fbpx

Bob Theatre Festival 2015, 4-10 Μαΐου 2015

Bob Theatre Festival 2015
Το σημαντικότερο φεστιβάλ νεανικού θεάτρου της Αθήνας έρχεται, πιστό στο ραντεβού του, για 8η συνεχόμενη χρονιά, από τις 4 έως τις 10 Μαΐου στο Bios!

Φρέσκες ιδέες, δημιουργικότητα και θετική ενέργεια σε μία εβδομάδα που συγκεντρώνει πρεμιέρες, επιλεγμένες επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις της φετινής σαιζόν, stand-up comedy, πάρτι, μουσική και τον διαγωνισμό των νέων δημιουργών Scratch Night!

Νεανικές παραστάσεις που ξεχώρισαν φέτος έρχονται στο Bob Theatre Festival, δίνοντας στο κοινό μια τελευταία ευκαιρία να τις προλάβει. Όπως κάθε χρονιά, πολλές ομάδες επιλέγουν το Bob Theatre Festival για να πρωτοπαρουσιάσουν τη δουλειά τους. Ειδικά φέτος, όμως, το Φεστιβάλ φιλοξενεί παραστάσεις που πρωτοπαρουσιάζονται «in progress». Που είναι δηλαδή ακόμα υπό διαμόρφωση και ζητούν τις παρατηρήσεις του κοινού του Φεστιβάλ για να εξελιχθούν. Δείτε λοιπόν τις παραστάσεις αυτές και, αν θέλετε, μπορείτε να συμμετάσχετε στα feedback session που τις ακολουθούν, συζητώντας μαζί με τους συντελεστές τους.

 Αναπόσπαστο κομμάτι του Φεστιβάλ, ο διαγωνισμός του Scratch Night που αναδεικνύει νέες ομάδες στο ξεκίνημά τους με το κοινό στη θέση του κριτή! Το κοινό θα ψηφίσει και θα αναδείξει την αγαπημένη, νικήτρια ομάδα του Scratch Night, μία από τις δεκαπέντε διαγωνιζόμενες ομάδες που θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους παρουσιάζοντας ένα 15λεπτο (Scratch) από την παράστασή τους.

Απρόσμενα αστεία στο Celebrity Stand - Up Comedy Night και χορός κάθε βράδυ!

Την Κυριακή 10 Μαΐου το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με το καθιερωμένο μεγάλο πάρτι λήξης, με τις ανακοινώσεις των νικητών του Scratch Night και... μία έκπληξη!

Πρόγραμμα

Δευτέρα 4 Μαΐου
18:45
   Διαγωνισμός Scratch Night (Προκριματικός Α’)  Main (120’)
19:30   Δύο μεγάλες Rock Punk Μύτες, Repente (πρεμιέρα)  Basement (75’)
21:15   Οδύσσεια, Patari Project  Main (55’)
21:30   Μάρτυς μου ο Θεός, GAFF  Basement (80’)
22:30   Πάρτι έναρξης – Flower Full Moon Party – Τerrace

Τρίτη 5 Μαΐου
18:45
   Διαγωνισμός Scratch Night (Προκριματικός Β’)  Main (120’)
21:15   Το Ρωμαϊκό Λουτρόσκην. Κ. Παπακωνσταντίνου)  Main (85’)
21:30   Friends Manifest,σκην. Ζ. Ρούμπος – Basement (60’) 

Τετάρτη 6 Μαΐου
18:45
   Διαγωνισμός Scratch Night (Προκριματικός) - Main (120’)
19:30   ΡαΚούν “in progress” (work in progress)ΡαΚούν  Basement (40’)
21:15   Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2, ομάδα θεάτρου Ιδέα  Main (90’)
21:30   Μια Μέρα όταν ήμασταν Νέοισκην. Μ. Μεττής (πρεμιέρα)  Basement (60’)

Πέμπτη 7 Μαΐου
18:45
   Διαγωνισμός Scratch Night (Ημιτελικός)  Main (120’) 
21:15   Τα Μάγια της Πεταλούδας, Ομάδα Θεάτρου Δήλος – Main (75’) 
21:30   Honeymoon, ΡαΚούν  Basement (60’)

Παρασκευή 8 Μαΐου
18:45
   Διαγωνισμός Scratch Night (Ημιτελικός)  Main (120’)
19:30   Στροφορμή (work in progress)SoMMA  Basement (45’) 
21:15   MetamMorfosisSplish Splash  Main (60’)
21:30   Λογοχανείοσκην. Ζ. Ξανθοπούλου  Basement (75’)

Σάββατο 9 Μαΐου
18:30
   Σερβίς (work in progress)Δ. Επιθυμιάδη, Κ. Μαυρογιώργη  Basement (20’)
18:45   ΤζέλαΛέλαΚόρνας και ο Κλεομένης, Συντεχνία του Γέλιου  Main (75’)
19:00   The Oh Fuck Moment,σκην. Γ. Τριανταφύλλη  Πάνω από το BIOS  (70’)
20:00   Bloom, Cheek-Bones  Basement (55’)
21:00   The Oh Fuck Momentσκην. Γ. Τριανταφύλλη  Πάνω από το BIOS (70’)
21:15   Όλα τα Μανιτάρια τρώγονται [αν και ορισμένα μόνο μία φορά], 4Frontal  Main(70’)
21:30   Δύο μεγάλες Rock Punk ΜύτεςRepente (πρεμιέρα)  Basement (75’)
23:30   Celebrity stand-up comedy Night,παρ. Λ. Φισφής  Main (120’)

 Κυριακή 10 Μαΐου
18:00
    Bloom, Cheek-Bones  Basement (55’)
19:00    Οι Ακαταμάχητοι Λεβέντες Η Τελική Αναμέτρηση, Μέρος Α’, επιPlay – Main (50’) 
19:00    The Oh Fuck Moment, σκην. Γ. Τριανταφύλλη  Πάνω από το BIOS (70’)
20:00    Στροφορμή (work in progress), SoMMA – Basement (45’)
21:00   The Oh Fuck Moment, σκην. Γ. Τριανταφύλλη  Πάνω από το BIOS (70’)
21:15    Διαγωνισμός Scratch Night (Τελικός)  Main (120’)
21:30    Exitσκην.Κ.Φιλίππογλου  Basement (60’)
23:45    Πάρτι Λήξης & Ανακοίνωση νικητή Scratch Night  Tesla bar 

Καθημερινά  Έκπληξη: Vote for Andy / Δεν έχει τίποτα ιδιαίτερο να πεισκην. Ε. Μαργαρίτη - Tesla ba

Παραστάσεις
Οι 
Ακαταμάχητοι Λεβέντες Η Τελική ΑναμέτρησηΜέροςΑ’, ομάδα επιPlay
Οι Ακαταμάχητοι Λεβέντες ξαναχτυπούν με νέες περιπέτειες, ξεδιπλώνοντας τις περιπέτειές τους επί σκηνής, σε μια αυτοσχεδιαστική διήγηση, πραγματική υπερπαραγωγή, που θα κάνει την πόλη να παραμιλάει. Το μυστικό τους σχέδιο: επτασφράγιστο και δεν θα τους πάρετε κουβέντα. Γιατί οι συγκεκριμένοι ήρωες, σ’ αυτή τη μεγάλη περιπέτεια του μυαλού, ακολούθησαν άγνωστες διαδρομές, που ξεκινούν από σκοτεινές αίθουσες του βωβού κινηματογράφου, κρύφτηκαν χωρίς να βγάλουν τσιμουδιά στον χώρο των κινουμένων σχεδίων, ζωντάνεψαν τις ιδέες τους με το σώμα τους και την τεχνική της παντομίμας που θυμίζει έντονα Marcel Marceau– για να προσφέρουν μια απολαυστική κωμωδία δράσης χωρίς προηγούμενο.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης
Παίζουν: Αλέξανδρος Πέρρος, Μαρίνα Κουτρούμπα, Αυγουστίνος Κούμουλος

BloomCheek-Bones
Τι είναι αυτό που παθαίνουν τα κορίτσια καθώς πλησιάζουν τα τριάντα; Γιατί πνίγονται; Είναι η δουλειά; Είναι η οικογένεια; Είναι η μαμά τους; Ποια είναι εκείνη η απόφαση που πρέπει να πάρουν ώστε αντί να πνιγούν, να καταφέρουν να ανθίσουν; Οι περιπέτειες δύο κοριτσιών που κάνουν… μπλουμ στα βαθιά νερά της ενήλικης ζωής.
Η ομάδα Cheek-Bones, μετά τις παραστάσεις Το Αγόρι που Κλώτσαγε, Ένας Κόμης στον Άδη, Οι Παίκτες και Πυρηνική Οικογένεια επιστρέφει, σε συνεργασία με το σκηνοθέτη των AbOvo Γιάννη Σαρακατσάνη, με μια devised παράσταση που εξερευνά με χιούμορ τον κακοτράχαλο δρόμο της γυναικείας ενηλικίωσης.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης
Παίζουν: Εύη Δόβελου, Αγγέλικα Σταυροπούλου

Exit
σκηνΚ.Φιλίππογλου, Σ. Πάσχου 
Δύο γυναίκες, μητέρες, σύζυγοι, δύο γυναικεία σώματα, εγκλωβισμένα σε ένα αδιέξοδο παρόν. Ακινητοποιημένες σαν να παγιδεύτηκαν στα ερείπια του χρόνου, σαν να έχουν πέσει σε κώμα, όπου τo σώμα αδρανεί, ενώ το μυαλό και το συναίσθημα δουλεύουν ακατάπαυστα. Βρίσκονται αναγκαστικά δίπλα δίπλα και μοιράζονται τις τραυματικές εμπειρίες τους, άλλοτε με συγκίνηση, άλλοτε με χιούμορ ή αυτοσαρκασμό. Ανίκανες να δουν το μέλλον τους, ανασυνθέτουν τις εικόνες του παρελθόντος, παιδική ηλικία, σεξουαλική ταυτότητα, δέσμευση με το άλλο φύλο, η γέννηση των παιδιών τους.  

Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου, Σοφία Πάσχου
Παίζουν: Μαρκέλλα Φανού, Ελένη Καψαμπέλη

Λογοχανείο, 
σκην. Ζ. Ξανθοπούλου  
Πώς συνδέονται ένα κορίτσι με μούσι, μία ασυνήθιστη επίσκεψη, το τελευταίο βαγόνι, η υιοθεσία μέσα σε ένα νεκροταφείο, ένα καναρίνι, μία φυλακή και το χασμουρητό; Δεν συνδέονται! Είναι ιστορίες που κάποιος είπε, κάποιος άκουσε, κάποιος αφηγήθηκε. Η μοναξιά οδηγεί τις σχέσεις σε ιδιορρυθμία, το παράλογο εμφανίζεται ως λογικό, η ανατροπή επιβάλλεται στην καθημερινότητα, κι εμείς, προσπαθώντας να βάλουμε μια τάξη, γινόμαστε... Λογοχανείο! Και πιστέψτε μας! Υπάρχει Λόγος για ένα ταξίδι στο Χάος.

Σκηνοθεσία: Ζωή Ξανθοπούλου
Παίζουν: Αποστόλης Ψαρρος, Νικήτας Χολόγκιτας

Τα 
Μάγια της ΠεταλούδαςΟμάδα Θεάτρου Δήλος 
Μιούζικαλ, βασισμένο στο πρώτο θεατρικό του F.G. Lorca, μια σκοτεινή κωμωδία με πρωταγωνιστές τα έντομα που κατοικούν σ' ένα λιβάδι όπου η ζωή κυλά ήρεμα. Η καθημερινότητα ανατρέπεται όταν εμφανίζεται μια πληγωμένη πεταλούδα. Ο Σκαθαράκος την ερωτεύεται και θέλει να την κρατήσει κοντά του. Όμως τελικά η πεταλούδα υπακούοντας στην ελεύθερη φύση της, πετά για τον δικό της κόσμο και ο Σκαθαράκος ανακαλύπτει τη δική του παράξενη φύση, αυτή του Ποιητή. Στην παράσταση, 17 νέοι ηθοποιοί μεταμορφώνονται στην πολύχρωμη κοινότητα των εντόμων του Lorca και μέσα από την πρωτότυπη μουσική του Χ.Θεοδώρου, το τραγούδι και τον χορό, στήνουν έναν καινούργιο τρόπο αφήγησης του κλασικού αριστουργήματος.

Μουσική: Χρίστος Θεοδώρου
Λιμπρέτο: Μιχάλης Γελασάκης
Σκηνοθεσία: Νικολέτα Ξεναρίου
Παίζουν: Χριστίνα Απαννά, Άννα-Μαρία Βέλλη, Βαγγέλης Γαβριήλ, Μαρτίνα Δημοπούλου, Ισμήνη Κακούρα Βαρακλή, Άρης Κανέλλος, Ανδρέας Κανελλόπουλος, Μαρία Καρύδη, Ζωή Κατσαμάνη, Οδυσσέας Ιωάννου Κωνσταντίνου,Χριστίνα Μαριάνου, Έμα Μαυρέλη, Παύλος Παυλίδης, Κατερίνα Πρωτονοταρίου, Μάριος Ράμμος, Άννα Χανιώτη
Μουσικοί: Χρίστος Θεοδώρου (πιάνο, μεταλλόφωνο), Θεοδόσης Άγγελος, Σμυρνιός (κρουστά), Παύλος Παυλίδης (ακορντεόν), Νίκος Κουρνιάτης (μελόντικα, αρμόνιο)

Μάρτυς μου ο ΘεόςGAFF  
Μέσα στο πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί στην Αθήνα του 2004, ο Χρυσοβαλάντης
-ένας τυπικός αντιήρωας της εποχής μας, άνθρωπος απλός αλλά οπλισμένος με
χιούμορ, φαντασία και ιδιαίτερη λεκτική ευφορία-, έχοντας βρεθεί στα πενήντα του άνεργος και με υγεία κλονισμένη, εξιστορεί τα πάθη που υφίσταται από παιδί στην αναμέτρησή του με την πραγματικότητα. Ένας χειμαρρώδης μονόλογος, το κείμενο του οποίου τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014.

Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη
Παίζει: Ιωσήφ Ιωσηφίδης

MetamMorfosis
SplishSplash
Οι Splish Splash, γνωστοί για τις διασκευές κλασικών κινηματογραφικών ταινιών και ηρώων, αντλούν έμπνευση από τον βωβό κινηματογράφο, μεταφέρουν επί σκηνής τη διασκευή του κλασικού αριστουργήματος του Φραντς Κάφκα Μεταμόρφωση και παρουσιάζουν την μαύρη κωμωδία metamMorfosis: ένα αναπάντεχο γεγονός ανατρέπει την καθημερινότητα της οικογένειας Μποργκ. Οι ισορροπίες διαταράσσονται, οι ρόλοι αλλάζουν μέσα στο ασφυκτικό οικογενειακό πλαίσιο και ο καθένας καλείται να διαμορφώσει μια νέα ταυτότητα. Ο Γκρέγκορ, ο γιος της οικογένειας και το κεντρικό πρόσωπο του έργου, βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση, όπως όλοι τους. Θα καταφέρει ν’ αντεπεξέλθει στον νέο του ρόλο;

Σκηνοθεσία: Johnny O
Παίζουν: Johnny O, Βίκυ Αδάμου, Γιώργος Νικολαΐδης, Χριστίνα Σαμπανίκου

Οδύσσεια, Patari Project
Πέντε ηθοποιοί στον περιορισμένο χώρο μίας πλατφόρμας 1x1,60, χωρίς σκηνικά και κοστούμια, μόνο με το σώμα και τη φωνή τους, διηγούνται την πιο πολυταξιδεμένη ιστορία: περιπλανώνται σε θάλασσες, παλεύουν με τέρατα, νοσταλγούν και ελπίζουν... Κι όλα αυτά 75cm από το έδαφος. Ένα θέατρο πηγαίο, παιχνιδιάρικο, που υπόσχεται μια διαφορετική εμπειρία.

Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου
Παίζουν: Γιάννης Γιαννούλης, Μιχάλης Κουμαριανός, Θεοδόσης Κώνστας, Σάντυ Σπυρίδη, Εριφύλη Στεφανίδου

Όλ
α τα Μανιτάρια τρώγονται [αν και ορισμένα μόνο μία φορά], 4Frontal
Στατιστικές αποδεικνύουν ότι η δεύτερη πιο συχνή ερώτηση που απευθύνουμε σε κάποιον είναι τι σκέφτεσαι; ενώ η πιο συνηθισμένη απάντηση είναι τίποτα.
Τι θα γινόταν αν απαντούσαμε στο τι σκέφτεσαι με αφοπλιστική ειλικρίνεια;
Τι σκέφτεσαι;
Σκέφτομαι πως το κεφαλαίο Q την έχει μικρή, ενώ το μικρό q μεγάλη.
Μια μοναδική παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο κείμενο του Ερβέ Λε Τελιέ.

Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης
Παίζουν: Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Ελένη Κουτσιούμπα, Νεφέλη Μαϊστράλη, Αριστέα Σταφυλαράκη

The Oh Fuck MomentσκηνΓ.Τριανταφύλλη 
Μια ιδιαίτερη περφόρμανς γύρω από ένα τραπέζι για 20 κάθε φορά θεατές αρκετά τολμηρούς να παραδεχτούν τα λάθη τους ή για κάποιους που απλώς θα γελάσουν με τα λάθη των άλλων. Μια παράσταση που αξίζει να δείτε αν κατά λάθος δώσατε σε κάποιον να πιει χλωρίνη, αν κλειδωθήκατε έξω από το σπίτι χωρίς ρούχα, αν στείλατε το mail σας στον πλέον ακατάλληλο παραλήπτη ή αν δεν έχετε κάνει τίποτα από αυτά τα πράγματα. Να είστε, όμως, σίγουροι ότι κάποιος τα έχει κάνει και μπορεί, μια μέρα, αυτός ο κάποιος να είστε εσείς.
Η περφόρμανς είναι μια σύλληψη των Chris Thorpe και Hannah Jane Walker και έχει κερδίσει το Fringe First στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου το 2011.

Σκηνοθεσία: Γαβριέλλα Τριανταφύλλη
Παίζουν: Χάρης Αττώνης, Γιούλα Μπούνταλη

Το Ρωμαϊκό Λουτρό, σκην. Κ.Παπακωνσταντίνου 
Ένας άνθρωπος φεύγει για διακοπές και αφήνει τα κλειδιά του σπιτιού του σε δύο εργάτες για να του επισκευάσουν το πάτωμα. Όταν επιστρέφει τον περιμένει μία τεράστια έκπληξη: ένα τέλεια διατηρημένο, αρχαίο Ρωμαϊκό Λουτρό έχει ανακαλυφθεί στο σαλόνι του. Πλέον, ο χώρος είναι σπίτι; Πεδίο ανασκαφής; Κολυμβητήριο; Όλα μαζί ή τίποτα από αυτά; Ο νόμος αναγνωρίζει στον ιδιοκτήτη το δικαίωμα να συνεχίσει να ζει στο σπίτι του, επιτρέπει σ’ έναν φιλόδοξο αρχαιολόγο την έναρξη ανασκαφών και επιβάλλει την παρουσία ενός ναυαγοσώστη καθώς πρόκειται για υδάτινη δεξαμενή. Η επιστήμη, η τέχνη, ο αθλητισμός, η ανθρωπότητα και ο μεμονωμένος άνθρωπος παλεύουν να υπάρξουν μέσα σε λίγα τετραγωνικά, στριμωγμένοι από μία εξουσία απούσα, απρόσωπη και επομένως απάνθρωπη. Μία κωμωδία του Στανισλάβ Στρατίεβ με θέμα τον άνθρωπο και τη θέση του στη σύγχρονη κοινωνία.

Σκηνοθεσία: Κώστας Παπακωνσταντίνου
Παίζουν: Δημήτρης Δημητρόπουλος, Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός, Νάντια Περιστεροπούλου, Σταύρος Σιούλης

Ρωμ
αίος και Ιουλιέτα για 2, ομάδα θεάτρου Ιδέα
Η παράσταση που κέρδισε κοινό και κριτικούς επιστρέφει στο Bob: δύο νέοι ηθοποιοί αναλαμβάνουν να αναμετρηθούν με το γνωστό κείμενο του Σαίξπηρ παίζοντας όλους τους ρόλους του έργου σε ένα τρελό παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων. Μια σπαζοκεφαλιά υποκριτικής, ένα θεατρικό παζλ από ποικίλα θεατρικά είδη και ύφη, ένας αγώνας να δοθεί στο ακέραιο η ουσία του έργου του Σαίξπηρ. Με όπλο την αθωότητα και την υψηλή σωματική τους ενέργεια, οι δυο νεαροί performers ρίχνονται στην αρένα της σκηνής για να ανακαλύψουν από την αρχή τον πιο βαθύ, τον πιο παράλογο, τον πιο ακραίο, τον πιο θνησιγενή, τον πιο ποιητικά γελοίο έρωτα όλων των εποχών. Και σε κρίσιμες στιγμές του έργου,παρεμβαίνει ο Κώστας Γάκης παίζοντας ζωντανά τη μουσική του έργου.

Σκηνοθεσία – διασκευή: Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής
Live Μουσική: Κώστας Γάκης
Παίζουν: Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής

Τζέλ
α, Λέλα, Κόρνας και ο ΚλεομένηςΣυντεχνία του Γέλιου 
Μετά τη συζήτηση πάνω στο θέμα της πολιτισμικής συμφιλίωσης και τις προκαταλήψεις που άνοιξε το Μια Γιορτή στου Νουριάν με τα παιδιά και την παιδεία, έρχεται να προστεθεί μέσω της κωμωδίας Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης του Volker Ludwig, η θεματική της αλληλοϋποστήριξης και αλληλεγγύης μεταξύ των παιδιών, της απελευθέρωσης της φαντασίας, το δικαίωμα στο παιχνίδι και την παρότρυνση στη συνδημιουργία.
Τέσσερα φιλαράκια μεταμορφώνουν το αφιλόξενο για το παιχνίδι τους αστικό τοπίο σε έναν απέραντο φανταστικό παιχνιδότοπο με οδηγό και καύσιμο τη φαντασία και τη φιλία τους. Εξάλλου… Ένας ίσον κανένας!

Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ, Βασίλης Κουκαλάνι
Παίζουν: Πολυξένη Ακλίδη, Βασίλης Κουκαλάνι (Χάρης Χαραλάμπους), Δημήτρης Μυλωνάς, Πέτρος Σπυρόπουλος, Νάνσυ Σιδέρη, Μιχάλης Τιτόπουλος

Friends Manifest, σκηνΖ.Ρούμπος 
Δύο κολλητοί, ο Μάρκος και ο Άγγελος, μας διηγούνται το χρονικό της φιλίας τους και μας ταξιδεύουν στις εμπειρίες που μοιράστηκαν από τη μέρα που πρωτογνωρίστηκαν σε έναν παιδότοπο. Οι ηθοποιοί, χωρίς τη βοήθεια σκηνικών, πλάθουν το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται και αφήνουν στον θεατή να συμπληρώσει τα οπτικά κενά με τη φαντασία του. Άλλοτε δραματικό, αλλά κυρίως κωμικό, το Friends Manifestαπευθύνεται σε όσους υπήρξαν φίλοι με κάποιον και απαντά στο αιώνιο ερώτημα: Τι Κάνεις Όταν Το Πάτωμα Είναι Λαβα;

Σκηνοθεσία: Ζήσης Ρούμπος
Παίζουν: Γιώργος Κρήτος, Ζήσης Ρούμπος

HoneymoonΡαΚούν 
Καλοκαίρι. Καθώς τα λεπτά κυλούν αντίστροφα ο Χρήστος προκειμένου να σώσει τη ζωή του παρασύρεται σε ένα θανάσιμο ερωτικό παιχνίδι. Τρεις γυναίκες και τα κόμπλεξ τού στέκονται εμπόδιο. Θα τα καταφέρει; Κωμωδία και τραγωδία, όνειρο και πραγματικότητα ,παντρεύονται παράλογα και πάνε μήνα του μέλιτος επί σκηνής. Τα ραΚούν αυτοσχεδιάζουν και διεκδικούν μία καβάντζα στην ελπίδα.
Λετ δε γκέιμ μπιγκίν.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κόκας
Παίζουν: Σελήνα Διαμαντοπούλου, Χρήστος Καρασαββίδης, Ιζαμπέλα Μπαλτσαβιά, Δώρα Παρδάλη 

Πρεμιέρες

Δύο 
μεγάλες Rock Punk ΜύτεςRepente
Κάποτε ζούσε ένα ζευγάρι, ευγενική η γυναίκα αλλά γκρινιάρης ο άντρας. Ένα ζευγάρι που ξεχώριζε, επειδή οι ερωτευμένοι είχαν πολύ μεγάλες μύτες. Μία τυχαία συνάντηση δύο ανθρώπων, μία γνωριμία, δύο μεγάλες μύτες και ένας καινούργιος κόσμος τεραστίων διαστάσεων δοσμένος με πολύ χιούμορ!

Κείμενο/ Σκηνοθεσία: Χάρης Χιώτης 
Παίζουν: Αγνή Χιώτη, Σταμάτης Μπάκνης, Μαρλού Νικολαΐδη, Χάρης Χιώτης

Μι
α Μέρα όταν ήμασταν ΝέοισκηνΜ.Μεττής 
Η ιστορία ενός ζευγαριού, του Λέοναρντ και της Βάιολετ, από το 1942 -όταν ξεσπά ο Παγκόσμιος Πόλεμος και βίαια διακόπτει την πρώτη τους νύχτα- μέχρι το 2002. Μέσα σε διάστημα έξι δεκαετιών, παρακολουθούμε πώς εξελίσσεται και πώς μεταλλάσσεται η αγάπη του ενός για τον άλλο.

Σκηνοθεσία: Μάριος Μεττής
Παίζουν: Νιόβη Χαραλάμπους, Μάριος Μεττής, Ειρήνη Ανδρονίκου

Work in Progress
Ρα
Κούν in progress”ΡαΚούν
O Χρήστος για να ξεπεράσει τον φόβο του για τα αεροπλάνα μπαίνει σε ένα. Για κακή του τύχη, τόσο οι συνεπιβάτες όσο και οι καιρικές συνθήκες του κάνουν, κυριολεκτικά, τον βίο αβίωτο. Τα Ρακούν διερευνούν τις πιθανότητες συντριβής λεπτό προς λεπτό σε μία θανάσιμη πτήση, τα όρια της μαύρης κωμωδίας και κάνουν μια ειλικρινή προσπάθεια να ξορκίσουν τηv πετοφοβία, το φόβο να πετάς.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κόκας
Παίζουν: Ιζαμπέλα Μπαλτσαβιά, Σελήνα Διαμαντοπούλου, Δώρα Παρδάλη, Χρήστος Καρασσαβίδης

Σερβίς
Δ.ΕπιθυμιάδηΚ.Μαυρογιώργη
Μας ρώτησαν κάποτε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε. Κάποιοι απάντησαν γιατροί. Άλλοι τραγουδιστές. Άλλοι αστροναύτες. Κάποιοι παράξενοι είπαν θέλουμε να γίνουμε γεωπόνοι. Και κάποιοι -ελάχιστοι- είπαν ψαράδες. Υπάρχουν και αυτοί που επιθυμούν να ασχοληθούν με σοβαρά πράγματα, όπως το ράλι και η πυγμαχία.

Και άλλοι που ζηλεύουν την περιπλανώμενη ζωή του τσίρκου. Η Γ. και η Σ. έδωσαν την ίδια απάντηση: Εμείς θέλουμε να ακούμε κασέτες με τα αγαπημένα μας τραγούδια. Για πάντα. Κι έτσι κι έγινε. Η Γ. άκουγε κασέτες και μετά cd και μετά τραγούδια σε mp3s σερβίροντας παγωμένες μπίρες και μπρουσκέτες σολομού ενώ η Σ., απόφοιτη του aviation academy, ταξίδευε σε όλες τις γωνιές της γης επιλέγοντας τις μουσικές του αεροσκάφους. Και οι δύο αγαπούσαν την περιπέτεια και δράση, τόσο διαφορετικές κι όμως τόσο ίδιες. Αυτά τα κορίτσια, με πάθος για τις βραδιές του Ιούνη στα θερινά σινεμά με νάτσος και μπίρα, συναντήθηκαν τυχαία και αποφάσισαν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Να φτιάξουν μουσική.

Ηθοποιοί - Σκηνοθεσία - Μουσική: Κατερίνα Μαυρογεώργη & Δανάη Επιθυμιάδη
Εξωτερική συνεργάτις: Μαρία Φιλίνη

ΣτροφορμήSoMMA 
Ένα σώμα που εκτελεί περιστροφή στον άξονά του θα συνεχίσει να περιστρέφεται στον άξονά του με σταθερή ταχύτητα και καθορισμένη φορά, εφόσον δεν ασκηθεί σε αυτό κάποια εξωτερική ροπή. Μία παράσταση που βασίστηκε στα έργα Requiem και Βέρθερος του Φερνάντο Ρενχίφο και στο Βέρθερος του Γκαίτε.

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Μακρή – Εύη Φώτου
Παίζουν: Ελένη Βλαχοπούλου, Βασίλης Λιάκος

Έκπληξη
Vote for Andy/ Δεν έχει τίποτα ιδιαίτερο να πει
Δεν βλέπω τι κακό υπάρχει στο να είναι κανείς μόνος. Εγώ το θεωρώ καταπληκτικό. Οι άνθρωποι έχουν κάνει τον έρωτα μεγάλο θέμα. Δεν χρειάζεται να γίνει τόσο μεγάλο θέμα. Το ίδιο ισχύει και για τη ζωή - ο κόσμος την έχει κάνει κι αυτή μεγάλο θέμα.
Έρωτας, ομορφιά, χρήμα, χρόνος, θάνατος, πολιτική, σεξ. Ο Andy Warhol δεν έχει τίποτα ιδιαίτερο να πει για όλα αυτά. Η παράσταση επίσης. (Ένα υπαρξιακό παραλήρημα για όσα φοβόμαστε να πούμε ανοιχτά. Ποιος δεν θα ήθελε άλλωστε να γίνει Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών;)
Η Ειρήνη Μαργαρίτη (σκηνοθεσία), ο Απόστολος Φράγκος, η Αθηνά Αλεξοπούλου και ο Δημήτρης Κερεστετζής φτιάχνουν μια παράσταση για όλα και τίποτα βασισμένη στο βιβλίο: Η φιλοσοφία του Andy Warhol / Από το Α στο Β και πάλι από την αρχή.
Εσείς μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μικρό preview στο Βοb Festival. Κάποια μέρα, λίγο αργά ή όποτε βασικά τα καταφέρουμε. Εσείς please ας είστε εκεί. Έχει κι άλλες ωραίες παραστάσεις να δείτε.

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Μαργαρίτη
Ενδυματολόγος, σκηνογραφική επιμέλεια: Κατερίνα Καλφόγλου
Παίζουν: Αθηνά Αλεξοπούλου, Απόστολος Φράγκος, Δημήτρης Κερεστετζής.

Celebrity  Stand-up comedy Night
παρουσίαση: 
Λ.Φισφής
Μπορείς να μετατρέψεις καταξιωμένους ηθοποιούς σε stand-up comedians; Εννοείται! Σε 10 ώρες; Χμμμ... Στο πλαίσιο του Bob Theatre Festival, ο Λάμπρος Φισφής θα παραδώσει ένα σεμινάριο stand-up comedy σε γνωστούς ηθοποιούς που όμως δεν έχουν καμία σχετική πείρα. Το σεμινάριο αυτό έχει πραγματοποιηθεί με επιτυχία πάνω από 10 φορές σε 3 χώρες και έχει δώσει το ξεκίνημα σε περισσότερους από 120 ερασιτέχνες κωμικούς. Οι ηθοποιοί μας όμως θα τα καταφέρουν; Θα κάνουν το μεγάλο άλμα από κωμικοί ηθοποιοί σε κωμικοί σκέτο; Ελάτε να το ανακαλύψουμε παρέα στην πρώτη Celebrity Stand-up Comedy βραδιά στο Bob Theatre Festival!

Διαγωνισμός νέων ομάδων Scratch Night
Ο διαγωνισμός που έχει γίνει θεσμός υποδέχεται και φέτος 15 νέες ομάδες, οι οποίες θα διαγωνιστούν σε 3 γύρους: προκριματικό, ημιτελικό και τελικό! Η κάθε ομάδα θα παρουσιάσει 15 λεπτά από την υπό διαμόρφωση παράστασή της! Στον ρόλο της κριτικής επιτροπής: το ίδιο το κοινό του Φεστιβάλ! Η ομάδα που θα διακριθεί θα κερδίσει 500€ για έξοδα παραγωγής, σεμινάριο με τους AbOvo σε θέματα δραματουργίας και διεύθυνσης παραγωγής και θα ανεβάσει το ολοκληρωμένο της πλέον έργο στο BIOS την ερχόμενη σεζόν.

Πάρτι Λήξης
Την Κυριακή, μετά το τέλος των παραστάσεων, θα γίνει στο BIOS ένα μεγάλο πάρτι, κατά τη διάρκεια του οποίου θα ανακοινωθεί η νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού Scratch Night. Αλλά και μία έκπληξη περιμένει τους πιστούς φίλους του Φεστιβάλ!

Πληροφορίες Φεστιβάλ
Διάρκεια: Δευτέρα 4 Μαΐου – Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Γενική είσοδος: 9 ευρώ 
*Work in progress παραστάσεις: 5 ευρώ.
**Ελεύθερη είσοδος για τις εκδηλώσεις Σέρβις, Vote For Andy και Πάρτι Λήξης.
***Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κρατήσεις στο ταμείο του Bios

Προπώληση Εισιτηρίων: www.viva.gr

Περισσότερες Πληροφορίες:
www.bobfestival.gr
www.facebook.com/BobTheatreFestival

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.