fbpx

«Μήδειας πατούσες»

ΜΗΔΕΙΑΣ ΠΑΤΟΥΣΕΣ

Από τη θεατρική ομάδα Lift inc και επιλεγμένους νέους συνεργάτες

Πριν από τον γάμο και τα δύο τους παιδιά, πριν σπείρουν καταστροφές και θάνατο, ο Ιάσονας και η Μήδεια ήταν ένας άντρας και μια γυναίκα. Σε αυτό το «πριν», τη στιγμή όπου μια έφηβη Μήδεια γνωρίζει έναν Αργοναύτη και δένει μαζί του τη μοίρα της, μας μεταφέρει μέσα από το μεταμοντέρνο θεατρικό του κείμενο, με τίτλο Μήδειας πατούσες, ο Ανδρέας Φλουράκης.

Ο γνωστός συγγραφέας και ποιητής, έχοντας βαθιά γνώση του τραγικού ευριπίδειου μύθου, γράφει με ευαισθησία, χιούμορ και μπόλικο θάρρος ένα έργο αφιερωμένο στον έρωτα: τον έρωτα ενός άντρα και μιας γυναίκας, μιας υπηρέτριας με την αφέντρα της, ενός αγοριού με έναν δράκο. Αλλά κυρίως τον «έναν» έρωτα, εκείνον που σε αλλάζει, σε ενηλικιώνει, σε γνωρίζει με τον Άλλο και τον άλλο σου εαυτό.

Η Μήδεια γνωρίζει τον καιροσκόπο Ιάσονα, έναν ξένο που ήρθε στη χώρα της να κλέψει τον πιο πολύτιμο θησαυρό. Η γνωριμία τους θα εξελιχθεί σε ένα παιχνίδι εξουσίας όπου οι δύο, μαζί με τους υπόλοιπους ήρωες του έργου, ένα μέντιουμ, τη δούλα του παλατιού και τον αδελφό της Μήδειας, διεκδικούν τόσο τον έρωτα όσο και το να έχουν το πάνω «πόδι» σε αυτόν. Όλοι έχουν τις αδυναμίες τους, τα φετίχ και τα έντονα πάθη τους.

ΜΗΔΕΙΑΣ ΠΑΤΟΥΣΕΣΣκηνοθεσία: Βαρβάρα Νταλιάνη
Σκηνικά-κουστούμια: Άρτεμις Σιέρρα
Κινησιολογία: Κέλλυ Καρμοίρη
Ερμηνεύουν: Κύνθια Βουκουβαλίδου, Μαρία Θρασυβουλίδου, Χρήστος Καράμπελας, Μαίρη Λογοθέτη και Δημήτρης Μαζιώτης.

Θέατρο «Βαφείο» – Λάκης Καραλής (Αγ. Όρους 16 & Κων/πόλεως 115, Βοτανικός – στάση μετρό Κεραμεικός), τηλ.: 210 3425637.
Τετάρτη 21.15 & Πέμπτη 19.00 / είσοδος: 12 € & 8 € μειωμένο / διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΘΕΑΤΡΟ
«Κουαρτέτο» του Χάινερ Μίλερ σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου στο θέατρο Από Μηχανής

«Κάθε λέξη ανοίγει μια πληγή, κάθε χαμόγελο αποκαλύπτει κι έναν κυνόδοντα». Ο Θανάσης Σαράντος βουτά στον σαγηνευτικό κόσμο του Χάινερ Μίλερ (Heiner Muller), σκηνοθετώντας το πιο εμβληματικό έργο του, το...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.