fbpx
«Θα πεθάνω αν πεθάνεις» στον Χώρο Θέατρο
Φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός

«Θα πεθάνω αν πεθάνεις» στον Χώρο Θέατρο

«Κάπως έτσι είναι… Αυτή είναι η γαμημένη επιθανάτια αγωνία… Τώρα όμως θα διασκεδάσουμε μέχρι θανάτου. Όλοι μας».A.M. Nygren

Το Θα πεθάνω αν πεθάνεις, το έργο της Σουηδής συγγραφέα Anna Maria Nygren, δίνει την πρεμιέρα του στις 6 Ιανουαρίου στον Χώρο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Έλενας Πέγκα και με μια ομάδα ταλαντούχων νεότατων ηθοποιών, τους Γιώργο Βουβάκη, Ορέστη Καρύδα, Κατερίνα Μισιχρόνη και Αλεξάνδρα Ταβουλάρη.

Δύο κορίτσια και δύο αγόρια καταφεύγουν πίσω από ένα δημόσιο κτίριο και πειραματίζονται με τα όρια, τον κίνδυνο, τον έρωτα, τη βία, την παραβατικότητα. Απόλυτα και ακραία συναισθήματα σε νεαρά σώματα και ψυχές επιδιώκουν σχέσεις αγάπης και φιλίας, σχέσεις συνύπαρξης, που εύκολα καταλήγουν επικίνδυνες και βίαιες, εύθραυστες και ασταθείς. Το έργο μιλά για το τι σημαίνει εγκατάλειψη, μη αποδοχή, άρνηση. Τα παιδιά που δεν είναι παιδιά, που δεν ξέρουν πώς να ζήσουν, που είναι αποκομμένα από τον κόσμο των ενηλίκων μιμούνται πράξεις και λόγια ενός κόσμου σκοτεινού και κατεστραμμένου. Στον κόσμο τους όλα είναι αμφίσημα. Η αγάπη έχει τη δύναμη να σώσει αλλά και να καταστρέψει την ίδια στιγμή. Αυτά που τους προκαλούν πόνο είναι και αυτά που επιθυμούν, γιατί είναι γεμάτα φόβο, αγριεμένα από την απουσία χαράς. Όπως τα παιδιά που μεγαλώνουν σε αυτό τον κόσμο που αδιαφορεί γι’ αυτά, έτσι και εμείς ζούμε σε έναν κόσμο που αδιαφορεί για μας και εμείς γι’ αυτόν, είμαστε αυτά τα παιδιά που δεν ξέρουμε τι σημαίνουν οι πράξεις μας, που τις κάνουμε ενώ τις φοβόμαστε, ενώ δεν ξέρουμε τι είναι αυτό που πράττουμε.

Η Έλενα Πέγκα, συγγραφέας και σκηνοθέτιδα με σημαντική πορεία στον χώρο του πρωτοποριακού θεάτρου, μας συστήνει μια νεότατη συγγραφέα, την Anna Maria Nygren, κι ένα έργο παραβατικό το οποίο έρχεται να προβληματίσει τους θεατές για τον κόσμο στον οποίο ζούμε και όπου μεγαλώνουν οι σημερινοί νέοι άνθρωποι.

 

«Θα πεθάνω αν πεθάνεις» στον Χώρο Θέατρο

 

Συντελεστές
Μετάφραση: Βασίλης Παπαγεωργίου
Σκηνοθεσία: Έλενα Πέγκα
Σκηνικά-κοστούμια: Valentino Marengo
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Μουσική επιμέλεια: Ελενα Πέγκα
Πρωτότυπη μουσική: Ορέστης Τάνης
Επιμέλεια κίνησης: Ίρις Νικολάου
Βοηθός σκηνοθέτη: Λήδα Μανουσάκη
Φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός
Παραγωγή: Ρούλα Νικολάου

Παίζουν: Γιώργος Βουβάκης, Ορέστης Καρύδας, Κατερίνα Μισιχρόνη, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη

Παραστάσεις
Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00
Κυριακή στις 20:00
Έως τις 19 Φεβρουαρίου 2017
Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

H παράσταση θα φιλοξενηθεί και στο Θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη μόνο για 5 παραστάσεις (29 Μαρτίου 2017-2 Απριλίου 2017).

 

«Θα πεθάνω αν πεθάνεις» στον Χώρο Θέατρο

Τιμές Εισιτηρίων
€14, 12, 10
Προπώληση: Viva.gr

Χώρος Θέατρο
Πραβίου 6 (Σπύρου Πάτση με Ορφέως)
Στάση Μετρό Κεραμεικός
Τηλ.: 210-3426736

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΘΕΑΤΡΟ
«Κουαρτέτο» του Χάινερ Μίλερ σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου στο θέατρο Από Μηχανής

«Κάθε λέξη ανοίγει μια πληγή, κάθε χαμόγελο αποκαλύπτει κι έναν κυνόδοντα». Ο Θανάσης Σαράντος βουτά στον σαγηνευτικό κόσμο του Χάινερ Μίλερ (Heiner Muller), σκηνοθετώντας το πιο εμβληματικό έργο του, το...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.