fbpx

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΩΤΙΚΟΣ ΜΕ «ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ»

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΩΤΙΚΟΣ  ΜΕ «ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ»Ο Μεγάλος Ερωτικός του Μάνου Χατζιδάκι με τον Μυστικό Τρόπο της Τατιάνας Ζωγράφου, της Δάφνης Πανουργιά και του Ανδρέα Καρακότα στο Polis Art Café, το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 9 το βράδυ.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας η Τατιάνα Ζωγράφου έχει επιλέξει να παρουσιάσει το Μεγάλο Ερωτικό (1972) του Μάνου Χατζιδάκι (1925-1994) απoδίδοντας έτσι φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη. Μαζί της οι ερμηνευτές Ανδρέας Καρακότας και Δάφνη Πανουργιά. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται τραγούδια της Ζωγράφου από το δίσκο της Μ’ έναν τρόπο μυστικό (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο με ζωγραφιές του Χρήστου Κεχαγιόγλου). Είναι τραγούδια για τον έρωτα πάνω σε στίχους σημαντικών σύγχρονων Ελλήνων ποιητών (Γιώργου Χρονά, Ιουλίτας Ηλιοπούλου, κ.ά.) σε ενορχήστρωση του Κώστα Βόμβολου. Επίσης θα ακουστούν μια σειρά αγαπημένων τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι. Μαζί της εκλεκτοί μουσικοί. Ο Γιώργος Χρονάς διαβάζει ποιήματά του. Μια συναυλία ταξίδι στον έρωτα μέσα από την ματιά μιας νέας συνθέτριας.

 

Τραγουδούν: Τατιάνα Ζωγράφου, Δάφνη Πανουργιά, Ανδρέας Καρακότας

Παίζουν οι μουσικοί: Κώστας Βόμβολος (ακορντεόν), Βαγγέλης Ζωγράφος (κοντραμπάσο), Πάνος Κανελλόπουλος (μαντολίνο), Μιχάλης Πορφύρης (τσέλο).

Στο πιάνο ο Θόδωρος Κοτεπάνος.

Τιμή πρώτου ποτού: 10€

Είσοδος ελεύθερη

Polis Art Café: Πεσμαζόγλου 5 (Αίθριο Στοάς Βιβλίου), Αθήνα, 210 3249588

Η Τατιάνα Ζωγράφου γεννήθηκε στην Αθήνα . Σπούδασε νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Αγγλία (University of Reading) με αντικείμενο τη Μουσική στην Εκπαίδευση. Από το 1998 εργάζεται ως δασκάλα μουσικής στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού. Παράλληλα σπούδασε κλασικό τραγούδι με τον Κώστα Πασχάλη και την Χριστίνα Γιαννακοπούλου. Αφοσιωμένη ερμηνεύτρια του έργου του Μάνου Χατζιδάκι έχει συνεργαστεί πολλές φορές σε αφιερώματα γι’ αυτόν με διαπρεπείς Έλληνες μουσικούς όπως η Ντόρα Μπακοπούλου, η Στέλλα Κυπραίου και ο Θόδωρος Κοτεπάνος. Συνθέτει συστηματικά τραγούδια, και έχει στο ενεργητικό της έξι δισκογραφικές εργασίες, οι οποίες γνώρισαν αξιοσημείωτη επιτυχία. Τραγούδια της έχουν ερμηνεύσει μερικοί από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες όπως η Νένα Βενετσάνου, Η Μαρία Φαραντούρη, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Τάσος Αποστόλου, η Ειρήνη Δερέμπεη, ο Κώστας Θωμαΐδης, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης Ανδρέας Καρακότας, η Μαρίζα Κωχ, ο Ηλίας Λιούγκος, η Δάφνη Πανουργιά, η Σοφία Παπάζογλου, ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος κ.ά.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.