ΡΟΛΙΝΓΚ ΣΤΟΟΥΝΣ: GRRR

ΡΟΛΙΝΓΚ ΣΤΟΟΥΝΣ: GRRR

Το πρώτο cd περιλαμβάνει επιτυχίες από την περίοδο 1963-’67 – «Come on», «(I can’t get no)Satisfaction», «Ruby Tuesday», «We love you». Tο δεύτερο καλύπτει την περίοδο 1968-76 – «Sympathy for the devil», «Doo doo doo», «Angie», «Brown sugar», και το τρίτο περιέχει τραγούδια που γράφτηκαν από το 1978 μέχρι σήμερα – «Miss you», «Start me up», «The Harlem shuffle».

Πιάνοντας στα χέρια του το άλμπουμ, δεν μπορεί να μη σκεφτεί κανείς: Έχουν αντέξει τόσα χρόνια! Κι αυτό είναι κάτι που δεν κατάφεραν ισάξιας φήμης γκρουπ, ίσως και ανώτερα. (O ίδιος ο Τζάγκερ, άλλωστε, υποκλίνεται στους Μπιτλς και αναφέρεται σ’ αυτούς ως το νούμερο ένα συγκρότημα.) Έτσι, λοιπόν, δεν γίνεται να μην αναγνωρίσει κανείς το μακροβιότερο γκρουπ της ροκ σκηνής, άσχετα αν συμφωνεί με τη μουσική τους έκφραση ή όχι.

(Ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον Τζάγκερ πριν από λίγο καιρό γιατί η συνεργασία του με τον Κιθ Ρίτσαρντς, τον κιθαρίστα των Στόουνς, άντεξε στο χρόνο ενώ του ΜακΚάρτνεϊ και του Λένον όχι, κι εκείνος απάντησε: «Δύο τόσο δυνατές προσωπικότητες, με αρχηγικές τάσεις και τόσο πείσμα, είναι φυσικό να συγκρουστούν. Άμα στα δέκα ζητήματα που προκύπτουν θέλεις στα εννιά να έχεις τον τελευταίο λόγο, μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία; Δεν νομίζω».)

Η συγκεκριμένη συλλογή των Ρόλινγκ Στόουνς είναι η πιο προσεγμένη και η πιο ολοκληρωμένη άποψη για την πορεία τους. Μπορεί ο τίτλος να μη δείχνει τόσο ελκυστικός, ομολογουμένως, όμως το εσωτερικό του Grrr έρχεται να κλέψει σχεδόν ολόκληρη τη μέρα του ακροατή ψυχαγωγώντας τον, ενώ παράλληλα του επιτρέπει να παρακολουθήσει την εξέλιξη του γκρουπ, το οποίο γεννιέται, μεγαλώνει, ενηλικιώνεται, ωριμάζει μα πάνω απ' όλα παραμένει ανθεκτικό.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: