Το «Όνειρο στο κύμα» του Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο

Το «Όνειρο στο κύμα» του Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο

Το Όνειρο στο κύμα θεωρείται ένα από τα πλέον τρυφερά διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Ο μεγάλος Σκιαθίτης πεζογράφος του ανοιχτού χώρου, ο λάτρης του μεγαλείου της φύσης, ο απλός και λιτός, γνώστης των ανθρώπινων σκέψεων και συναισθημάτων, ο απολογητής μιας ουσιαστικής θρησκευτικής συνείδησης, υπογράφει την ονειρική αναπόληση ενός ανεκπλήρωτου εφηβικού έρωτα.

Η μουσική παράσταση Όνειρο στο κύμα θα παίζεται κάθε Τετάρτη μπροστά στο σπίτι του Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο, ως τις 15 Σεπτεμβρίου. Εμπνευστής της ιδέας είναι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Δακτυλάς που εμπνέεται το σκηνικό χώρο και δραματοποιεί τον λόγο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Τον συνοδεύει ο μουσικός Οδυσσέας Δακτυλάς, χορεύει η Μαρία Πράντζου.

Ο Δημήτρης Δακτυλάς γράφει για την παράσταση: «Σαν όνειρο πλάι στο κύμα ξετυλίγεται η παράστασή μας, όπου η μουσική και τα τραγούδια με θέμα κυρίως τον έρωτα συναντιούνται με τον λόγο του Παπαδιαμάντη και μαζί ταξιδεύουν και “κολυμπούν” στη θάλασσα του ονείρου, μια “διαφορετική” παράσταση, ένα πρωτότυπο θέαμα και ακρόαμα, όπου η τέχνη της αφήγησης συναντάται με τη μουσική και το χορό.

Η δουλειά μας προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους θεατές να δουν τον Παπαδιαμάντη από μια άλλη οπτική γωνία και να αντιληφθούν όλη τη δύναμη του ποιητικού του λόγου και την ανάγκη στήριξης της ελληνικής γλώσσας σε ένα επίπεδο ποιότητας.

Mια ευέλικτη μουσική παράσταση, που μπορεί να “πλησιάσει” μέρη και τόπους δύσκολους στην πρόσβαση, ή και απομονωμένους από το αστικό τοπίο, κοντά στη θάλασσα (ή και μακριά της), με στόχο να φέρει πιο κοντά τους συμμετέχοντες - θεατές στις φυσικές ομορφιές του τόπου και να δώσει μια διαφορετική οπτική στην καθημερινότητα τους.

Τμήματα του έργου αποδίδονται και στην αγγλική γλώσσα ώστε να γνωρίσουν και να απολαύσουν και οι ξένοι επισκέπτες της χώρας μας το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη».

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΘΕΑΤΡΟ
«Ίων, μια εκδοχή για δύο πρόσωπα» στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Ίων, μια εκδοχή για δύο πρόσωπα ονομάζεται η παράσταση που θα παρουσιάσει η Ιόλη Ανδρεάδη σε νέα μετάφραση στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων στις 9 Αυγούστου και ώρα 19.00, με το φυσικό φως του ήλιου καθώς...

ΘΕΑΤΡΟ
«Ευγένιος Ιονέσκο: “Το παιχνίδι της σφαγής”» του Στάθη Κουτσούνη

Ο Ευγένιος Ιονέσκο, Ρουμάνος θεατρικός συγγραφέας που έγραψε στη γαλλική γλώσσα, είναι ένας από τους επιφανέστερους εκπροσώπους του θεάτρου του παραλόγου, μαζί με τους Σάμουελ Μπέκετ, Ζαν Ζενέ και...

ΘΕΑΤΡΟ
60 χρόνια Φεστιβάλ Φιλίππων

Το Φεστιβάλ Φιλίππων γιορτάζει τα 60 του χρόνια, με ένα πλούσιο πρόγραμμά θεατρικών, μουσικών και εικαστικών εκδηλώσεων, ενώ ταυτόχρονα καινοτομεί διοργανώνοντας στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER