Αργυρώ Πιπίνη

Αργυρώ Πιπίνη

Και, σαν κλασικός ωτακουστής, άλλαζα λεωφορεία κι άκουγα παράπονα και πόνο και θυμό και ελπίδα και ματαίωση, και σαν γνήσιος παρατηρητής έριχνα κρυφά ματιές στις ζωές των άλλων. Οι διαδρομές μου στην πόλη, οι εικόνες και το βίωμα, τα βιβλία και τα διαβάσματα δημιούργησαν μια εκρηκτική δυναμική.

Ένα απόγευμα, ανηφόριζα τη Σταδίου και μέτραγα δυστυχίες. Άδεια μάτια, αδέσποτοι άνθρωποι, ζώα-φαντάσματα, κρεβάτια κάτω απ' τον ουρανό, περιουσίες σε νάιλον σακούλες. Θλίψη, πόνος, το βάρος του χειμώνα. Η Αθήνα αρρώστησε βαριά, γράφει σ' ένα ποίημά του ο Κωστής Γκιμοσούλης. Στα καταστήματα και στα καφέ όσοι δεν έχουν χάσει ακόμα τον βηματισμό τους, σαν να φοράνε ωτασπίδες για να πνίξουν τα συνθήματα των διαδηλωτών, τα κλάματα των πονεμένων, τους στεναγμούς των απελπισμένων. Όσοι στέκονται ακόμα όρθιοι, περπατούν με χαμηλωμένα μάτια, με βλέμμα στυλωμένο μπροστά για να μη συναντήσουν την παιδική απορία, την έκπληξη και το γιατί στα μάτια των άστεγων και των απόκληρων.

Την ιστορία αυτού του βιβλίου την έγραψε η ίδια η πόλη. Αυτή έστησε την πλοκή. Οι ήρωες είναι αυτοί που την περπατούν, τη σιχτιρίζουν, την αγαπούν. Αυτοί που σπάνε και κομματιάζονται, αυτοί που προσπαθούν να διαχειριστούν το απρόοπτο και να συναντηθούν και πάλι με τη χαρά. Δεν ήθελα να περιγράψω καταστάσεις, να εκφράσω απόψεις – αλίμονο. Μια ιστορία ήθελα να διηγηθώ, να εκφράσω ένα αίσθημα κυρίως. Γι' αυτούς που αισθάνονται μόνοι, ολομόναχοι, αβοήθητοι, ανυπεράσπιστοι. Και, σαν κλασικός ωτακουστής, άλλαζα λεωφορεία κι άκουγα παράπονα και πόνο και θυμό και ελπίδα και ματαίωση, και σαν γνήσιος παρατηρητής έριχνα κρυφά ματιές στις ζωές των άλλων. Οι διαδρομές μου στην πόλη, οι εικόνες και το βίωμα, τα βιβλία και τα διαβάσματα δημιούργησαν μια εκρηκτική δυναμική. Έτσι γεννήθηκε αυτό το βιβλίο.

Εκτός από τις συμπτώσεις, πιστεύω και στις δεύτερες ευκαιρίες. Και στις τρίτες και στις τέταρτες. Και περιμένω. Και ελπίζω. Σε πείσμα της αποφοράς της κρίσης και των δύσκολων καιρών.

Η Αλίκη στην πόλη Αφήγημα Αργυρώ Πιπίνη ΠατάκηςΗ Αλίκη στην πόλη
Αφήγημα
Αργυρώ Πιπίνη
Πατάκης
59 σελ.
Τιμή € 6,50
1 patakis link

 

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΕ Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
Η Ελένη Λιντζαροπούλου σε α΄ πρόσωπο

Να πω την αλήθεια δεν ξέρω πώς μπορεί να γράφει κανείς σε «μη α΄ πρόσωπο», ακόμη κι όταν χρησιμοποιεί β΄ ή γ΄. Τα ποιήματα και τα κείμενά μου, ακόμη κι όταν μιλούν για ιδέες, εμπειρίες και αισθήματα άλλων ή όταν...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: