«Ρομέο Καστελούτσι: Go down, Moses» του Κωνσταντίνου Μπούρα

«Ρομέο Καστελούτσι: Go down, Moses» του Κωνσταντίνου Μπούρα

«Ρομέο Καστελούτσι: Go down, Moses» του Κωνσταντίνου Μπούρα

Κι εδώ μπαίνουμε στα πλατωνικά νερά του «Σπηλαίου των Ιδεών». Ο hi-tech σκηνοθέτης επιλέγει ορθώς να σείεται, από τα χτυπήματα της απελπισμένης πρωτόγονης, όλος ο τοίχος (σαν ζελέ) που χωρίζει τους ανθρώπους των σπηλαίων από τους θεατές. Είναι από τις πιο συνταρακτικές δράσεις που έχω δει στο διεθνές θέατρο. Το μισόφωτο, η χρήση των διαπεραστικών για την ακοή ήχων, το τούλι ή το φίλτρο που χώριζε τους δρώντες από το κοινό, έδωσαν μιαν άλλη, αλλόκοτη απόσταση ασφαλείας, προκαλώντας μιαν ιδιότυπη «αποστασιοποίηση», προκειμένου να μην ταυτιστούμε με τα σκηνικά πρόσωπα, κάτι που θα είχε ανεπιθύμητες ίσως συναισθηματικές αντιδράσεις ή παρενέργειες. Όταν παιζόταν η ταινία Η σιωπή των αμνών, πολλοί θεατές αρνούνταν να εγκαταλείψουν ασυνόδευτοι την αίθουσα, επειδή ο κανίβαλος του έργου κυκλοφορούσε ελεύθερος ανάμεσά τους!

Ο Ρομέο Καστελούτσι είναι μεγάλος από σκηνής φιλόσοφος και σύγχρονος διανοητής. Το θέατρο και οι σκηνικές μηχανές είναι ο δικός του τρόπος να υπονομεύσει τις τεχνολογικές μας ψευδαισθήσεις εκ των έσω.

Το Go down, Moses του Ρομέο Καστελούτσι παρουσιάστηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, 28-30 Ιουνίου 2015, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΘΕΑΤΡΟ
Βασίλης Κατσικονούρης: «Καλιφόρνια ντρίμιν» στο Επί Κολωνώ

  Η Εταιρεία Θεάτρου Ναυτίλος, σε συνεργασία με τη Θεατρική ομάδα «ΑΧ», παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «Καλιφόρνια ντρίμιν» στο θέατρο Επί Κολωνώ από τις 16 Οκτωβρίου 2017....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: