διακριτικά στην υπόθεση, ενώ τη φέρνει σε επαφή µε τον Ντάντε Τόρρε, ο οποίος εξειδικεύεται στις εξαφανίσεις ατόµων και σε περιστατικά παιδικής κακοποίησης. Ο Ντάντε θεωρείται ιδιοφυΐα, αλλά οι απίστευτες ικανότητές του στην εξαγωγή συµπερασµάτων φηµολογείται ότι είναι εφάµιλλες µόνο µε τις φοβίες και την παράνοιά του. Όταν ήταν παιδί, είχε απαχθεί και, ενώ όλοι τον θεωρούσαν νεκρό, εκείνος µεγάλωνε φυλακισµένος σε µια σιταποθήκη, όπου την ανατροφή του είχε αναλάβει η µοναδική επαφή του µε τον κόσµο, ένα µυστηριώδες άτοµο που απαιτούσε από τον Ντάντε να τον αποκαλεί Πατέρα.

Τώρα το αίτηµα της Κολόµπα να τη βοηθήσει θα τον αναγκάσει να αντιµετωπίσει τον χειρότερό του εφιάλτη. Διότι πίσω από την εξαφάνιση του παιδιού, ο Ντάντε αναγνωρίζει το χέρι του Πατέρα. Αλλά, αν είναι έτσι, γιατί ο δεσµοφύλακάς του αποφάσισε να ξαναχτυπήσει µετά από τόσα χρόνια; Και η Κολόµπα µπορεί να έχει πραγµατικά εµπιστοσύνη στον «σύµµαχό» της ή ο Ντάντε θα την παρασύρει σ’ ένα κυνήγι φαντασµάτων;

 

«Αντίο, γλυκιά πατρίδα» του Αχμέτ Ουμίτ

«Αποκαλύφθηκε απόπειρα δολοφονίας, η οποία θα εκτελείτο στις 16 Ιουνίου κατά την άφιξή µου στη Σµύρνη· οι πιο σηµαντικοί δράστες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω και κρατούνται. Οι συλληφθέντες προέβησαν σε αποκαλύψεις. Ο Σαρή Εφέ, ο οποίος βρίσκεται µεταξύ των οργανωτών, αναζητείται. Αναµφίβολα, ο Σαρή Εφέ ανήκει σε κάποια οργάνωση της Ιστανµπούλ και έχει συνεργάτες».

Από το κωδικοποιηµένο µήνυµα του Προέδρου της Δηµοκρατίας Μουσταφά Κεµάλ στον αστυνοµικό διευθυντή της Ιστανµπούλ, Εκρέµ µπέη.

«Ο Κεράτιος κάτω από τις πλαγιές του Κασίµπασα κυλούσε κατάλευκος σαν γάλα. Πάνω του µερικά σκάφη σαν σταχτιές κηλίδες... Θυµήθηκα την ήρεµη θάλασσα της Θεσσαλονίκης, το ατέλειωτο γαλάζιο που εκτείνεται από τον κόλπο προς τα ανοιχτά... Το µπαλκόνι του σπιτιού στη Θεσσαλονίκη νοµίζω πως ήταν πολύ µεγαλύτερο από το µπαλκόνι αυτού του δωµατίου... Στενοχωριέµαι όταν γράφω "νοµίζω". Πώς µπορεί κάποιος να ξεχάσει την πόλη όπου γεννήθηκε, το σπίτι όπου µεγάλωσε; Φυσικά και δεν µπορεί, ωστόσο ο χρόνος σβήνει µία µία τις αναµνήσεις».

Βρισκόµαστε στο µελαγχολικό φθινόπωρο του 1926. Η Οθωµανική Αυτοκρατορία έχει καταρρεύσει, ενώ η νεαρή Δηµοκρατία προσπαθεί να ορθοποδήσει. Ένας άντρας βρίσκεται στο κέντρο όλης αυτής της αναταραχής. Ο Σεχσουβάρ Σαµί... Ο άνθρωπος που βρισκόταν στις πρώτες γραµµές της Ένωσης και Προόδου, ο κουρασµένος πλέον κοµιτατζής. Μια ανελέητη µηχανορραφία μοιάζει να εξυφαίνεται γύρω του, ενώ πάντα το ίδιο ερώτηµα κατατρώγει το µυαλό του: Το κράτος είναι ιερό ή ο άνθρωπος; "... Ο θάνατος ξεκινά µε την απώλεια των πόλεών µας. Δε θυµάµαι ποιος είπε αυτή τη φράση, αλλά δυστυχώς είναι σωστή... Σωστή µεν, αλλά ελλιπής. Ο θάνατος ξεκινά µε την απώλεια των πόλεών µας και ολοκληρώνεται µε την απώλεια της πατρίδας µας».

 

«Άμμος στα μάτια» του Λαρς Κέπλερ

Ένα παγωµένο βράδυ στη Στοκχόλµη, ένας άντρας βρίσκεται σε κακή κατάσταση να περπατά σε µια σιδηροδροµική γέφυρα. Έπειτα από την εσπευσµένη εισαγωγή του στο νοσοκοµείο µε υποθερµία και τη νόσο των λεγεωνάριων, αποκαλύπτεται πως ο άντρας µε αυτό το όνοµα εµφανίζεται ως νεκρός πάνω από επτά χρόνια. Φαίνεται να είχε πέσει θύµα του διαβόητου κατά συρροή δολοφόνου Γιούρεκ Βάλτερ, ο οποίος συνελήφθη πριν χρόνια από τον αστυνοµικό επιθεωρητή Γιούνα Λίννα και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη στη µονάδα ιατροδικαστικής ψυχιατρικής φροντίδας σε απόλυτη αποµόνωση. Καθώς ο Γιούνα Λίννα ερευνά πού βρισκόταν όλα αυτά τα χρόνια ο «νεκρός άντρας», κάποια απροσδόκητα στοιχεία οδηγούν στο να ανοίξει ξανά µια ανεξιχνίαστη υπόθεση. Ο κίνδυνος καραδοκεί και κάποιος πρέπει –το συντοµότερο δυνατό– να πλησιάσει περισσότερο από ποτέ τον άνθρωπο που στέρησε από τον Γιούνα Λίννα µια οικογένεια και που τον θέλει νεκρό...

 

«Η μούσα» της Τζέσι Μπάρτον

Λονδίνο, 1967. Μια ζεστή μέρα του Ιουλίου, η Οντέλ Μπαστιέν ανεβαίνει τα πέτρινα σκαλιά του περίφημου Ινστιτούτου Σκέλτον του Λονδίνου, γνωρίζοντας πως η ευκαιρία που της δόθηκε να εργαστεί εκεί θα αλλάξει τη ζωή της. Αυτό που δε γνωρίζει είναι πόσο σημαντική θα είναι η πρώτη της ανακάλυψη. Αυτή ενός πίνακα που φαίνεται να είναι έργο ενός σπουδαίου ζωγράφου, του οποίου ο θάνατος σε νεαρή ηλικία έχει στοιχειώσει για δεκαετίες τον κόσμο της τέχνης.

Ισπανία, 1936. Η Όλιβ Σλος, κόρη ενός μεγάλου Βιεννέζου εμπόρου τέχνης και μιας Αγγλίδας κληρονόμου, ακολουθεί τους γονείς της στο Αραζουέλο, ένα μικρό χωριό του νότου. Η Όλιβ, που τρέφει τις δικές της καλλιτεχνικές φιλοδοξίες, θα γνωρίσει εκεί την Τερέζα και τον ετεροθαλή αδελφό της, τον ανερχόμενο καλλιτέχνη και επαναστάτη Ισαάκ Ρόμπλες...

Η Μούσα είναι ένα μυθιστόρημα για την ακαταμάχητη επιθυμία, για τη δύναμη της φιλοδοξίας, για τον έρωτα, για την αυθεντικότητα και την πλάνη, και για όλους αυτούς τους τρόπους με τους οποίους οι ιδέες διαμορφώνουν και καθορίζουν τις ζωές μας.



Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.