fbpx
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ – «Τέλος διαδρομής»

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ – «Τέλος διαδρομής»


Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!

Τα ονόματα των νικητών είναι:
ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΑΟΥΛΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
--------------------------------

Το diastixo.gr, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Κριτική, προσφέρει στους αναγνώστες του 2 διπλές προσκλήσεις για την προβολή της ταινίας ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ του Τζέιμς Πόνσολντ, με τους Τζέσι Άιζενμπεργκ και Τζέισον Σίγκελ (διανομή: Tanweer), την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, ώρα 18:30, στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος» (Λεωφ. Συγγρού 106, Φιξ, στάση μετρό: Συγγρού-Φιξ, τηλ. 210.9230081).

Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει εκδήλωση όπου θα συνομιλήσουν ο κ. Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, συγγραφέας και μεταφραστής της επερχόμενης κυκλοφορίας, στα ελληνικά, του βιβλίου του Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας Η σκούπα και το σύστημα (Εκδόσεις Κριτική), ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Πολιτάκης και ο δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου κ. Γιάγκος Αντίοχος. Στο φουαγιέ του κινηματογράφου θα διατίθεται το βιβλίο του Γουάλας Αυτό εδώ είναι νερό, που μόλις κυκλοφόρησε (μτφρ. Κώστας Καλτσάς, Εκδόσεις Κριτική).

Ο διαγωνισμός λήγει την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί. Οι τυχεροί θα ενημερωθούν στο προσωπικό τους email και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στο diastixo.gr και στο facebook αντίστοιχα.

Για να λάβετε μέρος στην κλήρωση, δηλώστε συμμετοχή παρακάτω (μόνο μία φορά, οι πολλαπλές καταχωρίσεις διαγράφονται αυτόματα) και κάντε like στη σελίδα του facebook.

Με κάθε «κοινοποίηση» της δημοσίευσης σε προφίλ φίλων σας, πολλαπλασιάζετε τις συμμετοχές σας.

 

(Οι συμμετοχές μέσω facebook θα είναι έγκυρες μόνο όταν υπάρχει στα «αγαπημένα» σας η σελίδα του diastixo.gr.)

ner bookΛίγα λόγια για την ταινία:

Η ταινία βασίζεται στο βραβευμένο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Λίπσκι Although of course you end up becoming yourself: A road trip with David Foster Wallace [Αν και, βέβαια, καταλήγεις να γίνεις ο εαυτός σου: ένα οδικό ταξίδι με τον Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας], που έγραψε με αφορμή την αξέχαστη γνωριμία του με τον Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας (1962-2008), έναν από τους πιο λαμπρούς συγγραφείς της γενιάς του.

Τον χειμώνα του 1996, δύο φιλόδοξοι νέοι, άγνωστοι μεταξύ τους, ξεκινούν ένα πενθήμερο ταξίδι με το αυτοκίνητο, στη διάρκεια του οποίου ο καθένας προσπαθεί, με τρόπο άλλοτε νευρικό, άλλοτε προκλητικό, ν’ ανακαλύψει τον εαυτό του. Ο ένας είναι ο Ντέιβιντ Λίπσκι, «άγουρος» ακόμα δημοσιογράφος του περιοδικού Rolling Stone, και ο άλλος ο 34χρονος Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας, ένας ροκ σταρ της λογοτεχνίας, που ξαφνικά αναδείχτηκε ως ο πιο λαμπρός συγγραφέας και κοινωνικός παρατηρητής της γενιάς του.

Στην αρχή του ταξιδιού, ο Λίπσκι φαίνεται να «κυνηγά» μία μεγάλη αποκαλυπτική εξομολόγηση που θ’ απογειώσει την καριέρα του. Προσπαθεί να αποσπάσει από τον Γουάλας τις πληθωρικές ιδέες του για τον κορεσμένο από την ποπ κουλτούρα κόσμο μας –τον εθισμό στην τηλεόραση, τη μανία με την τεχνολογία, τη μοναξιά– αλλά και για κάτι ακόμα: για τα ελαττώματά του, για την προσωπική του ιστορία. Σαν να έψαχνε για μια αδελφή ψυχή, που ίσως τη βρήκε στο πρόσωπο του Λίπσκι…

Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Πόνσολντ και οι ηθοποιοί Τζέσι Άιζενμπεργκ και Τζέισον Σίγκελ μεταφέρουν αυτή την απίθανη ιστορία στη μεγάλη οθόνη, καταφέρνοντας να εκπέμψουν τον βαθύ συναισθηματισμό της. Άλλοτε τρυφερή, άλλοτε ελαφριά, η ταινία δεν είναι μόνο η ιστορία μίας ιδιοφυΐας που συγκρούεται με τη δύναμη μίας διασημότητας ή ενός ρεπόρτερ που κυνηγά το πρώτο του μεγάλο θέμα. Έχει να κάνει με τη δύσκολη σχέση που μπορεί ένας άνθρωπος να αποκτήσει με την επιτυχία, τη λαχτάρα μας για επικοινωνία και την επιθυμία μας να ξεφύγουμε από τον ασταμάτητο βομβαρδισμό πληροφοριών. Στόχος μοιάζει να είναι η επιστροφή σε αυτά που είναι απαραίτητα και αληθινά.

Βραβείο Κοινού στο Sarasota Film Festival / Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Sundance, όπως και στα Φεστιβάλ Λονδίνου, Σαν Φρανσίσκο, Σιάτλ και Μελβούρνης / Νύχτες Πρεμιέρας – 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2015

Follow us on Facebook!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.