fbpx
«Natalie Cole – Εn Español» της Πέρσας Σούκα

«Natalie Cole – Εn Español» της Πέρσας Σούκα

 

Ήταν μόλις οχτώ ετών όταν ο πατέρας της, ο μύθος της μουσικής Nat King Cole, ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα ισπανικά, το 1958. Το ταξίδι που έκαναν λίγο καιρό αργότερα στο Μεξικό ενθουσίασε τόσο πολύ τη μικρή Natalie, που έμεινε για πάντα χαραγμένο στη μνήμη της. Τώρα, ύστερα από 56 χρόνια, η διάσημη πλέον τραγουδίστρια της jazz έρχεται στο προσκήνιο κάνοντας ακριβώς το ίδιο που έκανε ο πολυαγαπημένος της πατέρας, κυκλοφορώντας το καλοκαίρι που μας πέρασε το άλμπουμ Εn Español.

Στο CD αυτό η Cole προσεγγίζει το πλούσιο ρεπερτόριο των διαχρονικών ισπανόφωνων τραγουδιών, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στη μουσική της διαδρομή. Τα 12 καλοπαιγμένα tracks (σε παραγωγή του Rudy Pérez, του καλύτερου Latin παραγωγού της δεκαετίας κατά το Billboard) είναι ως επί το πλείστον διαλεγμένα από το δίσκο του Νat King Cole, μαζί με κάποια από το Latin-American Songbook.

Στην έκδοση ακούμε ένα υπέροχο bolero ντουέτο πατέρα-κόρης, το «Αcercate Mas», με την ίδια τεχνική επεξεργασία που έγινε και το 1991 με το «Unforgettable».

Αξίζει να σημειωθεί η φιλική συμμετοχή του Αndrea Bocelli στο «Βésame Mucho», το οποίο ερμηνεύουν μαζί με την αισθαντική ερμηνεύτρια. Όλα σχεδόν τα τραγούδια είναι αναγνωρίσιμα για τους φίλους του είδους, το κουβανέζικο «Quizás, Quizás, Quizás», το μεξικάνικο «Νoche de Ronda», το αργεντίνικο «El Día Que Me Quieras», το βραζιλιάνικο «Mañana de Carnaval», αλλά και το ορόσημο των Carlos Santana – Tito Puente «Οye Como Va», το οποίο ήταν προσωπική επιλογή της ερμηνεύτριας. Το Εn Español είναι ένα άρτιο και εκλεπτυσμένο άλμπουμ, που θα απολαύουν όσοι αγαπούν το εν λόγω είδος της μουσικής.

Η Νatalie Cole ξεκίνησε την καριέρα της με το πρώτο της άλμπουμ το 1975 κερδίζοντας δυο Grammy και ακολούθησαν άλλα τέσσερα επιτυχημένα άλμπουμ. Όμως ο εθισμός της στις ουσίες την κρατάει πίσω για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν επιστρέφει πια, απελευθερωμένη από τις εξαρτήσεις (κάποια στιγμή είχε πάρει τόσο μεγάλη δόση ηρωίνης, ώστε αρνούνταν πεισματικά να βγει από ένα φλεγόμενο κτίριο στο Λος Άντζελες) κυκλοφορεί το άλμπουμ Good to Βe Βack και αμέσως μετά το διαχρονικό Unforgettable in Love. Ακολούθησαν άλλα πέντε άλμπουμ, φτάνοντας στο 2013 στο Εn Español.

Πριν από μερικά χρόνια, αρρώστησε βαριά και χρειάστηκε να κάνει μεταμόσχευση στο ήπαρ (βρήκε δότη μέσα από την εκπομπή του Larry King). Από τότε είναι εκπρόσωπος του University Kidney Research Organization.

Η Natalie Cole εξομολογείται πως «έκανα πολλά άσχημα πράγματα στη ζωή μου, που εύχομαι να μην τα είχα κάνει. Ευτυχώς που ο πατέρας μου έφυγε νωρίς και δεν με είδε ποτέ σε αυτή την κατάσταση. Τώρα πια η ζωή μου έχει αλλάξει ριζικά».


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ
Συναυλία Σύγχρονων Επτανήσιων Συνθετών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Σάββατο 6 Απριλίου, στις 20:00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος», θα πραγματοποιηθεί Συναυλία Σύγχρονων Επτανήσιων Συνθετών. Οι συνθέτες Κώστας Αγουρίδης, Παύλος...

ΜΟΥΣΙΚΗ
Αλίκη Καγιαλόγλου: «Η θαλασσινή ωδή του Fernando Pessoa και τα fados της εφηβείας μου»

Η Αλίκη Καγιαλόγλου ανανεώνει τη συνεργασία της με τον Δήμο Αβδελιώδη παρουσιάζοντας εκ νέου την παράσταση, σε δική του σκηνοθεσία, Η θαλασσινή ωδή τουFernando Pessoa και ταfados της εφηβείας μου, το...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.