fbpx

«P.I.G.S. / Σωτηρία»

P.I.G.S. / ΣΩΤΗΡΙΑ

Το Θέατρο ΕΝΤΡΟΠΙΑ παρουσιάζει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων τη διεθνή παραγωγή «P.I.G.S. / Σωτηρία» μετά τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων τον Οκτώβριο 2013 στην Αθήνα.

Το ακρωνύμιο «Ρ.Ι.G.S. (ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ)» (Portugal – Ireland – Greece – Spain), που χρησιμοποιείται στις μέρες μας από κύκλους Δυτικών αναλυτών, επενδυτών και σχολιαστών, ως συνοπτικός τρόπος αναφοράς στις οικονομικά προβληματικές χώρες της Ευρωζώνης, συνιστά μια σύγχρονη εκδοχή του ιστορικού-κοινωνιολογικού φαινομένου της επίκλησης αρνητικών εθνικών στερεοτύπων σε κρίσιμες περιόδους, και μάλιστα της πιο επικίνδυνης μορφής του: της αμφισβήτησης της ανθρώπινης φύσης συνανθρώπων μας μέσα από τη λεκτική βία της «απο-ανθρωποποίησης».

P.I.G.S. / ΣΩΤΗΡΙΑΜε πρόσχημα τον όρο, θα επιχειρήσουμε να διατυπώσουμε με χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση εύλογα ερωτήματα σχετικά με την ωριμότητα του πολιτικού μας πολιτισμού, να διερευνήσουμε την τρέχουσα οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση, να αμφισβητήσουμε στερεότυπα του παρελθόντος και να αναρωτηθούμε σχετικά με το μελλοντικό όραμα της Ευρώπης.

Το Project αναπτύχθηκε μέσα από έρευνα και διαμονή (residency) σε Δανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία, Βέλγιο και Ελλάδα, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και καλλιτέχνες.

Η παράσταση θα είναι αυτή τη φορά στα ελληνικά, ξαναδουλεμένη και προσαρμοσμένη στον ιδιαίτερο βιομηχανικό χώρο του ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟΥ (Ορφέως 174, Βοτανικός, τηλ.: 2103453203).

P.I.G.S. / ΣΩΤΗΡΙΑΠαραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 9.30 μ.μ. & Κυριακή στις 7 μ.μ. από 1-23 Φεβρουαρίου & 8-16 Μαρτίου.

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ. θα γίνει ειδικά μια επιπλέον παράσταση, μετά την οποία θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ, 6 ευρώ (μειωμένο, φοιτητικό, ατέλειες)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΘΕΑΤΡΟ
«Anna & Margot» της Κωνσταντίνας Ράικου σε σκηνοθεσία Γιώργου Δρίβα στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής

Άννα και Μάργκοτ Φρανκ: Δύο αδελφές που πέθαναν μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί λίγο πριν από την απελευθέρωση. Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο ξεκινάει το νέο θεατρικό έργο της Κωνσταντίνας...

ΘΕΑΤΡΟ
«Το Φαγητό» της Μαρίας Λαϊνά σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιόλιου στο θέατρο ΠΛΥΦΑ

Το φαγητό στο θέατρο συνήθως δεν επιτρέπεται. Πέρα από την καθαρά βιολογική, η ανθρώπινη ανάγκη για τροφή αποκαλύπτει και παραπέμπει σε περισσότερες από μία μορφές πείνας. Ένα δυνατό και ιδιότυπο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.