fbpx
«Η τριανδρία» στο Θέατρο «Λύχνος»

«Η τριανδρία» στο Θέατρο «Λύχνος»


Μια γυναίκα θυμάται. Οι τρεις άνδρες που διέσχισαν τη ζωή της επιστρέφουν εν μια νυκτί στην κρεβατοκάμαρά της, με μυστήριες διαθέσεις. Ο Γεωργός, ο Ιερός, ο Δαιμόνιος. Τα σύνορα ονείρου και πραγματικότητας διαρρηγνύονται. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον προσκαλούν τους απανταχού ερωτευμένους σε ένα αισθησιακό δείπνο για τέσσερις.

Τελικά, μόνο η ζωή νικά την πανίσχυρη μνήμη;

Η συγγραφέας, Γεωργία Δρακάκη, σημειώνει: «“Η Τριανδρία” ανήκει στα υπαγορευμένα άνωθεν κείμενα. Γράφτηκε σε πυρετώδη κατάσταση, με αυξομειώσεις θερμοκρασίας από τον Ιούνιο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015. Ένας εκδοτικός οίκος αρνήθηκε να την τυπώσει. Τρεις δεν απάντησαν ποτέ. Πολλοί ηθοποιοί απέρριψαν ευγενικά να παίξουν, μετά από πρόταση που τους έγινε. Ένα θέατρο την αγκάλιασε αμέσως. Ένας σκηνοθέτης τη λάτρεψε. Μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων παιδεύτηκε για χάρη της. Όλα αυτά δείχνουν, κατά την περήφανή μου άποψη ως δημιουργού, ότι “Η Τριανδρία”, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι ένα μέτριο έργο. Είναι είτε άριστη, είτε αθλία. Από πολλές απόψεις.

«Η τριανδρία» στο Θέατρο «Λύχνος»

»Αυτό που ήθελα να πω ήταν “σ’ αγαπώ”. Ένα “σ’ αγαπώ” αγνώστου κατευθύνσεως. Αυτό που ήθελα να κρύψω –ανεπιτυχώς– ήταν ένα “φοβάμαι”. Και αυτό που θέλω να καταλάβεις, είναι ένα “ζήσε, ακόμα και αν...”

»Ο άντρας είναι το ωραιότερο πλάσμα της γης. Αλλά αυτό μπορεί να το δει και να το νοηματοδοτήσει μόνο μια γυναικεία καρδιά. Γι’ αυτό, η λέξη “τριανδρία” χωρά τρεις φαλλούς, αλλά παραμένει γένους θηλυκού.

»Τίποτα που ανήκει στη Γραφή και τη Μνήμη δεν είναι ικανό να ξορκίσει τον Πόνο. Μόνο το Αύριο έχει μια κάποια ελπίδα. Το θέατρο είναι αυτή η χρυσή άμαξα με τα μαγικά άτια που παρασύρει τη γραφή και τη Μνήμη στ’ Όνειρο και στη Διάρκεια. Το θέατρο είναι αιώνιο κι αεικίνητο. Η γραφή νεανική και αμετακίνητη. Ο έρωτας πάντα νικητής».

«Η τριανδρία» στο Θέατρο «Λύχνος»

Κείμενο: Γεωργία Δρακάκη
Σκηνοθεσία: Κώστας Δράκος
Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνα Σιλεβρή, Κωστής Μακριδάκης, Γιάννης Κωσταράς, Ανδρέας Μαριανός
Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Βιτωράτος
Ενδυματολογία: Σπύρος Πουρνάρας
Μουσική: Μαρίνα Σάτι

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00
Εισιτήρια: 8 ευρώ, 10 ευρώ
Θέατρο «Λύχνος»: Χαλκιδικής 83, Γκάζι, τηλ.: 211.0121686

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΘΕΑΤΡΟ
«Anna & Margot» της Κωνσταντίνας Ράικου σε σκηνοθεσία Γιώργου Δρίβα στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής

Άννα και Μάργκοτ Φρανκ: Δύο αδελφές που πέθαναν μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί λίγο πριν από την απελευθέρωση. Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο ξεκινάει το νέο θεατρικό έργο της Κωνσταντίνας...

ΘΕΑΤΡΟ
«Το Φαγητό» της Μαρίας Λαϊνά σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιόλιου στο θέατρο ΠΛΥΦΑ

Το φαγητό στο θέατρο συνήθως δεν επιτρέπεται. Πέρα από την καθαρά βιολογική, η ανθρώπινη ανάγκη για τροφή αποκαλύπτει και παραπέμπει σε περισσότερες από μία μορφές πείνας. Ένα δυνατό και ιδιότυπο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.