fbpx

H MADELEINE PEYROUX ΣΤΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟ

H MADELEINE PEYROUX ΣΤΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟτης Πέρσας Σούκα

Φτάνοντας στο Μπρούκλιν το μυαλό της ήταν γεμάτο από τους ήχους των βινυλίων της Νέας Ορλεάνης που είχε στη συλλογή του ο πατέρας της. Όμως όταν άνοιγε το ραδιόφωνο εκεί που βρισκόταν πια, το μόνο που άκουγε ήταν Madonna και Michael Jackson. Τελικά δεν είχε άλλη επιλογή από το να το κλείσει και να τους προσπεράσει.

Η Madeleine Peyroux γεννήθηκε το 1974 και μεγάλωσε στις απέραντες γειτονιές της Νέας Υόρκης και του Παρισιού. Στην Πόλη του Φωτός βρέθηκε στα δεκατρία της χρόνια μαζί με τη μητέρα της και, όπως ήταν φυσικό, μαγεύτηκε από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι της εκεί.

Αγάπησε με την πρώτη ματιά τους μουσικούς του δρόμου στο Saint-Germain-des-Prés και στα δεκαπέντε της παρατάει το σχολείο για να τραγουδήσει την αγαπημένη της μουσική, την τζαζ.

H ίδια δηλώνει πως «είναι δύσκολο να παίζεις κιθάρα, να τραγουδάς και να πρέπει να ακουστείς πάνω από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και τη φασαρία των τρένων που τρέχουν πάνω στις ράγες. Παρ’ όλα αυτά όμως, ήταν για μένα ένα πολύ μεγάλο σχολείο».

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η Peyroux κάνοντας τώρα μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν της αποκαλύπτει ότι ποτέ δεν αντιλήφθηκε τον κίνδυνο τον οποίο διέτρεχε. Ένιωθε σαν τον Buster Keaton επιβιώνοντας μέσα από δύσκολες καταστάσεις, αφού έμενε στους δρόμους και ταξίδευε στην Ευρώπη με ανθρώπους όχι απαραίτητα αξιόπιστους.

Στα δεκαοκτώ της έχει πλέον κουραστεί, δεν αντέχει να κοιμάται έξω, να μην μπορεί να φάει, να πλυθεί όπως ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Αλλάζει τη ζωή της και γρήγορα την ανακαλύπτει μια μικρή δισκογραφική εταιρεία. Την αποκαλούν «σύγχρονη Billie Holiday» και η διαδρομή της περνάει και ξεδιπλώνεται μέσα από τα μονοπάτια των Ella Fitzgerald, Bessie Smith, Edith Piaf, Bob Dylan

Η Madeleine Peyroux αισθανόταν από μικρή ότι με τη μουσική δημιουργούσε ένα γαλήνιο τοπίο μέσα στο μυαλό της αφήνοντας πίσω της τη μοναξιά. Η διασημότητα είναι κάτι που δεν την αφορά. Δε σημαίνει τίποτα γι’ αυτή, εξάλλου η ζωή κυλάει μέσα σ’ ένα σκανδαλοθηρικό κόσμο όπου όλα τα είδη των ανθρώπων είναι γνωστά για ένα εκατομμύριο λόγους. Κρατάει χαμηλό προφίλ πάντα και για κάποιες περιόδους παραμένει μακριά από τον πολύ κόσμο. Δεν πιστεύει στο μύθο των τραγουδιστών ούτε στα θεϊκά χαρίσματα, παρά μόνο στη σκληρή δουλειά που χρειάζεται για να καλλιεργήσει κάποιος τη φωνή του.

Αυτός που θαυμάζει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο είναι ο ανυπότακτος Groucho Marx (ο ένας από τους πέντε πολυσχιδείς θρυλικούς αδελφούς Marx και ο αγαπημένος κωμικός ηθοποιός του Woody Allen).

Η ερμηνεύτρια έχει στο ενεργητικό της έξι άλμπουμ, με το τελευταίο της, το Blue room, να έχει κυκλοφορήσει τον περασμένο Μάιο, έχοντας πάρει ήδη εξαιρετικές κριτικές. Στο άλμπουμ αυτό διασκευάζει επιτυχίες του αξεπέραστου μύθου των μπλουζ Ray Charles, αλλά και μεγάλων μορφών της διεθνούς μουσικής σκηνής όπως οι Leonard Cohen, Buddy Holly και Randy Newman.

H MADELEINE PEYROUX ΣΤΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΗ Madeleine Peyroux, η οποία φημίζεται για τον τρόπο ερμηνείας της που βασίζεται περισσότερο στην απόδοση των στίχων, θα έρθει στη χώρα μας στις 15 Ιουλίου για μια συναυλία που θα δώσει μαζί με την Έλλη Πασπαλά στο θέατρο του Λυκαβηττού, παρουσιάζοντας τα καινούργια της τραγούδια αλλά και κάποια από προηγούμενες δισκογραφικές δουλειές.

Η μεγαλύτερη φιλοδοξία της είναι, όπως εξομολογείται: «να το κάνω καλύτερα αύριο απ’ ό,τι το έκανα σήμερα. Μου είναι αρκετό».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.