A+ A A-

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣΤο 2014 συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από το ξεκίνημα του Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ (1994), που παρέχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση στη συγκεκριμένη μέθοδο, έρευνα και θεραπεία, και τριάντα χρόνια από την έλευση της Δραματοθεραπείας στην Ελλάδα (1984). Με αυτή την αφορμή και σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ διοργανώνει ένα Συμπόσιο Δραματοθεραπείας στην Αθήνα, στις 10 και 11 Μαΐου, στους χώρους του Πανεπιστημίου (Ελευθερίου Βενιζέλου 70, Καλλιθέα), με θέμα: «Το τρίγωνο της συνάντησης: Εκπαίδευση, Τέχνη, Θεραπεία».

Ακολουθεί το κείμενο της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής του Συμποσίου:

«Γνωρίζουμε ότι η Δραματοθεραπεία σε ολόκληρη την Ελλάδα έχει μια θεαματική εξάπλωση στα πεδία της εκπαίδευσης και της θεραπείας, αλλά και αναγνώριση, τόσο στον επιστημονικό όσο και στον καλλιτεχνικό χώρο. Ως εκ τούτου όλο και περισσότερα άτομα αναζητούν την επίλυση των προβλημάτων τους μέσω της Δραματοθεραπείας, αλλά και την εκπαίδευση στη συγκεκριμένη μέθοδο. Συμμετέχοντας στα σημαντικά συνέδρια που έχουν ήδη διοργανωθεί στη χώρα μας, έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει ένα πλούσιο υλικό, εκπαιδευτικό, ερευνητικό και θεραπευτικό που ζητά να εκφραστεί και να δημοσιοποιηθεί, ενώ πολλοί σπουδαστές ή απόφοιτοι των ανθρωπιστικών σπουδών έχουν αιτήματα σχετικά με τη Δραματοθεραπεία. Είναι καιρός να συνευρεθούμε όλοι μαζί και να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με τις μεθόδους εργασίας μας, τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αλλά και τις εκλεκτικές συγγένειες της Δραματοθεραπείας με άλλα γνωστικά πεδία, εφόσον θα συμμετέχουν πολλοί εισηγητές από συναφείς επιστημονικούς χώρους μαζί με καταξιωμένους δραματοθεραπευτές. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί. Το διήμερο Συμπόσιο θα περιλαμβάνει ελεύθερες ανακοινώσεις, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, master classes, performances, posters, βιωματικά εργαστήρια και θεατρικές παραστάσεις, από 80 και πλέον διακεκριμένους επιστήμονες και καλλιτέχνες, που δραστηριοποιούνται στον χώρο των εικαστικών, της μουσικής, του χορού και φυσικά του Δράματος. Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου θα ανακοινωθούν και τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ στον χώρο της Παιγνιοθεραπείας με σύμβουλο την Brenda Meldrum και της Εκφραστικής Θεραπείας με υπεύθυνο τον Dr Avi Goren-Bar, οι οποίοι θα συμμετέχουν με master classes. Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή. Κόστος έγκαιρης εγγραφής έως 30 Απριλίου (παράταση): 30 ευρώ. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Καλή αντάμωση! Για την Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή του Συμποσίου: Στέλιος Κρασανάκης, Δώρα Δεδέσκη, Λάμπρος Γιώτης».

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ, Πρατίνου 72, 11634 Αθήνα, τηλ.: 210.7258741, φαξ: 210.7258766, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.aeon-dramatherapy.gr

Το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ δημιουργήθηκε ως ένα πεδίο σύμπραξης και συνεργασίας ανθρώπων από τον χώρο της ψυχοθεραπείας, της εκπαίδευσης και της τέχνης. Όλα αυτά τα χρόνια έχει εκπαιδεύσει δεκάδες σπουδαστών, ανανεώνοντας συνεχώς το πρόγραμμά του με σημαντικούς συνεργάτες από όλο τον κόσμο. Έχει αναπτύξει πλούσιο θεραπευτικό και ερευνητικό έργο. Έχει συμμετάσχει σε 64 Συνέδρια Ψυχοθεραπείας και Θεραπειών μέσω τέχνης. Έχει συνεργαστεί με Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα και Οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει συμπράξει στην έκδοση βιβλίων Δραματοθεραπείας στη χώρα μας, αλλά και στην έκδοση άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά. Δραστηριοποιείται στον χώρο της τέχνης με φεστιβάλ, παραστάσεις και εικαστικές εκθέσεις.

 

ΦΙΛΙΚΑ SITE

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

ΠΤΟΛΕΜΑΙΩΝ 4 (ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ)
11635 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.-FAX: 210-7212307
info@diastixo.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

*  Το email σας:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest iconyoutube iconrss icon

Με την υποστήριξη του diastixo.gr - Designed by: artspr