fbpx

«Ηρακλής – Η αληθινή ιστορία» της Ράνιας Μπουμπουρή

ΗΡΑΚΛΗΣ – Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ της Ράνιας Μπουμπουρή
Σε μια πρωτότυπη παράσταση δοσμένη με πολλή φαντασία, είδαμε τον πασίγνωστο ημίθεο ήρωα να πατά με το ένα πόδι στην αρχαιότητα και με το άλλο στη σημερινή εποχή. Είδαμε τη μητέρα του, Αλκμήνη, να μιλά στο κινητό της και να τραβά σέλφι φωτογραφίες με τα αγάλματα στο μουσείο, όπου κεραυνοβολήθηκε μαζί της ο Δίας. Είδαμε τον Ηρακλή να μεγαλώνει προκαλώντας χαλασμό σε κάθε του βήμα: τερματίζει για πλάκα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα όργανα στο γυμναστήριο παραδίδονται αμαχητί στη δύναμη και στην ταχύτητά του, το προφίλ του στο facebook δέχεται μεμιάς τόσα like, ώστε γίνεται το μεγάλο μπαμ. Κι όλα αυτά τα αντικείμενα –αγάλματα, όργανα γυμναστικής, μουσικά όργανα, παιχνίδια– ζωντανεύουν επί σκηνής με τα σώματα των δεκατεσσάρων ηθοποιών της παράστασης.

Όταν όμως έρχεται η ώρα για τους δώδεκα άθλους του Ηρακλή, τότε αρχίζει το μεγάλο πανηγύρι. Το λιοντάρι της Νεμέας, ο Λέων, ακούει τον υπηρέτη του να του διαβάζει το ωροσκόπιο του Λέοντα: κακό μαντάτο θα λάβεις, ένα Η θα βρεθεί στον δρόμο σου και φρόντισε να μην μπλεχτείς σε καβγά μαζί του. Ο Λέων όμως δεν δίνει σημασία και βρίσκεται στο ρινγκ με τον Ηρακλή, ενώ οι θεατές της πάλης είναι χωρισμένοι στα δύο – οι μισοί με κασκόλ και συνθήματα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Κι έτσι, απρόσμενα, αστεία κι εντελώς ανατρεπτικά, παρουσιάζονται και οι δώδεκα άθλοι. Τόσο το ξετύλιγμα του μύθου όσο και το πάντρεμά του με τη σημερινή εποχή γίνονται απολύτως επιτυχημένα, χωρίς το αστείο του εγχειρήματος να διολισθήσει ούτε μια στιγμή στο σαχλό.

Hercules 6

Εμπνευσμένη η σκηνοθεσία του Δημήτρη Δεγαΐτη και κεφάτες οι ερμηνείες από τους ηθοποιούς –αποφοίτους της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν–, που βασίστηκαν στο καλοδουλεμένο κείμενο της Άνδρης Θεοδότου. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στη μουσική επένδυση της παράστασης, όπου ακούγονται θέματα από ταινίες του Τζέιμς Μποντ μέχρι τον Ροζ Πάνθηρα και από το Pulp Fiction μέχρι δημοτικά πολυφωνικά τραγούδια.

Μια παράσταση από την εταιρεία θεάτρου «Πεδίο Τέχνης» για παιδιά από 6 ετών, η οποία αποτελεί εξαιρετική πρόταση για μικρούς και μεγάλους.

Σημείωση: Η παράσταση ανέβηκε πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία από την Ομάδα «Πετάει» το 2001 στο Ανοιχτό Θέατρο του Γιώργου Μιχαηλίδη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Άνδρη Θεοδότου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Σκαβάρας
Μουσική: Νίκος Τσέκος
Επιμέλεια κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα, Αυγουστίνος Κούμουλος

Ηθοποιοί: Κωστάκης Ανδρικόπουλος, Γιάννης Ασκάρογλου, Ιουλία Γεωργίου, Βερόνικα Δαβάκη, Γιάννης Δαμάλας, Χριστιάννα Δρόσου, Καίτη Ιωαννίδου, Γιάννης Κόκκας, Αυγουστίνος Κούμουλος, Δήμητρα Κωνσταντινοπούλου, Ισαβέλλα Μπαλτσαβιά, Δώρα Παρδάλη, Θανάσης Πατριαρχέας, Ειρήνη Τσιριγώτη.

ΗΡΑΚΛΗΣ – Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ της Ράνιας Μπουμπουρή

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 5μμ.
Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία (πληροφορίες-κρατήσεις: Ευτυχία Πανουτσοπούλου, τηλ.: 6947.025226)
Τιμή εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 ευρώ, Σχολεία 6 ευρώ
Θέατρο OLVIO: Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός, τηλ. 210.3414118
www.olviotheater.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΘΕΑΤΡΟ
«Anna & Margot» της Κωνσταντίνας Ράικου σε σκηνοθεσία Γιώργου Δρίβα στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής

Άννα και Μάργκοτ Φρανκ: Δύο αδελφές που πέθαναν μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί λίγο πριν από την απελευθέρωση. Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο ξεκινάει το νέο θεατρικό έργο της Κωνσταντίνας...

ΘΕΑΤΡΟ
«Το Φαγητό» της Μαρίας Λαϊνά σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιόλιου στο θέατρο ΠΛΥΦΑ

Το φαγητό στο θέατρο συνήθως δεν επιτρέπεται. Πέρα από την καθαρά βιολογική, η ανθρώπινη ανάγκη για τροφή αποκαλύπτει και παραπέμπει σε περισσότερες από μία μορφές πείνας. Ένα δυνατό και ιδιότυπο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.