fbpx

Παιδική παράσταση «Μία αρχή… χωρίς αρχή»

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΜΙΑ ΑΡΧΗ… ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΗ»

Η θεατρική ομάδα ΆΝΑΣΣΑ παρουσιάζει την παιδική θεατρική παράσταση Μια αρχή... χωρίς αρχή υπό την αιγίδα του Μουσείου Νεώτερης Κεραμικής.

«Η φωνή της σιωπής ξετυλίγει σαν κλωστή από κουβάρι την ιστορία της γέννησης του κόσμου! Που γεννήθηκε... μέσα σ' ένα όνειρο! Ένα όμορφο χρωματιστό όνειρο».

Η εσωτερική αυλή του μουσείου θα μετατραπεί σε ένα μαγευτικό σκηνικό, το οποίο θα φιλοξενήσει τη φανταστική περιπλάνηση ενός κοριτσιού και του παράξενου φίλου της στις σύγχρονες θεωρίες των φυσικών επιστημών. Η μικρή ηρωίδα της ιστορίας μας ξυπνά μέσα σε μια γεμάτη θαύματα αυλή, έχοντας αποχτήσει κατά τη μετάβασή της από την πραγματικότητα σε αυτό τον φανταστικό κόσμο, δυο πήλινα πόδια. Ένα παράξενο πλάσμα, που θα συναντήσει εκεί, θα τη βοηθήσει να ξαναβρεί τα ανθρώπινα πόδια της, μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι στα μυστικά της γέννησης και της εξέλιξης του σύμπαντος.

Στην προσπάθειά του να ανακαλύψει την αρχή του κόσμου, το κορίτσι θα ακολουθήσει το φως σε μια ανάστροφη πορεία. Αφού μάθει να αναγνωρίζει τα αντίθετα σχήματα, η ηρωίδα μας θα δει το φως να δημιουργεί τον χώρο και τον χρόνο ως μια ενιαία συνέχεια, που αντανακλά σαν καθρέφτης μέσα στο σύμπαν μας έναν κόσμο πολύ διαφορετικό απ' ό,τι γνωρίζουμε.

Μετά την ολοκλήρωση της παράστασης, θα δοθεί στους μικρούς θεατές εκπαιδευτικό υλικό, ενώ μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν δωρεάν ροφήματα και μικρά εδέσματα στον δροσερό κήπο του μουσείου.

Κατά τη διάρκεια της συνοδευτικής δραστηριότητας στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, ο αρχαιολόγος-κεραμίστας Νίκος Λιαρός θα ξεναγήσει τους συνοδούς των παιδιών στον χώρο του μουσείου.

mia-arxi1

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφή: Μαρία Πάνου
Σκηνοθεσία: Ντόρα Ζαχαροπούλου
Σκηνικά: Φίλιππος Βασιλείου
Κοστούμια: Ευangelia
Μουσική: Γιώργος Στογιώργης
Χορογραφίες: Αμαλία Κοσμά
Ηθοποιοί: Δήμος Αμπράζης, Αλεξάνδρα Σαρρηγεωργίου
Εικονογράφηση: Tonga Schneider
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Κατερίνα Χαρμάνη
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Με την καθοδήγηση των μελών της ομάδας, τα παιδιά καλούνται να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους για να αποτυπώσουν ελεύθερα τις σκέψεις και τις εντυπώσεις τους από την παράσταση. Μέσα από την ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους, οι μικροί θεατές θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να εμπλουτίσουν παράλληλα τις γνώσεις τους σχετικά με τα ζητήματα που πραγματεύεται το έργο.

mia-arxi2

Τόπος: Μουσείο Νεώτερης Κεραμικής, οδός Μελιδώνη 4-6, Κεραμεικός
Ημερομηνίες: 31 Μαΐου (δωρεάν είσοδος) & 1, 8, 15, 21, 29 Ιουνίου
Ώρα: 11:30
Τιμή εισιτηρίων: 8 ευρώ (για ομάδες άνω των 8 παιδιών επικοινωνήστε με τον αριθμό κρατήσεων)
Κρατήσεις: 6974362598

Παραγωγή: Θεατρική ομάδα ΆΝΑΣΣΑ, http://anassaart.wix.com/site
Facebook: https://www.facebook.com/pages/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B1-Anassa/119123511509987?fref=ts
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Χορηγός επικοινωνίας: diastixo.gr

mia-arxi3

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΘΕΑΤΡΟ
«Κουαρτέτο» του Χάινερ Μίλερ σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου στο θέατρο Από Μηχανής

«Κάθε λέξη ανοίγει μια πληγή, κάθε χαμόγελο αποκαλύπτει κι έναν κυνόδοντα». Ο Θανάσης Σαράντος βουτά στον σαγηνευτικό κόσμο του Χάινερ Μίλερ (Heiner Muller), σκηνοθετώντας το πιο εμβληματικό έργο του, το...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.