fbpx
Διαγωνισμός 🎁 Κερδίστε 10 βιβλία του Ford Madox Ford και του John Williams

Διαγωνισμός ? Κερδίστε 10 βιβλία του Ford Madox Ford και του John Williams

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!

Τα ονόματα των νικητών που κερδίσουν από ένα αντίτυπο είναι:

Για το «Ο καλός στρατιώτης» του Ford Madox Ford
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ
ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΛΟΥΛΑΣ
ΕΥΗ ΜΑΜΟΥΡΙΔΗ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Για το «Ο Στόουνερ» του John Williams
ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΛΑΣΤΟΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΙΟΥΜΟΥΡΤΖΙΔΗΣ
ΕΛΕΝΗ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΜΙΛΛΕΟΥΝΗΣ
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΟΦΡΑ

Στους νικητές έχει σταλεί email ή προσωπικό μήνυμα* στο facebook για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.
*Σε περίπτωση που οι νικητές δεν έχετε λάβει μήνυμα, παρακαλούμε ελέγξτε στον φάκελο περισσότερα/φιλτραρισμένα του fb σας ή το email σας, αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την διαδικασία παραλαβής.
Η παραλαβή του δώρου μπορεί να γίνει μέχρι 03/07/2017.
--------------------------------

Το diastixo.gr, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Gutenberg, προσφέρει στους αναγνώστες του 10 βιβλία.
5 αντίτυπα από το βιβλίο του Ford Madox Ford «Ο καλός στρατιώτης» και
5 αντίτυπα από το βιβλίο του John Williams «Ο Στόουνερ».

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:
1) κάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα του diastixo.gr
https://www.facebook.com/diastixo.gr/
2) κάντε Like και Share (κοινοποίηση) στην ανάρτηση του διαγωνισμού https://www.facebook.com/diastixo.gr/posts/1111240375648666Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω 2 βήματα.
Αν έχετε twitter, ακολουθήστε μας και κάντε retweet τον διαγωνισμό https://twitter.com/diastixogr/status/859381396518973440
Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, τότε απλά συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.Ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή, 14 Μαΐου στις 23:59. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί θα ενημερωθούν τη Δευτέρα, 15 Μαΐου με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν την ίδια μέρα στο diastixo.gr και στο facebook αντίστοιχα.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας άνω των 18 ετών.
Καλή επιτυχία!

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία

«Ο καλός στρατιώτης» του Ford Madox Ford«Ο καλός στρατιώτης» του Ford Madox Ford

Επικίνδυνες, περίπλοκες, αληθινές σχέσεις, γάμοι, μοιχείες, έρωτες. Μια ιστορία πάθους και αποδιάρθρωσης ενός ολόκληρου κόσμου με πρωταγωνιστές δύο παντρεμένα ζευγάρια σε μια κοσμική λουτρόπολη, την εποχή του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου. Η κορυφαία στιγμή του μοντερνισμού στη λογοτεχνία.Δύο "ιδανικά" ζευγάρια του «καλού κόσμου» συνδέονται φιλικά και απολαμβάνουν κοινές διακοπές σε μια κοσμική λουτρόπολη. Ο αφηγητής και η γυναίκα του Φλόρενς είναι Αμερικανοί· ο Έντουαρντ και η Λεονόρα Άγγλοι. Η Φλόρενς πάσχει από την καρδιά της και ο άντρας της προσέχει διαρκώς να μην την αναστατώσει με κανέναν τρόπο η Λεονόρα είναι η κολώνα του σπιτιού της ο Έντουαρντ, ο «ήρωας, ο προστάτης της χώρας», πρώην στρατιωτικός, έχει έντονη τάση στα παραστρατήματα. Όταν σε αυτές τις «αταξίες» του εισχωρήσει το πάθος, όλη «η παρατεταμένη, ήρεμη, γαλήνια ζωή, που απαλοχόρευε ένα γλυκό μενουέτο, χάνεται μέσα σε τέσσερις ταραγμένες, σε τέσσερις συντριπτικές και θορυβώδεις μέρες στο τέλος εννέα χρόνων».Την ιστορία τους διηγείται ένας από τους πρωταγωνιστές με διαρκή φλας μπακ, προσθέτοντας συνεχώς νέα στοιχεία που αλλάζουν διαρκώς την εικόνα που έχουμε για τα γεγονότα και τα πρόσωπα. Οι ανατροπές είναι συνεχείς και ο τρόπος που ο Φορντ υφαίνει τη διήγηση είναι ένας από τους λόγους που το μυθιστόρημα χαρακτηρίστηκε «το πιο φίνο από όλα τα μοντέρνα». Μια ιστορία για το πάθος, αλλά και, όπως επισημαίνει ο μεταφραστής του Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης στο πλούσιο σε πληροφορίες επίμετρο του βιβλίου, για την «αποδιάρθρωση ενός τρόπου οργάνωσης του κόσμου». Πρωτοεκδόθηκε το 1915, την εποχή του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου, και ως πρωτοποριακό έργο αντιμετωπίστηκε με ανάμεικτες κριτικές. Άλλοι εξήραν την ομορφιά και τη σοφία του και άλλοι αγανάκτησαν για τη «νοσηρή σεξουαλική ατμόσφαιρά» του. Σήμερα θεωρείται αριστούργημα του μοντερνισμού· το BBC το κατατάσσει στα 20 καλύτερα αγγλικά βιβλία όλων των εποχών· συγκρίνεται με έργα του Φλομπέρ και του Μπαλζάκ. Ο Γκράχαμ Γκριν το χαρακτήρισε το «καλύτερο γαλλικό μυθιστόρημα της αγγλικής γλώσσας» και ανάμεσα στους θαυμαστές του βρίσκονται ο Κόνραντ, ο Πάουντ, ο Ντ. Χ. Λόρενς, ο Φροστ, ο Ισιγκούρο.

 

«Ο Στόουνερ» του John Williams«Ο Στόουνερ» του John Williams

Ο Στόουνερ, ένα χωριατόπαιδο χωρίς καμιά άλλη φιλοδοξία εκτός από το να συνεχίσει να δουλεύει στα χωράφια του πατέρα του βρίσκεται σχεδόν τυχαία στο πανεπιστήμιο για να σπουδάσει γεωπονική. Παρακολουθεί μάλλον αδιάφορα τα μαθήματα. Ούτε πιστεύει πως μπορούν να του αλλάξουν τη ζωή, ούτε και επιθυμεί κάτι τέτοιο. Μέχρι που το «Σονέτο 73» του Σαίξπηρ του ανοίγει έναν καινούργιο κόσμο. Αποφασίζει να σπουδάσει αγγλική φιλολογία και να παραμείνει στο πανεπιστήμιο ως καθηγητής. Δεν ελπίζει σε κάποιου είδους λαμπρή καριέρα. Δουλεύει σκληρά, όπως έκανε πάντα, και περνά τη ζωή του κυρίως γράφοντας και διαβάζοντας μέχρι που συναντά την Ίντιθ. Η έλξη που νιώθει για εκείνη αποδεικνύει, μετά το γάμο τους, απατηλή και η γέννηση της κόρης τους κάθε άλλο παρά βελτιώνει την καθημερινότητα τους. Η σχέση με μια νεαρή καθηγήτρια θα γλυκάνει τη ζωή του, θα εμπλακεί όμως στους ανταγωνισμούς εντός του πανεπιστημίου.

Αγάπη και ηδονή είναι και η σχέση του ήρωα με τη λογοτεχνία. Αυτά τα δύο κινούν τη ζωή του Στόουνερ.

Πραγματεία για τον έρωτα, αλλά και για την πραγματική ζωή με τις μικροχαρές, τις απογοητεύσεις της, «πανεπιστημιακό μυθιστόρημα», Ο Στόουνερ πρωτοεκδόθηκε το 1965. Πενήντα χρόνια αργότερα ένα δημοσίευμα του New Yorker με τίτλο «Το σημαντικότερο μυθιστόρημα για το οποίο δεν έχετε ακούσει ποτέ» έκανε κριτικούς και αναγνώστες να το ανακαλύψουν ξανά και να ενθουσιαστούν μαζί του. Στην Αγγλία ανακηρύχθηκε «Βιβλίο του 2013» και άρχισε να μεταφράζεται σε διάφορες χώρες με εξίσου εντυπωσιακή επιτυχία.

Follow us on Facebook!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.