ΚΕΡΔΙΣΤΕ 3 ΒΙΒΛΙΑ

ΚΕΡΔΙΣΤΕ 3 ΒΙΒΛΙΑ

ΚΕΡΔΙΣΤΕ 3 ΒΙΒΛΙΑΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!
Τα ονόματα των νικητών είναι:

ΣοφΙα ΧονδρανδρΕου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΛΗΣ

ΤΑσος ΚΟλλιας

Στους νικητές έχει σταλεί προσωπικό e-mail για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.

Καλή σας ανάγνωση.
Το διάστιχο θα συνεχίσει να χαρίζει όλο το χρόνο στους επισκέπτες του όμορφα βιβλία.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Το diastixo.gr προσφέρει στους αναγνώστες του 3 αντίτυπα του βιβλίου «Ο Εξώστης» του Νίκου Καχτίτση που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κίχλη.

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της μεταπολεμικής μας πεζογραφίας, σε μια νέα (έξοχη απ’ όλες τις απόψεις) έκδοση, με επιμέλεια Γιώτας Κριτσέλη και Βίκτωρα Καμχή.

«Ο ήρωας του Εξώστη (γράφει στις 3.3.1963 ο Καχτίτσης στο φίλο του ποιητή Γιώργη Παυλόπουλο), για να γλιτώσει, καταφεύγει στην Αφρική. Αλλά, ενώ γλιτώνει από τους εχθρούς του, δεν μπορεί να διαφύγει την τιμωρία από τον κυριότερο κατήγορο: τον εαυτό του. Βλέπει οράματα, περνάει νύχτες και νύχτες αϋπνίας. Η μοναξιά, το κλίμα κ.λπ. τον σκοτώνει, όπως επίσης και οι αναμνήσεις. Τέλος, έπειτα από πολυετή παραμονή στην κόλαση της Αφρικής, δύο εφιαλτικά περιστατικά ανασκαλεύουν και ξεσκεπάζουν ένα παρελθόν που είχε κατορθώσει με τα ψέματα να κρύψει από τον εαυτό του. Η όλη ιστορία τελειώνει με τον ήρωα παίρνοντα την απόφαση ν' αυτοκτονήσει κατά τον εξής τρόπο: Διώχνει τους υπηρέτες του, κόβει κάθε σχέση με τις γνωριμίες του (που έχει στην αποικιακή αυτή πόλη), και αποτραβιέται για πάντα στην έπαυλή του [...], μέσα στην ενδοχώρα της ζούγκλας, αποφασισμένος να πεθάνει από την ασιτία, και από την ασφυξία που θα του εξασφαλίσουν τα διάφορα φυτά της Αφρικής, τα οποία, με τον γιγαντισμό και την επεκτατικότητα που τα διακρίνει, θα φράξουν μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα τις πόρτες, τα παράθυρα, κάθε άλλο άνοιγμα...»

Σε άλλη επιστολή του (2.7.1964) ο Καχτίτσης στον Γιώργη Παυλόπουλο γράφει: «Στο βιβλίο έχω επιχειρήσει να δώσω την ατμόσφαιρα ενός ξενοδοχείου […], την τροπική ατμόσφαιρα, την ατμόσφαιρα της πολιορκίας, την ατμόσφαιρα του σπιτιού ενός, στη Γάνδη, και ιδιαίτερα του γραφείου του, που βλέπει προς ένα φθινοπωρινό κήπο, κ.λπ. -όλα κάτω από ένα αμυδρό φως, και ορώμενα πλαγίως κάπως, και όχι κατευθείαν».
Το εκτενές επίμετρο του βιβλίου περιλαμβάνει κατατοπιστικά κείμενα του Γιάννη Δημητρακάκη, του Βίκτωρα Καμχή και της εκδότριας Γιώτας Κριτσέλη. Τα όμορφα και ταιριαστά σχέδια είναι της Εύης Τσακνιά.

Ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 23:59. Οι 3 τυχεροί θα ενημερωθούν το πρωί της Τρίτης 9 Οκτωβρίου στο προσωπικό τους email και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν την ίδια μέρα στο diastixo.gr και στο facebook αντίστοιχα.

Για να λάβετε μέρος στη κλήρωση, θα πρέπει να εγγραφείτε στο newsletter του www.diastixo.gr και να κάνετε like στη σελίδα του facebook (www.facebook.com/diastixo.gr).

 

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: