Ιωάννα Μπουλντούμη

Ιωάννα Μπουλντούμη

Ελάτε τώρα στη θέση των παιδιών: ούτως ή άλλως, τα πάντα γύρω τους είναι μυστηριώδη, συνεχώς ανακαλύπτουν νέα πράγματα κι είναι γεμάτα απορίες. Το μυαλό τους είναι συνεχώς σε εγρήγορση για να επεξεργάζεται τα νέα ερεθίσματα, η περιέργειά τους είναι αυτή που κινεί τον εσωτερικό τους κόσμο. Γι' αυτό πιστεύω ότι η αστυνομική λογοτεχνία είναι ιδανικό γι' αυτά είδος και γι' αυτό υπάρχει και ο Ηρακλής Πουαντιγιέ με το Γραφείο Αστυνομικών Ερευνών του και την εκρηκτική βοηθό του, την Αγαθή Γαλή.

Ο Ηρακλής Πουαντιγιέ είναι ένας χαρακτήρας που αγαπώ πολύ. Μ' αρέσει κατ' αρχάς που επινοήθηκε για μικρά παιδιά – τώρα και τα ανήσυχα μυαλά των οκτώ ετών έχουν τον ολόδικό τους αστυνομικό ήρωα, και μάλιστα ένα σκυλί! Αν ο Ηρακλής ήταν άνθρωπος, θα τον χαρακτηρίζαμε ως «ήρεμη δύναμη» – δεν είναι παρορμητικός, η παρουσία του είναι διακριτική, έχει μια φυσική ευγένεια στους τρόπους και τη σκέψη. Όμως το μυαλό του είναι μοναδικό – η πνευματική διαύγειά του και η ικανότητά του για σύνθεση και ανάλυση κάνουν αυτόν τον ηλικιωμένο σκύλο Δαλματίας τόσο γοητευτικό και αξιοσέβαστο! Στον αντίποδα, βρίσκεται η Αγαθή – η βαρήκοη γάτα με την ευμετάβλητη διάθεση και τις αναμφισβήτητες ικανότητες. Η Αγαθή σηκώνει το βάρος του αστείου χαρακτήρα της σειράς – κι αυτό ίσως είναι πιο δύσκολο κι από το να ανακαλύψει τον κλέφτη του μενταγιόν της βαρόνης Φον Τσιουάουα. Αλλά τα καταφέρνει. Προς το παρόν τουλάχιστον... Εύχομαι να μη χάσει ποτέ αυτό το χάρισμα – λιγότερο καλή αστυνομικό θα την ανεχόμουν, λιγότερο αστεία ποτέ.

Είναι στιγμές που τρομάζω μ' αυτό που δημιούργησα, με την έννοια ότι μια αστυνομική ιστορία πρέπει υποχρεωτικά να είναι ενδιαφέρουσα, να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον, να μην έχει κενά στην πλοκή. Κι όλα αυτά, σε λίγες σχετικά λέξεις! Από την άλλη –τι στο καλό!– έχω στο πλάι μου δύο ικανότατους ντετέκτιβ: αν η έμπνευσή μου χαθεί κάποια στιγμή, θα τους στείλω να τη βρουν και να τη φέρουν πίσω.

Λείπει η γάτα, χορεύουν τα φαντάσματα Ιωάννα Μπουλντούμη
Λείπει η γάτα, χορεύουν τα φαντάσματα

Ιωάννα Μπουλντούμη
εικονογράφηση: Κατερίνα Χαδουλού
Μεταίχμιο
96 σελ.
Τιμή € 7,70
001 patakis eshop

 

 

 

 

 

 

 

Σαν το σκύλο με τη γάτα Ιωάννα Μπουλντούμη
Σαν το σκύλο με τη γάτα

Ιωάννα Μπουλντούμη
εικονογράφηση: Κατερίνα Χαδουλού
Μεταίχμιο
89 σελ.
Τιμή € 7,70
001 patakis eshop

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΕ Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
Η Ελένη Λιντζαροπούλου σε α΄ πρόσωπο

Να πω την αλήθεια δεν ξέρω πώς μπορεί να γράφει κανείς σε «μη α΄ πρόσωπο», ακόμη κι όταν χρησιμοποιεί β΄ ή γ΄. Τα ποιήματα και τα κείμενά μου, ακόμη κι όταν μιλούν για ιδέες, εμπειρίες και αισθήματα άλλων ή όταν...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: