fbpx
«Αμίλητη Ιστορία» της Ελένης Αρβελέρ με τον Γιώργο Νταλάρα

«Αμίλητη Ιστορία» της Ελένης Αρβελέρ με τον Γιώργο Νταλάρα


Η Ιστορία έγινε ποίημα, οι μνήμες έγιναν τραγούδι: ο ακριβός ποιητικός λόγος της Ελένης Αρβελέρ αποτέλεσε τη βασική πρώτη ύλη για τη γέννηση του άλμπουμ Αμίλητη Ιστορία, που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες από την εξαιρετικά δραστήρια εταιρεία Ogdoo Music Group. Δέκα ποιήματα από την πλούσια προσωπική συλλογή τής διεθνώς καταξιωμένης ακαδημαϊκού μελοποιήθηκαν από τον Νίκο Πλάτανο και «ζωντάνεψαν» μέσα από τις ερμηνείες του Γιώργου Νταλάρα.

Ηθική αυτουργός του δισκογραφικού αυτού εγχειρήματος ήταν η Μέμη Σπυράτου, η οποία είχε την ιδέα να παρουσιαστεί η μελοποιημένη ποίηση της Ελένης Αρβελέρ στο πλαίσιο μιας συναυλίας που δόθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2008. Το ηχητικό ντοκουμέντο αυτής της ξεχωριστής μουσικής βραδιάς αποτυπώνεται στο άλμπουμ Αμίλητη Ιστορία, η κυκλοφορία του οποίου ταυτίζεται με μια από τις κρισιμότερες περιόδους της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας.

«Η ποίηση είναι για μένα η νυχτερινή ενασχόλησή μου», δήλωσε η Ελένη Αρβελέρ στην παρουσίαση του άλμπουμ. «Ασχολούμαι με αυτή τη νύχτα, όταν δεν δουλεύω για άλλα πράγματα. Για να θυμάμαι τι έχω κάνει το βράδυ, πρέπει να ξέρω τις ομοιοκαταληξίες. Είναι λοιπόν μόνο θέμα μνήμης η ομοιοκαταληξία», είπε ενώ υπογράμμισε με νόημα πως: «Η μνήμη είναι αδελφή της λήθης».

Ο Γιώργος Νταλάρας δήλωσε τυχερός και υπερήφανος για τη συμμετοχή του σ’ αυτή τη δουλειά: «Η ιδέα αυτή δεν ξεκίνησε με στόχο να γίνει δίσκος, αλλά από την αγάπη μας και τον σεβασμό μας για την κ. Αρβελέρ και κυρίως από την προσωπική μου αντίληψη γι’ αυτά που διάβασα. Παρακολουθώ συχνά αυτά που λέει η κυρία Αρβελέρ και, όπως έχω δηλώσει και στην ίδια, θέλω να είμαι μαθητής της. Διαβάζοντας τα ποιήματα αυτά νιώθεις πως είσαι μέσα στα τοπία και τις εποχές που περιγράφουν. Και αυτό με συγκινεί βαθιά».

Η πολυτελής έκδοση (βιβλίο + CD) περιέχει πλούσιο ένθετο 44 σελίδων διανθισμένο από κείμενα, φωτογραφικό και πληροφοριακό υλικό. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ
Αλίκη Καγιαλόγλου: «Η θαλασσινή ωδή του Fernando Pessoa και τα fados της εφηβείας μου»

Η Αλίκη Καγιαλόγλου ανανεώνει τη συνεργασία της με τον Δήμο Αβδελιώδη παρουσιάζοντας εκ νέου την παράσταση, σε δική του σκηνοθεσία, Η θαλασσινή ωδή τουFernando Pessoa και ταfados της εφηβείας μου, το...

ΜΟΥΣΙΚΗ
«Παναγία – Η Μητέρα του Φωτός»: ένα σύγχρονο ορατόριο του Γιώργου Θεοφάνους στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το Ινστιτούτο «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη Διεύθυνση Πολιτισμού Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.