ΑΘΗΝΑ ΧΑΤΖΗ

ΑΘΗΝΑ ΧΑΤΖΗ

Η Θάλασσα γράφτηκε σε ένα διάστημα τριών ετών και κάτι παραπάνω, κυρίως στην Αθήνα και στη Ρόδο, όπου βρέθηκα για λόγους συγγραφικούς και αρχαιολογικούς, ένα μικρό κομμάτι της στη νήσο Γαύδο και στην πολίχνη Θέρμο (Αιτωλίας), διορθώθηκε δε στη νήσο Ρόδο αργότερα και στο τελικό της στάδιο στην πόλη Άγκυρα. Διαδραματίζεται πρωτίστως στην Αθήνα, δευτερευόντως δε σε μερικές νήσους και έναν-δύο εξωτικούς προορισμούς.

Δεν σκόπευα να γράψω ένα μυθιστόρημα για την «κρίση», σκόπευα όμως, και αυτό έπραξα, να γράψω μια ιστορία για το αθηναϊκό άστυ που πολύ κακόπεσε τα τελευταία χρόνια και, κατά τη γνώμη μου, δεν του άξιζε αυτή η κακοποίηση. Η ιστορία της Νταίζης, του Γιάννη, του Τάκη, της Άννας, του Σίμου και ενός-δύο διαττόντων είναι μια ιστορία ανάμεσα στο «πώς τα φέρνει η ζωή» και το «έλα να δεις τι έκανες». Και η κατακλείδα είναι –το τέλος δεν το αποκαλύπτω, αλίμονο– ότι ο καιρός του θερίζειν πάντοτε έπεται των τυχαίων και κάποτε μοιραίων σπορών μας.

Η θάλασσα έφυγεΗ θάλασσα έφυγε
Αθηνά Χατζή
Μεταίχμιο
248 σελ.
Τιμή € 12,20
1-patakis-link

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΕ Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
Η Ελένη Λιντζαροπούλου σε α΄ πρόσωπο

Να πω την αλήθεια δεν ξέρω πώς μπορεί να γράφει κανείς σε «μη α΄ πρόσωπο», ακόμη κι όταν χρησιμοποιεί β΄ ή γ΄. Τα ποιήματα και τα κείμενά μου, ακόμη κι όταν μιλούν για ιδέες, εμπειρίες και αισθήματα άλλων ή όταν...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: