ΕΛΕΝΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ

Παρουσιάζοντας αυτά τα βιβλία στα παιδιά, σε σχολεία, βιβλιοπωλεία, μουσεία και αλλού, πέρασα πάρα πολύ ωραία και είδα κι εγώ η ίδια πόσες δυνατότητες ανοίγονται προσέγγισης των μουσείων, της Ιστορίας και της γνώσης μέσα από ένα γαϊτανάκι από γρίφους, αινίγματα και παιχνίδια οπτικής απάτης. Έτσι κι αλλιώς ο ερευνητής του παρελθόντος, και κάθε επιστήμονας, έχει το πάθος της έρευνας, της επίλυσης μυστηρίων και ερωτημάτων που έχει την ικανότητα να θέτει και να προσεγγίζει με μέθοδο, συνέπεια και επιμονή.

Τα δεκατρία φτερνίσματα φέρνουν τον Πότη και τη Μηλίτσα στο Βυζαντινό Μουσείο της Θεσσαλονίκης. Εκεί θα επιστρατεύσουν όσφρηση και ακοή για να ανιχνεύσουν τα κόλπα δυο τρελών ερευνητών της Βυζαντινής Ιστορίας, της Μουσειολογίας και της Τεχνολογίας. Στο μεταξύ, μια βαρυσήμαντη ομιλία διάσημου καθηγητή Αρχαιολογίας κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα. Ο κύριος καθηγητής ξεναγεί στο Μουσείο, αλλά οι μυρωδιές και οι ήχοι από ένα βυζαντινό δείπνο κατακλύζουν την αίθουσα. Πότης και Μηλίτσα κινούνται με προσοχή, ακρίβεια και ταχύτητα για να λύσουν και αυτή την υπόθεση.

Τόσα και τόσα έχουν γραφτεί για την Ακρόπολη. Αλλά ξέρετε ποιος σπέρνει κηλίδες χρώματος στον Ιερό Βράχο; Ξέρετε γιατί όλη η αστυνομία βρίσκεται σε συναγερμό για να προστατεύσει το αριστούργημα της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής; Ούτε ο Πότης και η Μηλίτσα ξέρουν την απάντηση, αλλά τα μάτια και τα αυτιά τους είναι ραντάρ. Το μυαλό τους κοφτερό και η οικογενειακή τους παράδοση ισχυρή στις αστυνομικές υποθέσεις (ο παππούς Μιχάλης έχει δουλέψει χρόνια στο αστυνομικό ρεπορτάζ). Στο Πιάστε τους γκραφιτάδες λοιπόν θα τσακώσουν το «κακοποιό» στοιχείο στα πράσα μελετώντας κάθε χρωμοκηλίδα αλλά και πέφτοντας σε ατελείωτες γκάφες. Ο σκύλος τους, ο Ρεζίλης, πρώτος και καλύτερος γκαφατζής, δίνει τον τόνο.

Παρουσιάζοντας αυτά τα βιβλία στα παιδιά, σε σχολεία, βιβλιοπωλεία, μουσεία και αλλού, πέρασα πάρα πολύ ωραία και είδα κι εγώ η ίδια πόσες δυνατότητες ανοίγονται προσέγγισης των μουσείων, της Ιστορίας και της γνώσης μέσα από ένα γαϊτανάκι από γρίφους, αινίγματα και παιχνίδια οπτικής απάτης. Έτσι κι αλλιώς ο ερευνητής του παρελθόντος, και κάθε επιστήμονας, έχει το πάθος της έρευνας, της επίλυσης μυστηρίων και ερωτημάτων που έχει την ικανότητα να θέτει και να προσεγγίζει με μέθοδο, συνέπεια και επιμονή. Ε, αυτό κάνουν και οι αδερφοί Λαγωνίκα, ο Πότης και η Μηλίτσα, κι ας ασχολούνται με πιο ταπεινές υποθέσεις διαχείρισης πολιτισμικής κληρονομιάς!

Όλα για τη φανέλαΌλα για τη φανέλα
Ελένη Σβορώνου
εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου
Μεταίχμιο
89 σελ.
Τιμή € 8,80
1-patakis-link

 

 

 

 

 

 

 

Τα δεκατρία φτερνίσματαΤα δεκατρία φτερνίσματα
Ελένη Σβορώνου
εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου
Μεταίχμιο
89 σελ.
Τιμή € 8,80
1-patakis-link

 

 

 

 

 

 

 

Πιάστε τους γκραφιτάδεςΠιάστε τους γκραφιτάδες
Μυστήρια στην πόλη
Ελένη Σβορώνου
εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου
Μεταίχμιο
96 σελ.
Τιμή € 8,80
1-patakis-link

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: