THE BAND FESTIVAL 2013

THE BAND FESTIVAL 2013

THE BAND FESTIVAL 2013της Πέρσας Σούκα

«Μπορείς να παίξεις μουσική και μ’ ένα κορδόνι αν είσαι αληθινός», είπε κάποτε σε μια συνέντευξή του ο θρυλικός Αμερικανός σαξοφωνίστας της τζαζ John Coltrane. Tη δική τους αλήθεια, το δικό τους στίγμα καλούνται να δώσουν νέα συγκροτήματα μέσα από τη δέκατη κατά σειρά διοργάνωση που διεξάγει ένα από τα μεγαλύτερα ωδεία της χώρας μας, το ωδείο «Φίλιππος Νάκας».

Τo Band Festival δίνει τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να παρουσιάσουν τα τραγούδια τους και να προωθήσουν τη δουλειά τους μέσα από έναν έγκυρο διαγωνισμό, εφόσον δεν έχουν άλλον τρόπο να ακουστούν. Η ευκαιρία εξάλλου της προβολής (εκτός των βραβείων που προσφέρει ο ομώνυμος μουσικός οίκος τα οποία είναι υποτροφίες, μουσικά όργανα και επαγγελματικές ηχογραφήσεις) είναι ένα πολύ δυνατό χαρτί για την περαιτέρω εξέλιξη των συγκροτημάτων.

Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι τo Band Festival βασίζεται μόνο στη σύνθεση, μουσική-στίχο-φωνή. Προορισμός του είναι να βοηθήσει τα νέα παιδιά και να λειτουργήσει ως κοινωνός προς το ευρύ κοινό και όχι να πλασάρει όμορφα πρόσωπα με κατευθυνόμενη συμπεριφορά και ψυχές προς πώληση στο βωμό της δόξας. Προσφέρει απλώς ένα βήμα για να μιλήσουν οι μελωδίες των νέων, οι οποίοι σφύζουν από όνειρα κι ελπίδες. Δεν χαρίζει ούτε την εκτυφλωτική λάμψη του εφήμερου ινδάλματος, ούτε υπόσχεται παχυλές αμοιβές και συνεργασίες με υπέρλαμπρα αστέρια των τρίμηνων –το πολύ– επιτυχιών.

Φέτος, τα συγκροτήματα που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι 65 έως σήμερα και ο αριθμός είναι πράγματι εντυπωσιακός. Τα τραγούδια τους μπορούμε να τα ακούσουμε μέσα από τον ιστότοπο του Ωδείου, καθώς και να ψηφίσουμε το τραγούδι που μας αρέσει περισσότερο. Η ψηφοφορία έχει ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 5 Απριλίου.

Μέσα από τον συγκεκριμένο διαγωνισμό έχουν περάσει 220 συγκροτήματα και έχουν αναδειχτεί αρκετά από αυτά βρίσκοντας το δρόμο τους και τη θέση τους στην ελληνική μουσική σκηνή (Rosebleed, No Profile, Trap, Biotech).

Ο διαγωνισμός θα κρατήσει από τις 17 έως τις 20 Απριλίου (είσοδος ελεύθερη), οπότε θα διεξαχθεί και ο τελικός με επίσημο καλεσμένο τον καταξιωμένο κιθαρίστα του fusion Michael Sagmeister. Στο Band Festival το ζητούμενο είναι ένα: ο ενθουσιασμός της νεότητας, που έχει δικαιωματικά το όραμα ότι θα κατακτήσει τον κόσμο… με μοναδικό της όπλο την αγάπη για τη μουσική.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: