VLADIMIR ASHKENAZY - RACHMANINOV RARITIES

VLADIMIR ASHKENAZY - RACHMANINOV RARITIES

Κάνοντας λοιπόν με τις ηχογραφήσεις αυτές παγκόσμια πρεμιέρα, ο Ashkenazy αισθάνεται ευτυχής και ολοκληρωμένος. Τα χέρια του τρέχουν με συναίσθημα βαθύ, όπως αρμόζει άλλωστε στο συνθέτη αλλά και στον σολίστα.

Το άλμπουμ είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και για τους ανθρώπους που αγαπούν τον ονειρικό Ρώσο συνθέτη και αισθάνονται την ανάγκη να έχουν στη συλλογή τους όλα τα έργα του και γι’ αυτούς που είναι σίγουροι για τη δουλειά του διάσημου πιανίστα. Φέτος μάλιστα ο Ashkenazy συμπλήρωσε πενήντα χρόνια συνεργασίας με την Deccarecording από την οποία κυκλοφορεί και το συγκεκριμένο άλμπουμ.

Ο πολυβραβευμένος μουσικός έχει χτίσει μια άκρως θεαματική καριέρα, δημιουργώντας ένα τεράστιο ρεπερτόριο από τους Chopin (ίσως οι καλύτερες εκτελέσεις παγκοσμίως)

Bach, Beethoven, μέχρι τους Tchaikovsky και Shostakovich. (για να του δοθεί η άδεια να ζήσει εκτός Ρωσίας πέρασε δύσκολες στιγμές με τη γραφειοκρατία να του δημιουργεί συνεχόμενα εμπόδια. Μετέπειτα, στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου η KGB τον πολιόρκησε να γίνει πράκτορας της όμως εκείνος έβρισκε προφάσεις για να το αποφύγει).

Στο cod αυτό συναντώνται δυο τεράστιες προσωπικότητες του είδους και το αποτέλεσμα που βγαίνει είναι πραγματικά θαυμάσιο.

Ο Rachmaninov βρίσκει τον ιδανικό εκτελεστή, όπως ήταν και ο ίδιος άλλωστε. Παρόλο που στα παιδικά του χρόνια υπήρξε κακός μαθητής στο ωδείο καθώς αντιμετώπιζε διάφορα ψυχολογικά προβλήματα, εξαιτίας της οικονομικής καταστροφής που προκάλεσε ο μέθυσος πατέρας του (ο οποίος αυτοκτόνησε) και του χαμού της αδελφής του από διφθερίτιδα. Μέχρι που εμφανίστηκε στην ζωή του ο AlexanderZiloti, μαθητής του List, και τα πάντα άλλαξαν. Κι από κακότεχνος κι αναποτελεσματικός έγινε ένας από τους μεγαλύτερους βιρτουόζους και δημιουργούς όλων των εποχών.

Στην τελευταία του συνέντευξη αναφέρει: «Η μουσική οφείλει να είναι η έκφραση της προσωπικότητας του συνθέτη, οφείλει να αντικατοπτρίζει τη χώρα γέννησης του, αγαπημένα συναισθήματα, τη θρησκεία του, τη γλώσσα του, τα βιβλία και τις εικόνες που αγάπησε και τον επηρέασαν, οφείλει να είναι το σύνολο των εμπειριών του. Μελετήστε τα αριστουργήματα των μεγάλων συνθετών και θα βρείτε κάθε πτυχή της προσωπικότητας και του περιβάλλοντος τους στην μουσική τους. Ο χρόνος μπορεί να αλλάξει τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην μουσική, δεν θα αλλάξει όμως ποτέ την αποστολή της».

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: