ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΕΥΡΟΚΟΠΛΗ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΕΥΡΟΚΟΠΛΗ

Για να εξηγήσω πώς γράφτηκε Ο Καλλίστρατος και το χωράφι της καρδιάς, θα πρέπει να γυρίσω το χρόνο πολύ πίσω, στα παιδικά μου χρόνια. Όταν άλλα παιδιά έπαιζαν με κούκλες κι αυτοκινητάκια, εγώ έπαιζα με κεριά, λιβάνια και εικόνες αγίων. Όταν άλλα παιδιά διάβαζαν κόμικς, εγώ διάβαζα Αποστολικά αναγνώσματα στα ευχέλαια που τελούσε ο ιερέας πατέρας μου για να τον βοηθάω κι όταν οι φίλες μου ονειρεύονταν να γίνουν κομμώτριες, εγώ ονειρευόμουν να γίνω… «δεσπότης»!

Θυμάμαι μέχρι σήμερα πως όταν πρωτοδιάβασα –συλλαβιστά– τον ύμνο της αγάπης του Αποστόλου Παύλου «Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ…», τόσο συγκινήθηκα, που κάθισα και τον διάβασα πολλές φορές μέχρι να τον μάθω απέξω. Ήμουν γύρω στα οχτώ, μα αν και μου ήταν ακατανόητα τα λόγια, μου έδωσαν απέραντη χαρά! Ήταν σαν να είχα ανακαλύψει έναν κρυμμένο θησαυρό!

Από τότε πέρασαν τριάντα εφτά χρόνια. Αφού μελέτησα, όσο μπορούσα, τις ερμηνείες των παραβολών, προκειμένου να τις καταλάβω όσο ήταν δυνατόν καλύτερα, άρχισε να γεννιέται ο Καλλίστρατος, ένας παραμυθάς που από μικρός διάλεξε τη στράτα του Καλού.

Ο Καλλίστρατος δε σκοπεύει να κάνει κατήχηση ή κήρυγμα. Έχει ζήσει ήδη μια ζωή γεμάτη περιπέτειες, ανατροπές και εκπλήξεις. Γέρασε πια. Ιστορίες και παραμύθια θέλει να λέει για να γλυκαίνονται οι παιδικές καρδιές, να παίρνουν θάρρος και ελπίδα γνωρίζοντας τα λόγια του Θεού. Έτσι κι αλλιώς, το Παραμύθι υπάρχει για να παρηγορεί. Γι’ αυτό και σ’ αυτό το βιβλίο, ο Καλλίστρατος πρώτα αφηγείται με δικά του λόγια την παραβολή του Καλού Σπορέα κι ύστερα σκαρώνει «Το χωράφι της καρδιάς» – ένα περιπετειώδες παραμύθι που εξηγεί την παραβολή χωρίς να την εξηγεί, γιατί ο Καλλίστρατος ξέρει πως τα παιδιά καταλαβαίνουν καλύτερα μέσα από το παράδειγμα και η γλώσσα τους είναι η παραμυθένια γλώσσα. Δε θέλουν και πολλά…

«Το χωράφι της καρδιάς» είναι το πρώτο του παραμύθι. Γερός να είναι κι έχει να μας αφηγηθεί κι άλλα πολλά…

Ο Καλλίστρατος και το χωράφι της καρδιάςΟ Καλλίστρατος και το χωράφι της καρδιάς
Βασιλική Νευροκοπλή
εικονογράφηση: Αθηνά Ρομπιέ
Ελληνική Βιβλική Εταιρία
45 σελ.
Τιμή € 10,00

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: