fbpx

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου
Στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας του κι έπειτα από δύο πολύ επιτυχημένες θεατρικές σεζόν στην Αθήνα, το έργο Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2 θ’ ανεβεί για δύο παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου στη Θεσσαλονίκη, στις 7 και 8 Ιουλίου.

Η παράσταση Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2 είναι μια διασκευή του ομώνυμου έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από την ομάδα θεάτρου Ιδέα (Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής) και έχει τιμηθεί με δύο βραβεία από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (Θ.Ο.Κ.), συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κλασικού Θεάτρου στη Σερβία και στις 20 Ιουλίου έχει προσκληθεί και θα συμμετάσχει στο Διεθνές Festival de Teatro Clásico de Almagro της Ισπανίας, στη Μαδρίτη.

Η υπόθεση
Δύο νέοι ηθοποιοί παίζουν όλους τους ρόλους του έργου, με απίστευτο χιούμορ και κορυφαίες δραματικές στιγμές, σε ένα τρελό παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων, σε μια θεατρική περιπέτεια που ισορροπεί ανάμεσα στον εμφύλιο σπαραγμό και το ξύπνημα του έρωτα. Μια σπαζοκεφαλιά υποκριτικής, ένα θεατρικό παζλ από ποικίλα θεατρικά είδη και ύφη, ένας αγώνας να δοθεί στο ακέραιο η ουσία του έργου του Σαίξπηρ. Με όπλο την αθωότητα και την υψηλή σωματική τους ενέργεια, οι δυο νεαροί performers ρίχνονται στην αρένα της σκηνής για να ανακαλύψουν από την αρχή τον πιο βαθύ, τον πιο παράλογο, τον πιο ακραίο, τον πιο θνησιγενή, τον πιο ποιητικά γελοίο έρωτα όλων των εποχών. Στην παράσταση συμμετέχει και ο Κώστας Γάκης παίζοντας πιάνο, κιθάρα, κρουστά, αλλά και παρεμβαίνοντας σε κρίσιμες στιγμές της υπόθεσης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ερμηνεία: Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής
Σκηνοθεσία – Διασκευή: Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής
Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης
Μουσική σύνθεση: Κώστας Γάκης – Κώστας Λώλος
Live μουσική: Κώστας Γάκης
Σκηνικά – Κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη
Βοηθός σκηνογράφου: Θεοδώρα Βεστάρχη
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Διεύθυνση – Οργάνωση παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης

Τρίτη 7 και Τετάρτη 8 Ιουλίου, ώρα 21:15
Διάρκεια: 100’
Εισιτήρια: προπώληση 8 ευρώ, γενική είσοδος 12 ευρώ
Δημοτικό Θέατρο Κήπου: Νικολάου Γερμανού, έναντι ΧΑΝΘ, τηλ.: 2310.256775

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΘΕΑΤΡΟ
«Κουαρτέτο» του Χάινερ Μύλλερ σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου στο θέατρο Από Μηχανής

«Κάθε λέξη ανοίγει μια πληγή, κάθε χαμόγελο αποκαλύπτει κι έναν κυνόδοντα». Ο Θανάσης Σαράντος βουτά στον σαγηνευτικό κόσμο του Χάινερ Μύλλερ (Heiner Muller), σκηνοθετώντας το πιο εμβληματικό έργο του, το «Κουαρτέτο»....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.