fbpx
Κερδίστε μία υποτροφία για το Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής του ΙΑΝΟΥ αξίας 340 ευρώ!

Κερδίστε μία υποτροφία για το Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής του ΙΑΝΟΥ αξίας 340 ευρώ!

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!

Νικήτρια του διαγωνισμού είναι η Ελένη Βασάκου

Στην νικήτρια έχει σταλεί προσωπικό μήνυμα για την διαδικασία.
--------------------------------

Το diastixo.gr, σε συνεργασία με τον IANO, προσφέρει στους αναγνώστες του μία υποτροφία για το Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής «Μυθιστόρημα – Κλειδιά και αντικλείδια» με τη Ρέα Γαλανάκη, αξίας 340 ευρώ.

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:
1) κάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα του diastixo.gr
https://www.facebook.com/diastixo.gr/
2) κάντε Like και Share (κοινοποίηση) στην ανάρτηση του διαγωνισμού https://www.facebook.com/diastixo.gr/posts/1077001562405881
Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω 2 βήματα.

Αν έχετε twitter, ακολουθήστε μας και κάντε retweet τον διαγωνισμό https://twitter.com/diastixogr/status/844504964965773313

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, τότε απλά συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

Ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή, 2 Απριλίου στις 13:00. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί θα ενημερωθούν άμεσα με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν την ίδια μέρα στο diastixo.gr και στο facebook αντίστοιχα.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας άνω των 18 ετών.

Καλή επιτυχία!

Λίγα λόγια για το εργαστήριο

Μυθιστόρημα – Κλειδιά και αντικλείδια
διδάσκει η Ρέα Γαλανάκη
Έναρξη: Τρίτη, 2 Μαΐου 2017, 17:30-20:30

Αν ο συγγραφέας μεταπλάθει σε μυθιστόρημα τη ζωή, τις ανησυχίες του, τις γνώσεις και τις αντιλήψεις του, ο αναγνώστης κάνει συχνά την αντίστροφη πορεία. Αυτό δεν συμβαίνει επειδή τον ενδιαφέρει ο ίδιος ο συγγραφέας, αλλά επειδή ο αναγνώστης αναγνωρίζει τον δικό του εαυτό, τη δική του τη ζωή, στο βιβλίο που διαβάζει. Υπάρχει, με άλλα λόγια, μια παλινδρομική κίνηση από το ένα στο άλλο, από τα κλειδωμένα μυστικά του μυθιστορηματικού λόγου στα αντικλείδια που τον ξεκλειδώνουν και τον καθιστούν κομμάτι κάποιου άλλου.

Η παλινδρομική αυτή κίνηση, που σχετίζεται με τη μυθιστορηματική γραφή και που –από τη φύση της– εγκαθιδρύει τον διάλογο, θα είναι το αντικείμενο των σεμιναρίων. Η μυθιστορηματική γραφή θα ερευνηθεί από διαφορετικές οπτικές γωνίες: σύνδεση μιας εποχής με συγκεκριμένες θεωρίες περί της λογοτεχνίας, αφηγηματικές τακτικές, αντιμετώπιση του χρόνου και του τόπου, κύριοι και δευτερεύοντες χαρακτήρες, συναίσθημα και λογική, συγκρότηση ύφους βάσει της γλώσσας, επιλογή αφηγηματικής τακτικής, μεικτές τεχνικές, η ανάπτυξη εντέλει μιας μικρής ιστορίας σε καλειδοσκόπιο του κόσμου, δηλαδή σε μυθιστόρημα. Όμως, όλα αυτά συνδέονται στενά αναμεταξύ τους, με αποτέλεσμα να έρχονται και να επανέρχονται διευρυμένα, ανάλογα με το εκάστοτε θέμα του σεμιναρίου.

Παραδείγματα από εμβληματικά έργα θα πλαισιώσουν τις προσωπικές συγγραφικές επιλογές της διδάσκουσας, δείγματα γραφής των συμμετεχόντων θα συζητηθούν με τον καιρό, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν προσκεκλημένοι για μια πιο εξειδικευμένη συζήτηση των παραπάνω.

 

Διάρκεια μαθημάτων: δέκα τρίωρα απογευματινά μαθήματα (30 ώρες διδασκαλίας)

Follow us on Facebook!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.