fbpx
«Φρουρά στο Ρήνο» της Λίλιαν Χέλμαν στο Studio Μαυρομιχάλη

«Φρουρά στο Ρήνο» της Λίλιαν Χέλμαν στο Studio Μαυρομιχάλη

Το έργο της Λίλιαν Χέλμαν Φρουρά στο Ρήνο παίζεται στο Studio Μαυρομιχάλη κάθε Τετάρτη στις 7:00 μ.μ. και κάθε Πέμπτη στις 9:00 μ.μ. από τον εταιρικό θίασο ΣΥΝ-ΘΗΚΗ, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή.

Όταν η οικογένεια Μίλλερ κατευθύνεται κυνηγημένη από τη Γερμανία στο πατρικό αρχοντικό της Αμερικανίδας κυρίας Φάρελλι στην Ουάσιγκτον, έχει την εντύπωση πως ό,τι συμβαίνει στην Ευρώπη του ‘40 παραμένει εκεί, με πειστήριο ασφαλείας τη θάλασσα που χωρίζει τους δύο κόσμους. Παρ’ όλα αυτά, η ναζιστική λαίλαπα δεν γνωρίζει φραγμούς, και τελικά το σπίτι των Φάρελλι, ανυποψίαστο μέχρι στιγμής από τόσο έντονες καταστάσεις, γίνεται μικρογραφία του έξω κόσμου, αφού εκεί φιλοξενείται ο Ρουμάνος φιλοναζί κόμης Ντε Μπράνκοβιτς με τη σύζυγό του.

Η Φρουρά στο Ρήνο θίγει την αφοσίωση των ανθρώπων στην υπηρεσία των ιδεών τους και απαντά σαφώς στο ερώτημα μέχρι πού θα έφτανε κανείς προκειμένου να τις διαφυλάξει. Το έργο της Χέλμαν με το έντονα δραματικό του ύφος παρουσιάστηκε το 1941 και απέσπασε βραβείο από το New York Drama Critics Circle.
frourastorino eswt 2

Στην Αθήνα ανέβηκε το 1972 από το θίασο του Πέτρου Φυσσούν (Μαρία Αλκαίου, Μαρία Φωκά, Αλεξάνδρα Λαδικού, Κατερίνα Γώγου κ.ά.) στο θέατρο Όρβο και επαναλήφθηκε την επόμενη σεζόν στο Θέατρο Ακάδημος, σημειώνοντας τεράστια καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία, με το θέμα του να συγκινεί εν μέσω της χούντας. Δυστυχώς, 45 χρόνια μετά, με τη ραγδαία άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη, γίνεται και πάλι επίκαιρο.
frourastorino eswt 1

Συντελεστές
Μετάφραση: Μέλπω Ζαρόκωστα
Ελεύθερη απόδοση: Δέσποινα Πόγκα
Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής
Βοηθός σκηνοθέτη: Γεωργία Παρασκευά
Σκηνικά-κοστούμια: Διονύσης Μανουσάκης
Μουσική επιμέλεια: Άγγελος Κεχαγιάς

Παίζουν: Γιώργος Κροντήρης, Δέσποινα Πόγκα, Μαρία Μακρή, Κλεοπάτρα Ροντήρη, Μαρία Καρακίτσου, Δημήτρης Πλειώνης, Δημήτρης Παπαδάτος, Νατάσα Παπαδάκη

Παραστάσεις
Τετάρτη: 7:00
Πέμπτη: 9:00

Τιμές εισιτηρίων
€15 ευρώ, φοιτητικό, κάτω των 25 και άνω των 65 €10 ευρώ, άνεργοι €5 ευρώ, ατέλειες δωρεάν

Studio Μαυρομιχάλη
Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια
210 6453330, 210 9215461, 6957 253415

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΘΕΑΤΡΟ
«Anna & Margot» της Κωνσταντίνας Ράικου σε σκηνοθεσία Γιώργου Δρίβα στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής

Άννα και Μάργκοτ Φρανκ: Δύο αδελφές που πέθαναν μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί λίγο πριν από την απελευθέρωση. Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο ξεκινάει το νέο θεατρικό έργο της Κωνσταντίνας...

ΘΕΑΤΡΟ
«Το Φαγητό» της Μαρίας Λαϊνά σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιόλιου στο θέατρο ΠΛΥΦΑ

Το φαγητό στο θέατρο συνήθως δεν επιτρέπεται. Πέρα από την καθαρά βιολογική, η ανθρώπινη ανάγκη για τροφή αποκαλύπτει και παραπέμπει σε περισσότερες από μία μορφές πείνας. Ένα δυνατό και ιδιότυπο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.