fbpx
Κερδίστε 10 βιβλία του Χρίστου Κ. Χριστοδούλου και του Σπύρου Γόγολου

Κερδίστε 10 βιβλία του Χρίστου Κ. Χριστοδούλου και του Σπύρου Γόγολου

 

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!
Τα ονόματα των νικητών που κερδίσουν από ένα αντίτυπο είναι:

Για το «Ο Έλληνας Τούρκος» του Χρίστου Κ. Χριστοδούλου
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΒΔΕΛΑΣ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΛΕΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ
ΒΕΝΕΤΗΣ KΑΡΑΜΠΑΣΗΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΡΑΖΙΩΤΗ

Για το «Σμύρνη – Μια ιστορία που δε γράφτηκε» του Σπύρου Γόγολου
ΑΓΟΡΙΤΣΑ ΜΑΡΚΑΤΑ
ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΞΥΔΕΑ
ΖΩΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΑΛΚΜΗΝΗ ΠΙΣΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στους νικητές έχει σταλεί email ή προσωπικό μήνυμα* στο facebook για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.
*Σε περίπτωση που οι νικητές δεν έχετε λάβει μήνυμα, παρακαλούμε ελέγξτε στον φάκελο περισσότερα/φιλτραρισμένα του fb σας ή το email σας, αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την διαδικασία παραλαβής.
Η παραλαβή του δώρου μπορεί να γίνει μέχρι 31/03/2017.
--------------------------------

Το diastixo.gr, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Επίκεντρο, προσφέρει στους αναγνώστες του 10 βιβλία.
5 αντίτυπα από το βιβλίο του Χρίστου Κ. Χριστοδούλου «Ο Έλληνας Τούρκος» και
5 αντίτυπα από το βιβλίο του Σπύρου Γόγολου «Σμύρνη – Μια ιστορία που δε γράφτηκε».

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:
1) κάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα του diastixo.gr
https://www.facebook.com/diastixo.gr/
2) κάντε Like και Share (κοινοποίηση) στην ανάρτηση του διαγωνισμού https://www.facebook.com/diastixo.gr/posts/1017840018322036
Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω 2 βήματα.

Αν έχετε twitter, ακολουθήστε μας και κάντε retweet τον διαγωνισμό https://twitter.com/diastixogr/status/821680176836841473

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, τότε απλά συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

Ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου στις 23:59. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί θα ενημερωθούν τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν την ίδια μέρα στο diastixo.gr και στο facebook αντίστοιχα.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας άνω των 18 ετών.

Καλή επιτυχία!

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία

«Ο Έλληνας Τούρκος» του Χρίστου Κ. Χριστοδούλου«Ο Έλληνας Τούρκος» του Χρίστου Κ. Χριστοδούλου

Στη νέα του μυθιστορηματική βιογραφία ο Χρίστος Χριστοδούλου αφηγείται την άγνωστη ιστορία ενός Έλληνα από τη Χίο, την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που ξεκίνησε ως σκλάβος και έγινε Μεγάλος Βεζίρης.

Ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου υπήρξε μια υπαρκτή, προβεβλημένη αλλά διφορούμενη ιστορική προσωπικότητα. Ήταν πρώην σκλάβος, πρώην Έλληνας και πρώην χριστιανός. Η περίπτωση του ανθρώπου αυτού, που παραμένει ελάχιστα γνωστή στη χώρα μας, δεν απασχόλησε παρά κάποιους ερευνητές στη Χίο όπου γεννήθηκε και τους συγγενείς του στην Κωνσταντινούπολη όπου, εν συνεχεία, έζησε και αναδείχτηκε.

Οι επιλογές του δεν καθόρισαν μόνο την προσωπική του μοίρα αλλά είχαν συνέπειες και στο σώμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η ζωή του, ζωή ενός πολύ ευφυούς ριζοσπάστη αλλά και πολύ τυχερού ανθρώπου, δοκιμάστηκε μέσα σε ένα πλαίσιο όπου κυριάρχησαν πόλεμοι, σφαγές, πολιτικές συνωμοσίες, διεθνείς ίντριγκες, οικονομικές κρίσεις και μαζί ο απαράμιλλος κοσμοπολιτισμός της Κωνσταντινούπολης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο συγγραφέας, «σπάνια βρίσκει κανείς έναν τόσο τέλειο συνδυασμό κεντρικού ήρωα, ιστορικού-κοινωνικού πλαισίου και ανθρώπινης μοίρας. Σπάνια επίσης συναντάει κανείς μια τόσο προφανή περίπτωση ελληνοτουρκικής συμβίωσης κι επιβίωσης. Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, του οποίου όλες οι πληροφορίες είναι εξαντλητικά τεκμηριωμένες, ο αναγνώστης δεν θα ταλαιπωρηθεί από εθνοκάπηλους προσδιορισμούς και ετικέτες για τον “άλλο”. Άλλωστε ο τίτλος του δεν παραπέμπει σε μια διαφορά, αλλά σε μια εξίσωση».

 

«Σμύρνη – Μια ιστορία που δε γράφτηκε» του Σπύρου Γόγολου «Σμύρνη – Μια ιστορία που δε γράφτηκε» του Σπύρου Γόγολου 

Η Ιστορία συναντιέται με τη λογοτεχνία στο νέο βιβλίο του Σπύρου Γόγολου. Μετά το Στην καρδιά της Αυτοκρατορίας, με το οποίο αναγνωρίστηκε ως συγγραφέας που έγραψε για «την περίοδο των Βαλκανικών πολέμων με περισσότερες αποχρώσεις απ’ όσες θέλουν τα εθνικά στερεότυπά μας…» (Δ. Κούρτοβικ, 2013), στο νέο του μυθιστόρημα ταξιδεύει τον αναγνώστη στη Σμύρνη των αρχών του προηγούμενου αιώνα.

Ένας νεαρός άνδρας βρίσκει την πραγματική του ταυτότητα, σε μια πόλη που χάνει τη δική της. Σε μια πόλη που χαρακτηρίστηκε ως ο οφθαλμός της Ασίας στην Ευρώπη, στην οποία το διηπειρωτικό εμπόριο έδινε ευκαιρίες σε όλους και πρόσφερε απλόχερα τον πλούτο. Σε μια πόλη που πέρασε απότομα από τον κοσμοπολιτισμό στον εθνικισμό και έζησε την απόλυτη καταστροφή και που, ακόμη και σήμερα, δεν έχει συμφιλιωθεί με το παρελθόν της «επειδή κάηκε και έφυγαν».

Ο Βρετανός(;) διπλωματικός υπάλληλος Φίλιπ Πάρκερ, ζώντας στη λεβαντίνικη Σμύρνη μέχρι την καταστροφή της και αλληλογραφώντας τόσο με τους δύο επιστήθιους φίλους του, τον Αλέξη Καρέλη, εξ απορρήτων του Ελευθέριου Βενιζέλου, και τον Σελίμ Μπέη, δεξί χέρι του Μουσταφά Κεμάλ, όσο και με τον διπλωμάτη πατέρα του στο Foreign Office, μας αποκαλύπτει ένα πλούσιο παρασκήνιο, που ξεκινά το 1912 στο Λονδίνο και εν συνεχεία διαδραματίζεται στο Παρίσι, την Αθήνα, την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα. Ένα παρασκήνιο, στο οποίο πρωταγωνιστούν ηγέτες που σημάδεψαν τον 20ό αιώνα, διπλωμάτες, μυστικές υπηρεσίες, πόρνες και ερωμένες αλλά και απλοί καθημερινοί άνθρωποι. Ένα παρασκήνιο το οποίο αποκαλύπτεται παράλληλα με την καθημερινή ζωή αλλά και με τις μοναδικές ανθρώπινες ιστορίες της μικρασιατικής πρωτεύουσας, που τόσο λάτρευε τη ζωή. Ένα παρασκήνιο το οποίο ξαφνικά ανέτρεψε βίαια τα πάντα και οδήγησε στην απώλεια της πιο κοσμοπολίτικης πόλης της Ανατολικής Μεσογείου, τον Σεπτέμβριο του 1922.

 

Follow us on Facebook!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.