fbpx
Νίκος Ξυδάκης – Γιώργος Ανδρέου στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη»

Νίκος Ξυδάκης – Γιώργος Ανδρέου στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη»


Η επί σκηνής συνάντηση του Νίκου Ξυδάκη με τον Γιώργο Ανδρέου, πολυαναμενόμενη από πολλούς καλούς ακροατές και φίλους της μουσικής τους, ξεκινά τώρα και προβλέπεται... μακράς πνοής.

Δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά για το δημοσιευμένο έργο των δύο δημιουργών – αποτελεί αδιαμφισβήτητα ενεργό κομμάτι του μουσικού μας πολιτισμού. Το μεγάλο ενδιαφέρον αυτής της συνάντησης κρύβεται στο «κρυμμένο» τους έργο, στο «συρτάρι» τους – εκεί όπου θησαυροί και θραύσματα περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να βγουν στο φως.

Ο Νίκος Ξυδάκης, που τραγουδά και προσωποποιεί σταθερά όλα αυτά τα χρόνια ένα μεγάλο μέρος των έργων του, κι ο Γιώργος Ανδρέου, που δεν τραγουδά παρά ελάχιστα αλλά είναι ένας δεξιοτέχνης πιανίστας, επέλεξαν ως ερμηνεύτρια των «γυναικείων» τραγουδιών τους την Κορίνα Λεγάκη.

Η Κορίνα Λεγάκη έχει ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια με την επιμονή της σε ρεπερτόριο ουσίας και τις συνεργασίες της με σημαντικούς συνθέτες, μουσικούς κι ανθρώπους του Λόγου. Στη σκηνή θα σταθεί δίπλα στον Νίκο Ξυδάκη και τον Γιώργο Ανδρέου, συμπαραστάτης κι ηθοποιός των παθών του τραγουδιού τους.

Τους πλαισιώνουν δύο εξαίρετοι μουσικοί, η Βάσω Δημητρίου (κιθάρες, μαντολίνο, τζουράς) κι ο Δημήτρης Χουντής (πνευστά), που πλουτίζουν με τη μουσική τους προσωπικότητα και τη δεξιοτεχνία τους την παράσταση και τον «ήχο» της.

Παραστάσεις: 16, 23 και 30 Δεκεμβρίου 2015
Ώρα έναρξης: 9:30 μ.μ.
Θέατρο «Τζένη Καρέζη»: Ακαδημίας 3
Γενική είσοδος: 18 ευρώ, Προπώληση: 15 ευρώ, Ειδικές ομάδες: 12 ευρώ.
Προπώληση: Στο ταμείο του Θεάτρου «Τζένη Καρέζη», 210.3636144, 210.3625520, viva.gr, Public, IANOS, Papasotiriou, Seven spots, reload και τηλεφωνικά: 11876. Βρείτε αναλυτικά τα 300+ σημεία προπώλησης στο Viva.

xidakis andreou poster

Το diastixo.gr είναι χορηγός επικοινωνίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ
Αλίκη Καγιαλόγλου: «Η θαλασσινή ωδή του Fernando Pessoa και τα fados της εφηβείας μου»

Η Αλίκη Καγιαλόγλου ανανεώνει τη συνεργασία της με τον Δήμο Αβδελιώδη παρουσιάζοντας εκ νέου την παράσταση, σε δική του σκηνοθεσία, Η θαλασσινή ωδή τουFernando Pessoa και ταfados της εφηβείας μου, το...

ΜΟΥΣΙΚΗ
«Παναγία – Η Μητέρα του Φωτός»: ένα σύγχρονο ορατόριο του Γιώργου Θεοφάνους στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το Ινστιτούτο «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη Διεύθυνση Πολιτισμού Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.