ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΤΑΓΚΟΥΛΗ: ΤΕΤΡΑΔΙΟ της Αφροδίτης Παπακαλού

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Με το που παίρνεις τον δίσκο στα χέρια σου, ξεχωρίζει αμέσως η καλαίσθητη συσκευασία σε μορφή τετραδίου, η οποία είναι χορηγία από την ελληνική εταιρία SKAG. Η συσκευασία σε προδιαθέτει και για το περιεχόμενο. Ένα κανονικό τετράδιο Α5 ορθογραφίας γεμάτο με σημειώσεις, στίχους και φωτογραφίες. Αρχικά σκέφτεσαι ότι η συσκευασία και μόνο αρκεί για να το έχεις στη δισκοθήκη σου. Μέχρι τη στιγμή που βάζεις τον δίσκο να παίζει.

Τρεις άνθρωποι, ακολουθώντας το μοντέλο «ερμηνευτής, συνθέτης, στιχουργός», το οποίο τείνει να εκλείψει από την ελληνική δισκογραφία, μας προσφέρουν ένα αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής. Το Τετράδιο χαρακτηρίζεται από έντονο λυρισμό, τόσο μουσικό όσο και στιχουργικό, κάτι που γίνεται αντιληπτό από τις πρώτες κιόλας νότες στην εισαγωγή της «Πόλης», του τραγουδιού που ανοίγει τον δίσκο. «Βραδινή έξοδος», «U», «Αποτύπωμα», «Λουλούδι» είναι ορισμένα από τα δέκα συνολικά τραγούδια του δίσκου, συμπεριλαμβανομένης μίας απαγγελίας με συνοδεία μουσικής.

Τα τραγούδια διαδέχονται αρμονικά το ένα το άλλο με τις απαραίτητες εναλλαγές ύφους. Η ερμηνεία της Βικτωρίας Ταγκούλη σφραγίζει τα τραγούδια με το προσωπικό της στιλ, το οποίο απορρέει από την εξαιρετική φωνή της και τη μουσική της παιδεία.

Μια ενδιαφέρουσα επιλογή ήταν η απόφαση να ηχογραφηθεί η φωνή της ταυτόχρονα με ένα κουαρτέτο εγχόρδων, το οποίο μαζί με το πιάνο του Χρίστου Θεοδώρου αποτελεί τη βασική ενορχηστρωτική επιλογή του δίσκου. Το κουαρτέτο διηύθυνε ο Χρίστος Θεοδώρου που, εκτός από τη δισκογραφία, έχει γράψει μουσική για περισσότερες από τριάντα θεατρικές παραστάσεις, ενώ στα φυσικά μουσικά όργανα προστίθενται ακόμα το ακορντεόν και το μεταλλόφωνο.

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΤΑΓΚΟΥΛΗ: ΤΕΤΡΑΔΙΟ της Αφροδίτης ΠαπακαλούΌσον αφορά στο στιχουργικό κομμάτι, οι στίχοι του Μιχάλη Γελασάκη αποπνέουν συναισθηματισμό και ευαισθησία αποφεύγοντας τον μελοδραματισμό. Ο Μιχάλης Γελασάκης μέσα από τους στίχους του περιγράφει μικρές αφαιρετικές ιστορίες, που επιτρέπουν στον ακροατή να ανοίξει τη φαντασία του και να τις ερμηνεύσει όπως εκείνος θέλει.

Η ακρόαση του Τετραδίου με κάνει να ίπταμαι ψυχικά, γιατί ακούω κάτι που αξίζει και επιπλέον επειδή έχω στα χέρια μου έναν δίσκο, ο οποίος εκτιμώ ότι θα μείνει κλασικός.

Το Τετράδιο κυκλοφορεί από τη Phonograph.

(Φωτογραφία: Δ. Παπαδημητράκης)

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: