fbpx

ΚΕΡΔΙΣΤΕ 3 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ TIM WU Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ

books051120131

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!
Τα ονόματα των νικητών είναι:
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΠΙΤΖΗ
ΜΑΚΗΣ ΠΑΡΑΒΑΛΟΣ
Στους νικητές έχει σταλεί προσωπικό e-mail για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.
--------------------------------

Το diastixo.gr σε συνεργασία με τις εκδόσεις Γιαλός, προσφέρει στους αναγνώστες του 3 αντίτυπα από το βιβλίο του Tim Wu Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ.

Ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 23:59. Οι τυχεροί θα ενημερωθούν τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στο προσωπικό τους email και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν την ίδια μέρα στο diastixo.gr και στο facebook αντίστοιχα.
Για να λάβετε μέρος στη κλήρωση, δηλώστε συμμετοχή εδώ και κάντε like στη σελίδα του facebook εδώ

Με κάθε «κοινοποίηση» της δημοσίευσης σε προφίλ φίλων σας, πολλαπλασιάζετε τις συμμετοχές σας.

(Οι συμμετοχές μέσω facebook θα είναι έγκυρες μόνο όταν υπάρχει στα «αγαπημένα» σας η σελίδα του diastixo.gr).

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Πού οδεύει το Ίντερνετ; Έχει ελπίδες να διατηρηθεί ένα ανοικτό σε όλους και ελεύθερο μέσο επικοινωνίας ή έχει ήδη αρχίσει να μετασχηματίζεται σε ένα αυστηρά ελεγχόμενο μονοπωλιακό χώρο; Πώς μπορούμε να προβλέψουμε και να προετοιμάσουμε τις εξελίξεις;

Ένας τρόπος είναι να ακολουθήσουμε το ιστορικό μονοπάτι. Να αναλύσουμε με κριτικό μάτι τη μέχρι τώρα πορεία και εξέλιξη της «Βιομηχανίας της πληροφορίας» σε όλες τις μορφές της. Αυτό κάνει ο Tim Wu φωτίζοντας με έναν διαφορετικό προβολέα τον κόσμο της πληροφορίας, ξεκινώντας από την τηλεφωνία, για να καταλήξει στο σημερινό επαναστατικό Ίντερνετ.

Περιγράφοντας και αναλύοντας την εμφάνιση και την εξέλιξη της τηλεφωνίας, του ραδιοφώνου, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, των μεγάλων μονοπωλιακών μέσων μαζικής επικοινωνίας και του Ίντερνετ, ο Tim Wu μας μεταφέρει στο κλίμα της κάθε εποχής χρησιμοποιώντας ζωντανά ιστορικά περιστατικά από τη ζωή των πρωταγωνιστών των εξελίξεων που χρησιμοποίησαν την τεχνολογία για να αλλάξουν τη ζωή μας. Το σημαντικότερο όμως, πέρα από την καθηλωτική αφήγηση, είναι ότι ο συγγραφέας αποκαλύπτει άγνωστα και εντυπωσιακά επαναλαμβανόμενα μοτίβα και πρακτικές που μας αφήνουν έκπληκτους. Και βάσει αυτών θέτει τους ανησυχητικούς προβληματισμούς για τα επόμενα επιχειρηματικά μοντέλα, το μέλλον του Διαδικτύου και την ελευθερία του λόγου. 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.